Ryba pieczona po śródziemnomorsku z oliwą czosnkową. PRZEPIS

Ryba pieczona po śródziemnomorsku z oliwą czosnkową. PRZEPIS

Jeden z naszych ulubionych sposobów na przyrządzenie ryby w całości, który przywieźliśmy z wakacji nad Adriatykiem. Niesamowicie prosto i tak samo pysznie. Przepis na rybę pieczoną po śródziemnomorsku Składniki: Sprawiona ryba w całości – na przykład dorada, labraks lub pstrąg, 2 ząbki czosnku , 1 cytryna, łyżka posiekanej natki pietruszki, 1/3 szklanki oliwy z oliwek, sól, pieprz. Jak zrobić rybę pieczoną po śródziemnomorsku? Czosnek posiekaj, następnie rozetrzyj z odrobiną soli na pastę. Rybę oprósz...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.