Jajka nadziewane kremem z awokado, szalotki, czosnku i gotowanych żółtek, podane z odrobiną kawioru

Jajka nadziewane kremem z awokado, szalotki, czosnku i gotowanych żółtek, podane z odrobiną kawioru

Jajka nadziewane kremem z awokado, szalotki, czosnku i gotowanych żółtek, podane z odrobiną kawioru

Jajka nadziewane kremem z awokado, szalotki, czosnku i gotowanych żółtek, podane z odrobiną kawioru Świąteczna przystawka Składniki: 4 jajka bio ugotowane na twardo  1 szalotka 1 ząbek czosnku 2 awokado 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia nierafinowanej  1/2 cytryny sól i biały pieprz  kawior (u mnie z pstrąga) Wykonanie: Ugotowane, przestudzone i obrane jajka przeciąć na pół, wydrążyć żółtko wrzucić do blendera, dodać dwa obrane awokado, pokrojoną szalotkę, czosnek, oliwę, wycisnąć sok z cytry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wino Francja Kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.