Czasem nie potrzeba wielu przypraw. Dobra ryba, sól... i … i wystarczy. płaty pstrąga, sól, oliwa, Płaty umyć, osuszyć. Naciąć w poprzek od strony skóry (nie rozcinając na całej szerokości) co 3-4 cm. Oprószyć solą. Na patelnię wlać oliwę, rozgrzać. Kłaść płaty ryby skórą do dołu. Smażyć na niezbyt dużym ogniu aż skórka ładnie się zrumieni. Odwrócić rybę na drugą stronę, dosłownie na chwilę. Aby ryba nie przywierała do patelni i łatwiej było ją smażyć należy na patelni położyć papier do pieczenia, polać oli... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...