lukier - 7892 przepisów (strona:160/527)

Prosty keks – ciasto z bakaliami 186

łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka mleka ok. 300 g mieszanki bakalii (gotowej lub dowolnie skomponowanej) skórka starta z 1 cytryny lub 1 pomarańczy do dekoracji: czekoladowa polewa lub lukier Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Bakalie kroimy na mniejsze kawałki (nie za małe!). Mieszamy z dwoma łyżkami mąki i odstawiamy na bok. Sodę mieszamy(...)być różny w zależności od piekarnika. Rada! W połowie pieczenia można naciąć ciasto wzdłuż na głębokość około 1 cm, aby zapobiec nierównemu pękaniu ciasta. Po upieczeniu ciasto dowolnie dekorujemy – lukrem lub polewą czekoladową. Jeśli brzegi ciasta zbyt się spieką (u mnie tak było, bo piekłam na raz kilka wypieków, wystarczy je cieniutko przyciąć i dopiero udekorować wypiek). Smacznego

Słodkie okruszki
Pączki z ziemniakami 167

czas mieszając drewnianą łyżką. Od momentu zagotowania gotować około 1 minuty, mieszając, aż krem zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą, w taki sposób, by dotykała ona kremu, odstawić do całkowitego ostudzenia. Lukier 2 szklanki cukru pudru 4 -5 łyżek wrzątku posypka cukrowa barwniki W miseczki przesiać cukier, zalać wrzątkiem, utrzeć na gładką masę grzbietem łyżki, ewentualnie dodać barwinki, wymieszać. Wykonanie: Zimny krem(...)nakładać krem małą łyżeczką. Jak skończy nam się krem, a pączki jeszcze będę można nadziać dżemem / konfiturą owocową lub marmoladą, masą krówkową. Każdy pączek posmarować pędzelkiem silikonowym cienką warstwą lukru, posypać posypką. Smacznego! Pączki z ziemniakami Pączki z ziemniakami Pączki z ziemniakami

moj przepis na
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 169

szwajcarskiej bezy. Kremem obłożyć tort z każdej strony. Wyrównać szpatułką tak aby boki i wierzch były równe. Schłodzić w lodówce 5 godzin, tak żeby tort w dotyku był zimny. Lukier plastyczny (można przygotować do 2 tygodni wcześniej i przechowywać szczelnie zawinięty folią): 785 cukru pudru (ja użyłam firmy Diamant z Biedronki) koniecznie przesiany 70 ml wrzątku 1 łyżka żelatyny(...)trzymać tortu pod kloszem żeby nie zawilgotniał. *Jeżeli tort będzie spożywany przez osoby na diecie bezmlecznej należy masło zastąpić masłem roślinnym. Ja synowi zdjęłam z tortu masę maślaną i lukier plastyczny. Smacznego! Tort limonkowo-miętowy Tort limonkowo-miętowy Tort limonkowo-miętowy Tort limonkowo-miętowy

moj przepis na
Bezglutenowe ciasto warzywne FIT 142

Ciasto przełożyć do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec godzinę i 15 min lub krócej (do suchego patyczka). Po upieczeniu ciasto ostudzić na kratce. Opcjonalnie udekorować lukrem pomarańczowym. Lukier pomarańczowy: skórka obrana z jednej pomarańczy sok z połowy pomarańczy 1/2 szklanki cukru pudru Pomarańczę wyszorować, sparzyć, obrać ze skórki. Z połowy pomarańczy wycisnąć sok, dodać cukier puder

moj przepis na
Ekspresowe rogaliki z masą makową 153

podstawy, do wierzchołka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-25 min w 200 st. z termoobiegiem, lub 220 st bez termoobiegu. Wyjąć z piekarnika, polukrować. Lukier: pół szklanka cukru pudru sok wyciśnięty z połowy małej cytryny Składniki utrzeć grzbietem łyżki na gładką masę. Rogaliki polać lukrem. Smacznego! Ekspresowe rogaliki z masą makową Ekspresowe rogaliki z masą makową

moj przepis na
Babeczki sernikowo-cynamonowe 157

przygotowania potrzebujemy: SPÓD Mąka migdałowa- 60g Cynamon mielony- 1g Erytrytol- 35g Masło – 35g WYPEŁNIENIE Ser śmietankowy- 165g Erytrytol – 50g Śmietana 18%- 30g Aromat waniliowy- 4g Jajko- 60g LUKIER Masło- 12g Extrakt waniliowy- 2g Erytrytol sproszkowany- 20g Śmietana 18%- 20g POSYPKA Cynamon mielony- 4g Erytrytol- 15g Mąkę, stopione masło, cynamon i słodzik mieszamy ze sobą. Nakładamy po równej porcji(...)foremek, między warstwami posypuj podsypką. Piekarnik nagrzać do 140 i piecz przez 20min. Wyjmij i ostudź i przenieś do lodówki na 30min. Roztopione masło mieszamy z resztą składników na lukier, krem umieszczamy w szprycy lub woreczku jednorazowym z uciętym rożkiem i dekorujemy babeczki. Makro w 100g 339 kcl B- 8g T-31g W-3,7g Makro w porcji

serzmiesem
Wielkanocna babka drożdżowa Tomasza Dekera 218

temu znalazłam przepis w gazecie"palce lizać:" na wielkanocną babkę drożdżową Tomasza Dekera, którą przygotowałam w zaciszu kuchennym. Babka drożdżowa w smaku jest wyjątkowa dodatkowych walorów smakowych dodaję jej lukier i skórka pomarańczowa. Składniki 100 g cukru 80 ml mleka 40 g drożdży 500 g mąki pszennej 6 jaj 4 żółtka 200 g masła 100 g rodzynek szczypta soli lukier

