lukier - 7892 przepisów (strona:162/527)

Jagodzianki z kruszonką i lukrem 123

400g) 1 jajko Szczypta soli ¹⁄₄ roztopionej kostki masła (50g) Nadzienie: 200g świeżych jagód 1 łyżka drobnego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Kruszonka: 100g mąki 50g masła 50g drobnego cukru Lukier: 1 łyżka gorącej wody ½ szklanki cukru pudru Ponadto: 1 małe żółtko 2 łyżki mleka Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy do temp. ok 30ºC, odlewamy połowę i dodajemy do niej drożdże oraz(...)pół godziny. Gotową kruszonką posypujemy bułeczki posmarowane żółtkiem. Jagodzianki wkładamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika (grzanie góra-dół) i pieczemy na złoty kolor- około 25 minut. Przestudzone polewamy lukrem utartym z wody i cukru pudru.  /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z cukinii, przekładane musem z cukinii 66

T480 Polskie Młyny ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Mus z cukinii: 300 g cukinii 100 ml wody 1 opakowanie galaretki o ulubionym smaku (u mnie malinowa) Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru sok z cytryny lub woda Przygotowanie: Cukinię umyć, odciąć końcówki, zetrzeć na tarce, posypać solą i wymieszać. Pozostawić na chwilę aby cukinia puściła sok. Mąkę wraz(...)cukinię zblendować na gładki mus, do gorącego musu dodać galaretkę w proszku i wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia (o konsystencji dżemu). Musem przełożyć blaty ciasta, całość polać lukrem (cukier puder rozetrzeć z sokiem z cytryny) i udekorować według uznania. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
łatwe ucierane ciasto ze śliwkami... 128

gęsto poukładać wypestkowane śliwki, piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, w formach ciasto wystudzić. Cukier puder wymieszać z gorącą wodą i polać lukrem ciasta, schować do lodówki do zastygnięcia lukru - bardzo łatwe, proste, szybkie, tanie ciasto ucierane ze śliwkami, ciasto zawsze się udaje i najlepiej smakuje ze śliwkami.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pyszne jagodzianki z cynamonem i muscovado 91

jagody są dosyć kwaśne i jakieś takie bez smaku, choć niby dojrzałe. Jednakże upieczone jagodzianki są pyszne… Uwielbiam je, kiedy mają dużo nadzienia. Jakie jagodzianki lubicie najbardziej, z lukrem czy z kruszonką? Ja lubię oba rodzaje. W dzisiejszym przepisie zdecydowałam się na bułeczki z kruszonką . Następnym razem wykończę je lukrem. Nazbieraliśmy mnóstwo jagód, więc starczy ich jeszcze

codojedzenia
SERNIK Z MLEKIEM W PROSZKU 109

który zawsze znajdą się chętni Delikatny w smaku, kremowy, udekorowany sezonowymi owocami jest pyszny i zachwyci Waszych gości. Sernik można posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową, musem owocowym lub lukrem. Jeśli wybieracie wersję z lukrem lub polewą warto dać mniej cukru. Polecam sprawdzony przepis na pyszny, domowy sernik z mlekiem w proszku. Sernik z mlekiem w proszku SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Pieczone wegańskie pączki z nadzieniem różanym 162

opakowanie drożdży instant 1 dojrzały banan 50 g cukru 100 g miękkiego oleju kokosowego Nadzienie: około 200 g dżemu, u mnie to domowej roboty konfitura z płatków róż Lukier: sok z jedne cytryny około 200 g curku pudru łyżeczka jagód Przygotowanie: W ciepłym mleku rozpuść drożdże i cukier, odstaw na 15 minut aby drożdże się obudziły. Banana rozgnieć na gładką(...)ponownego wyrastania (10-15 minut). W mędzyczasie rozgrzej piekarnik do 170 C . Pączki piecz przez 20-25 minut na środkowej półce piekarnika, bez termoobiegu (!), Po upieczeniu jeszcze ciepłe udekoruj lukrem. Smacznego!   OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Pieczone wegańskie pączki z nadzieniem różanym pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Jagodzianki z kruszonka i lukrem 128

Sezon na jagody w pełni więc zaserwowałam domownikom  jagodzianki na bogato z kruszonka i lukrem. Rodzinka zadowolona więc i wam polecam. Ciasto drożdżowe 500 gram mąki pszennej tortowej 40 gramów drożdży 100 gramów masła 5 łyżek cukru  szczypta soli 120 ml. mleka 2 jajka M Nadzienie ok 300 gramów jagód 1 łyżka mąki ziemniaczanej Kruszonka 2 łyżki miękkiego(...)masła 2 łyżki mąki pszennej tortowej 2 łyżki cukru Lukier 100 gramów cukru pudru 2-3 łyżki  ciepłej wody lub soku z cytryny Wszystkie składniki na kruszonkę wymieszać ze sobą i rozetrzeć w palcach do połączenia składników. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania ciasta na jagodzianki. Drożdże rozkruszyć do miseczki zasypać jedna łyżką cukru wymieszać następnie zalać letnim mlekiem

Andzia Pichci
Keto jagodzianki 165

minut w temp. 160-170C (trzeba obserwować, żeby pączki nie przypiekły się za bardzo). Studzę na kratce. Bułki posypuję zmielonym na puder ksylitolem. Można także polać lukrem z ksylitolu lub erytrytolu. Lukier z erytrytolu/ksylitolu: 3-4 łyżki słodzidła mielę na puder (można użyć blendera), dodaję sok z cytryny i mieszam, gdy zbyt gęste dodaję sok bądź ciepłą wodę

