Ten przepis na zupę szparagową wyróżnia dodatek sera feta, dzięki któremu nabiera przyjemnej wyrazistości. Jest też bardzo kremowa i to bez dodatku mąki. Przepis na zupę szparagową z serem feta Składniki: Około 1,5 litra wywaru mięsnego lub warzywnego, 4-5 większych ziemniaków, 2 cebule, 1 pęczek zielonych szparagów, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 200 gramów sera feta , pęczek koperku, oliwa, sól, pieprz. Jak zrobić zupę szparagową z serem feta? W garnku rozgrzej trochę oliwy, wrzuć posiekaną cebulę i t... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...