babki - 8724 przepisów (strona:204/582)

babka ucierana, szybka, łatwa, smaczna... 99

piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka. W garnuszku rozpuścić połamaną czekoladę, wlać śmietanę i wymieszać, od razu polać wierzch babki i posypać zmielonymi orzeszkami ziemnymi - babka ucierana jest bardzo smaczna, łatwa, szybka do upieczenia, jest puszysta, lekko wilgotna, smakuje na różne okazje........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Babka jogurtowa z owocami 129

Kolejne babka jogurtowa, tym razem z dodatkiem pysznych owoców. To ciasto zachwyca nie tylko wyglądam, ale i smakiem, jest puszyste i wilgotne. Idealnie pasuje na świąteczny stół. 200 g jogurtu naturalnego 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  1/2 szklanki ksylitolu/cukru  3 jajka  1/3 szklanki oleju roślinnego(...)pomocą łyżki (nie mieszać za długo). Dodać maliny i borówki i jeszcze raz delikatnie wymieszać (jeśli używamy mrożonych to nie ma potrzeby ich rozmrażać) Ciasto wyłożyć do formy na babkę (użyłam silikonowej). Piec przez około 40-45 minut, do suchego patyczka (na ostatnie 5-10 minut można włączyć funkcje termoobiegu

Healthy food explorer
Cytrynowa kolorowa babka wielkanocna 224

Dziś mam dla Was fajny przepis na kolorową babkę cytrynową :) Zapraszam :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Cytrynowa kolorowa babka wielkanocna 292

Dziś mam dla Was fajny przepis na kolorową babkę cytrynową :) Zapraszam :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Babka pomarańczowa na oleju i śmietanie 158

Przepis na bardzo wilgotną i puszystą babkę wielkanocną o intensywnym pomarańczowym aromacie. Ta babka jest zupełnie inna niż tradycyjne polskie wypieki tego typu. Przede wszystkim jest bardzo wilgotna dzięki odpowiednio dobranej recepturze. Zapraszam! Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 40 min   Składniki: (na formę o pojemności 1 L) 1 pomarańcza 2 jajka 110 g cukru (1/2 szklanki

Słodki Blog
Babka z warzywami w galarecie 108

Wielkanoc już za tydzień i na pewno wielu z was szuka pomysłów co innego i ciekawego może podać na wielkanocny świąteczny stół. Ja dzisiaj proponuję wam babkę wielkanocną z warzyw, jajek i szynki w galarecie. Proste, eleganckie i smaczne danie. Może się znaleźć zarówno pośród potraw na wielkanocnym śniadaniu jak i stole, gdy przyjdą do was goście. Polecam babkę

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tych 7 potraw nie może zabraknąć na wielkanocnym stole 311

majonezem, faszerowane łososiem, pieczarkami albo suszonymi pomidorami – wariacji na temat jajka wielkanocnego nie brakuje. Najlepiej pochodzące od kur z wolnego wybiegu, karmionych pszenicą i warzywami z naturalnych upraw. Babka wielkanocna Propozycja dla łasuchów. Z lukrem i skórką pomarańczy lub w wersji fit – oprószona cukrem pudrem. Puszysta, wilgotna babka piaskowa kusi, by spróbować jej jeszcze przed oficjalną porą na deser. Pieczenie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chlebowa babka z serem, kiełbasą i jajkami. 124

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, dziś zapraszam Was na pyszną chlebową babkę wypełnioną po brzegi serem, jajkami i kiełbasą. Zapraszam!  Składniki na chleb; 50 dag mąki ok 260 ml ciepłej wody 25 g świeżych drożdży 1 łyżka smalcu pół łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku Nadzienie; 15 dag ulubionej kiełbasy(...)się rozpuści. Wcześniej podsmażamy boczek aby się wytopił. Wszystkie składniki równomiernie rozsypujemy po wierzchu ciasta. Delikatnie dociskamy składniki aby się powbijały w ciasto. Zwijamy w rulon. Formę do babki z kominem dokładnie smarujemy smalcem. Wkładamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy w temp 180C około 1 godziny. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
PUSZYSTA BABKA ZE ŚMIETANĄ 123

Miałam już kiedyś na blogu przepis na babkę z kremówką, ale przyznam szczerze, że zmodyfikowałam poprzednie proporcje, bo nie do końca byłam z nich zadowolona 😉.  Babka jest mega puszysta, lekko wilgotna i długo zachowuje świeżość. Jej wykonanie zajmie nam dosłownie kilkanascie minut.   Zawsze staram sie, aby składniki do wszelkich ciast ucieranych nie były prosto z lodówki (jajka

Walijskie Pichcenie
Babka z kisieli 131

Babka nie tylko na Wielkanoc : ) Szczególnie, jeśli w domu jest glówny składnik, który ją stworzy, czyli kisiel. Na przepis oryginalny ( tutaj ) trafiłam, szukając sposobu na wykorzystanie zalegającego w szafce kisielu właśnie. Chciałam zrobić ciasto, które będzie szybkie, łatwe i smaczne- i taka właśnie jest ta baba : ) Mięciutka, o przyjemnym, wiśniowym aromacie i smaku. Duża, standardowa forma z kominem. p { margin(...)font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: ; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline } Składniki na babkę : 5 jaj 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka wiśniowych kisieli bez cukru (ok. 5 paczek) 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE: W jednej misce

Domowe ciasta
Szybka babka 136

Bardzo prosta i szybka babka dwukolorowa. D o tego pyszna,  mięciutka i wilgotna.  Idealna do  kubka kawy czy herbaty.  Polecam :) Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru 4 jajka 1/2 szklanki oleju 2 łyżki kakao 1 łyżeczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Mąki przesiewam razem z proszkiem(...)ciasto. Wykałaczką bądź widelcem robię esy-floresy przez całą blaszkę. Blaszki wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 °C i piekę przez ok 45 minut, do suchego patyczka. Po wystudzeniu babkę polewam polewą czekoladową. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Babka duo w polewie czekoladowej 167

sypkie, pod koniec dodać mleko. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Ciasto podzielić na 2 części, i do jednej dodać kakao i dobrze wymieszać. Formę na babkę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką, następnie wylać trochę ciasta jasnego a na wierzch ciemne i ponownie resztę jasnego. Babkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 min w 180stC

przepisy- Milki
Babka z żurawiną 93

Uwielbiam świeżą żurawinę zatopioną w pysznym cieście, której cierpki smak zrównoważony jest słodyczą i aromatem pomarańczy. Babka z żurawiną polana polewą z białej czekolady jest wyśmienita i bardzo prosta. Polewę robię z białej czekolady z odrobiną śmietany, skórki pomarańczy i likieru Cointreau. Jedynym problemem może być kupienie żurawiny. Świeżą udało mi się kupić tylko dwa... Read More Artykuł Babka

SprawdzonaKuchnia.pl