Saganek
Prawdopodobnie najlepsze Jagodzianki na świecie 142

blaszcze do ponownego wyrastania (około pół godziny, przykryte ręcznikiem kuchennym). Rozgrzałam piekarnik do 170-180 C i piekłam je prze pół godziny na środkowej półce piekarnika. Jeszcze ciapłe umaziałam lukrem z ukru pudru, soku cytrynowego i kilku jagód, dzieki tkóremu lukier był różowy, a i jeszcz epsuypałam grubym cukrem i kwiatkami własoręcznie uprawianej i suszonej lawendy.   Miśki stały

greenscarf
Drożdżówki z brzoskwiniami 90

świeżych drożdży 3 żółtka z średnich jajek 50 g masła, roztopionego, wystudzonego ½ szklanki ciepłego mleka (lekko je podgrzewam) 1-2 brzoskwinie posiekane w kostkę do polania polewa czekoladowa lub lukier Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. PRZYGOTOWANIE: Drożdżówki zaczynam od przygotowania zaczynu. Do wysokiej szklanki lub kubka wkruszam świeże drożdże, dodaję(...)Każdą drożdżówkę lekko spłaszcz i powtykaj w nią po kilka kosteczek brzoskwiń. Drożdżówki wstaw na średnią półkę piekarnika i piecz je ok. 24 minut. Wystudzone udekoruj polewą czekoladową lub lukrem. Możesz posypać je także cukrem pudrem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Na jagody, na jagody - przepyszne, pulchne jagodzianki 115

świeżych drożdży  - 2 duże jajka  - 500ml ciepłego mleka  Nadzienie: - 500g-600g jagód  - ew.1-2 łyżki cukru  - ew.1-2 łyżki mąki  Dodatkowo: trochę mleka, lukier lub cukier puder do posypania. Na początek przesianą  mąkę, oba cukry,  sól  i jajka umieszczam w sporej misce. W małej miseczce rozcieram drożdże z łyżeczką cukru i mąki(...)stopni i piekę około 20 minut na złoty kolor. Czas pieczenia może być różny w różnych piekarnika, trzeba ich przypilnować.  Gotowe studzę i ostatnie, czego potrzebują to lukier lub odrobina cukru pudru.  Jagodzianki te są bardzo delikatne i pulchne, a ponieważ jagody wewnątrz stygną powoli trzeba uważać, by nie poparzyć się.  Oczywiście owoce można zmieniać

I tu będę miała takie te
Gwiazda truskawkowo makowa 110

drożdży szczypta soli 70 g cukru 2 żółtka 250 ml mleka 60 ml oliwa z oliwek Gallo classico nadzienie: 60 dkg truskawek 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki maku białego lukier/ cukier puder plus woda/ 1 żółtko 1 łyżka mleka Ciasto: Do miski  wkruszam drożdże, dodaję mleko letnie i mąki około dwie łyżki, szczyptę cukru. Zaczyn ma mieć konsystencję kwaśnej(...)przykrytą ściereczką.  Piekarnik nagrzewam do temp 190 stopni. Gwiazdę smaruję rozmieszanym żółtkiem z mlekiem. Temperaturę zmniejszam do 180 stopni, wstawiam blaszkę i piekę 25-30 minut. Ciasto smaruję lukrem. Nadzienie: Truskawki myję, osuszam, przekłada do garnka, wsypuję cukier i na wolnym ogniu przesmażam aż dżem zrobi się gęsty. Trochę to będzie trwało. Jak przestygnie dodaję mak i mieszam

wesoła kuchnia
Świąteczna baba drożdżowa z migdałami i pomarańczą 81

patyczka. W połowie przykrywam babę papierem do pieczenia, żeby za bardzo się nie spiekła. Babę odstawiam do wystygnięcia. Wyciskam sok z połowy pomarańczy i dodaję do niego cukier puder. Lukier musi być dosyć gęsty, jeśli to konieczne dodaj jeszcze trochę cukru pudru. Polewam babę lukrem i gotowe. Smacznego Artykuł Świąteczna baba drożdżowa z migdałami i pomarańczą pochodzi z serwisu Słodki

Słodki sentyment
Rabarbarowa łąka 69

wycięte kwiatki. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Kiedy ciasto wystygnie, posypuję je cukrem pudrem (dodałam odrobinę zielonego, sypkiego barwnika spożywczego do pudru) i przygotowuję lukier (2 łyżki cukru pudru, 1 łyżka wody). Do połowy lukru dodałam barwnik zielony, a do połowy czerwony i zrobiłam kwiatki. Smacznego Artykuł Rabarbarowa łąka pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
TRUSKAWKOWA PIANKA NA JĘZYCZKACH- pyszne ciasto bez pieczenia! 165

języczki”, które równie dobrze możemy zamienić na biszkopt lub kruche ciastka herbaciane. Sam mus robi się w mgnieniu oka! Górną warstwę można wykończyć na kilka sposobów: polać słodkim lukrem, obsypać pudrem, oblać białą czekoladą lub udekorować świeżymi owocami. Gorąco polecam! SKŁADNIKI: ( 22×26 ) * galaretka malina, truskawka lub owoce leśne – 2 szt * soczyste truskawki – 500 g * woda(...)śmietanę kremówkę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podłużnymi biszkoptami. Przykrywamy herbatnikami, lekko dociskamy, chłodzimy. Po schłodzeniu możemy posypać cukrem pudrem , polać lukrem lub białą czekoladą. Będzie pysznie! Polecam! Zobaczcie też inne truskawkowe ciasta na blogu

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania