
Miałam już kiedyś na blogu przepis na babkę z kremówką, ale przyznam szczerze, że zmodyfikowałam poprzednie proporcje, bo nie do końca byłam z nich zadowolona 😉. Babka jest mega puszysta, lekko wilgotna i długo zachowuje świeżość. Jej wykonanie zajmie nam dosłownie kilkanascie minut. Zawsze staram sie, aby składniki do wszelkich ciast ucieranych nie były prosto z lodówki (jajka czy śmietana) tylko miały temperaturę pokojową, polecam przestrzegać tej zasady. Składniki: (na dużą foremkę z kominkie... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...