Postanowiłem zużyć resztę pergaminu, który kupiłem do przygotowania pstrąga z sosem cytrynowym. Usmażenie w nim piersi z kurczaka, zgodnie z przepisem na opakowaniu, byłoby zbyt banalne:) Pomyślałem, że można w nim usmażyć burgery (miałem zresztą jeszcze mięso mielone, bo jak zwykle za dużo kupiłem do zrobienia pulpecików). Wyszły bardzo smaczne, a dzięki pergaminowi nie były tłuste i łatwo się
Gotuj z MisiemJednak ponieważ steki były bardzo delikatne i bałem się, że nie uda mi się usmażyć ich w jednym kawałku, zdecydowałem się na smażenie w pergaminie (podobnie jak w przypadku pstrąga z sosem cytrynowym ), tym razem jednak nie korzystałem z "gotowców":) Czytaj dalej
Gotuj z Misiemświętami, ale nie tylko. Szykuję dla Was kilka nowości. Już teraz znajdują się tam przepisy z zeszłego roku, zamierzam jednak dodać kilka nowych, m.in. przepis na zupę rybną czy pstrąga w soli ... Mam nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie. Czekam też na Wasze propozycje przepisów do wypróbowania. Piszcie w komentarzach lub na miksturownik@gmail.com jaki przepis chcielibyście zobaczyć na moim
Miksturownikwiedziałam jak to się ma odbywać - zrobiłam tylko dwie potrawy. Dobrze, że zabrałam fartuszek, to miałam a'la obrus z niego ;) Na moim stole znalazły się: okrasa z pstrąga podana na domowym chlebie tarta śliwkowo-czekoladowa Pogoda nam dopisała, odwiedzający także. Była to okazja do zapoznania się i pokazania. Jestem bardzo zadowolona, że mogłam uczestniczyć w Pikniku
kolorowotorcikowosekretami kulinarnymi, technikami oraz wszelkimi ciekawostkami dzielił się ze zgromadzonymi Grzegorz Łapanowski. Grzegorz Łapanowski mówił jak łączyć i wykorzystywać w kuchni lokalne specjały. Zgromadzeni widzowie poczęstowani zostali: - sałatką Najsztuba - pstrągiem z kiełbasą - stekami z wołowiny - risotto z grzybami leśnymi Było naprawdę smacznie ! Na tzw. Dużej Scenie Smaku mogliśmy podziwiać pokazy: - Ojców Oblatów z Kodnia, którzy serwowali pyszną jagnięcinę - Jean
kolorowotorcikowoprzygotowuję sama. Przyznaję, że wolę filety bo nie pociąga mnie grzebanie w talerzu i wyławianie ości, ale jak trzeba to kupuję całe i filetuję lub robię w całości ( pstrągi), lub dzwonka ( halibut, szczupak, sandacz, karp). Robię też paluszki rybne z całych kawałków filetów ( z mielonych robię kotlety rybne). Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnimiała przyjemność kroić cebulę z samym szefem. burak gotowany z serem kozim. a oto nasz pijany "kolega", bezdomny, który nieźle rozrabiał pod sceną ;] był ubaw, oj był. smażony pstrąg. polędwiczka na sosie winno-śliwkowym Na dodatek w konkursie ziołowym wygrałyśmy kartonik ziół, w którym znajdowały się po dwie doniczki kolendry, melisy i bazylii purpurowej. Na końcu udało się
W kuchni Karmel-itkibloga W krainie smaku , dzięki której w ogóle mogłam jechać na te warsztaty. Przyrządzaliśmy potrawy, na zmianę z degustacją. Przygotowaliśmy: SUFLET GRZYBOWY RISOTTO Z SZAFRANEM ZE SMAŻONYM PSTRĄGIEM PIECZONY SCHAB Z CEBULĄ PODANY Z PUREE ZIEMNIACZANYM, I GRUSZKĄ CYNAMONOWĄ POMARAŃCZOWA GALARETKA Z BIAŁEGO WINA Z PRZYPRAWAMI KORZENNYMI I KREMEM JAJECZNYM Każdy zjadał to, co sobie sam przyrządził
W kuchni Karmel-itkiteraz nikt z nich zapewne nie skorzysta, zostaną jednak podpowiedzią na przyszły rok, jak i wspomnieniem moim tego, co pysznego pojawiło się na moim stole. ---- WIGILIA 2013 ---- Cytrynowy pstrąg łososiowy. Tilapia w ziołowej panierce. Seromakowiec. Dorsz smażony panierowany. Kompot z suszu. Makowiec drożdżowy. Zupa z suszonych grzybów. Pasztet świąteczny. Sernik gotowany na herbatnikach. Barszcz wigilijny. Pierniczki z suszoną
W kuchni Karmel-itkiŁosoś z chorizo w sosie pomidorowym to danie idealne gdy szukasz smacznego, prostego i szybkiego przepisu na obiad lub kolację. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji
karolgotujeDlaczego jedzenie ryb jest zdrowe? Jedzenie ryb od wieków stanowi istotną część diety wielu społeczeństw na całym świecie. Ryby nie tylko zachwycają swoim smakiem, ale także
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszna, pożywna i lekko rozgrzewająca zupa rybna z warzywami i ziemniakami. Aromatyczna idealna na każdą okazję, na co dzień i na święta. Czas przygotowania: 1,5
karolgotujeZupa rybna Ucha Warzywa obrać, umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w półplasterki lub nieco drobniej, marchewkę w plasterki, a ziemniaki w grubszą kostkę. Pietruszkę i selera
ememe kitchenKaszubska prażnica to po prostu jajecznica z wędzonym węgorzem. Ponieważ Kaszuby słynną z bogactwa ryb, nic dziwnego, że wędzona ryba wylądowała i w jajecznicy. Lubię jajka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!