Jeden z naszych ulubionych sposobów na przyrządzenie ryby w całości, który przywieźliśmy z wakacji nad Adriatykiem. Niesamowicie prosto i tak samo pysznie. Przepis na rybę pieczoną po śródziemnomorsku Składniki: Sprawiona ryba w całości – na przykład dorada, labraks lub pstrąg, 2 ząbki czosnku , 1 cytryna, łyżka posiekanej natki pietruszki, 1/3 szklanki oliwy z oliwek, sól, pieprz. Jak zrobić rybę pieczoną po śródziemnomorsku? Czosnek posiekaj, następnie rozetrzyj z odrobiną soli na pastę. Rybę oprósz...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...