To na pozór szalone połączenie wypadło niezwykle smacznie. Po dzisiejszym pracowitym dniu (kilka godzin w firmie i generalne porządki w mieszkaniu) postanowiłam dokonać fuzji kuchni hiszpańskiej i francuskiej :) Składniki : kilka młodych listków mizuny, musztardowca lub endywii ok. 10 plasterków chorizo pół melona pół sera brie oliwa truflowa gruba sól Z melona pozbyć się pestek (wydłubać łyżką). Obrać owoc ze skóry. Pokroić w kostkę. W podobną kostkę pokroić ser brie. Rozłożyć na melonie. Rozrzucić plasterki c... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)