Kulinarne pyszności Molki
Bułeczki cynamonowe 129

Bułeczki cynamonowe posmarować jajkiem rozkłóconym z mlekiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 o C , piec z termoobiegiem ok. 30 minut . Słodkie bułeczki z cynamonem po wystygnięciu można polać lukrem [ ] lub lukrem z białka [ ] , które pozostało z pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Bułeczki cynamonowe pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Bułeczki cynamonowe 132

Bułeczki cynamonowe posmarować jajkiem rozkłóconym z mlekiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 o C , piec z termoobiegiem ok. 30 minut . Słodkie bułeczki z cynamonem po wystygnięciu można polać lukrem [ ] lub lukrem z białka [ ] , które pozostało z pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Bułeczki cynamonowe pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Drożdżówki z serem 178

cukru waniliowego (1 opakowanie) 20 g cukru pudru (2 łyżki) skórka z 1/2 cytryny (cytryna sparzona) dodatkowo 1 żółtko 1 łyżka mleka 30 g cukru pudru do lukru (3 łyżki) Instrukcja ciasto Mąkę wsyp do miski, dodaj drożdże i wymieszaj. Jeśli używasz świeżych drożdży, przygotuj rozczyn: mleko pogrzej i połącz z drożdżami i cukrem. Dodaj 2 łyżki mąki i wymieszaj(...)mleka i nakładaj pędzelkiem na drożdżówki. Włóż drożdżówki do nagrzanego piekarnika i piecz je 20 minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Po wyjęciu posmaruj je lukrem: 3 łyżki cukru pudru wymieszaj z 2 łyżeczkami wody. masa serowa Cytrynę wyparz we wrzątku, a następnie zetrzyj skórkę na drobnych oczkach. Startą skórkę włóż do miski. Dodaj twaróg, cukier

Przepisy na widelcu
CYTRYNOWE CIASTECZKA 155

Cytrynowe ciasteczka to idealny pomysł na Wielkanoc. Ciasteczka jajka udekorowane lukrem pięknie ozdobią świąteczny stół. Ciasteczka cytrynowe długo zachowują świeżość, dlatego możecie zrobić je wcześniej i przechowywać w pojemniku. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki: 115 g miękkiego masła (min. 82% tłuszczu) 260 g mąki pszennej 65 g drobnego cukru 1 jajko (rozm. L) 1 łyżeczka soku z cytryny starta(...)pieczenia. Ciasteczka pieczemy ok 13-15 minut w 180ºC (bez termoobiegu), aż do zarumienienia się brzegów. Wyjmujemy cytrynowe ciastka z piekarnika i studzimy. Ciasteczka są idealne się do lukrowania. Lukier można zrobić, mieszając cukier puder z odrobiną wody i łyżeczką soku z cytryny. Ja do lukrowania używam […] Artykuł CYTRYNOWE CIASTECZKA pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Bułeczki cynamonowe z jabłkami 132

wyrośnięcia na kolejne 40 minut. 7. Wyrośnięte bułeczki cynamonowe z jabłkiem smaruję rozmąconym białkiem, wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę około 020 minut. Jeszcze ciepłe polewam lukrem i ewentualnie posypuję pokruszonymi orzechami. Zamiast lukru można zrobić polewę z przepisu na cynamonowe bułeczki cinnamon rolls Bułeczki cynamonowe z jabłkami

Cztery Fajery
Babka miodowo-kokosowa ze skórką cytryny 137

sodę. Na koniec wlać sok z cytryny. Wymieszać. Masę przelać do formy. Piec w 175 stopniach C. przez 50 minut do suchego patyczka. Wyjąć babkę, wystudzić. Przygotować żółty lukier: 2 duże łyżki cukru pudru płaska łyżeczka kurkumy 2-3 łyżeczki soku z cytryny. Po wymieszaniu skłądników lukier musi mieć konsystencję gęstej śmietany, wolno spływającej z łyżki. Takim polać babkę

AZgotuj!
Babeczki czekoladowe jeże 145

blaszki i zostawić do ostudzenia.  W każdą babeczkę powbijać słupki migdałów tworząc kolce. Każdą babeczkę udekorować również dwiema perełkami cukierniczymi, które będą oczami. Najlepiej przykleić je maczając w lukrze, ale nada się również jogurt naturalny. Draże czekoladowe o kolorze czerwonym posiekać nożem tworząc małe kawałki i przyczepić również lukrem lub jogurtem

Passions hobbies life