lukier - 7892 przepisów (strona:154/527)

Muffinki z rabarbarem 432

owoce, kakao. Muffinki z rabarbarem wychodzą bardzo miękkie, z kwaskowatym posmakiem rabarbaru. To muffinki, które udadzą się każdemu, nawet początkującemu kucharzowi. Po upieczeniu muffinki posyp cukrem pudrem lub udekoruj lukrem, np. lukrem cytrynowym . Zapraszam po mój sprawdzony przepis na domowe i pyszne muffinki z rabarbarem. Muffinki z rabarbarem SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru 15 g cukru

Zasmakuj Kuchni
Ciasto migdałowe – prosty przepis 55

łyżeczki aromatu migdałowego w proszku (można zamienić np. na 1 łyżeczkę ekstraktu z migdałów lub ewentualnie kilka kropel olejku) Uwaga! Wszystkie składniki powinny być w temp pokojowej. Do dekoracji: lukier, kandyzowane truskawki, płatki migdałów Przygotowanie: W jednej misce mieszamy mąką z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce miksujemy masło z cukrem. Następnie wbijamy po jajku, cały czas miksując. Kolejno dodajemy(...)Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, dlatego stosujemy zasadę suchego patyczka. Gdy ciasto wystygnie wyciągamy je ostrożnie z formy. Uwaga! Ciasto jest bardzo delikatne. Dekorujemy lukrem, płatkami migdałów i pokrojonymi kandyzowanymi truskawkami. Ciasto przechowujemy pod przykryciem Smacznego The post Ciasto migdałowe – prosty przepis first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Ucierane Ciasto Z Makiem, Rabarbarem I Kruszonką 94

pomarańczowa) esencja migdałowa Kruszonka: 100 g mąki pszennej tortowej 70 g masła 50 g cukru razem z waniliowym Dodatkowo: 1 obrana i pokrojona łodyga rabarbaru 1 łyżka cukru  lukier na wierzch ciasta ( niekonieczny) Ciasto ucierane 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch. 2. Dodajemy jajko, miksujemy do jego wchłonięcia. 3. Teraz dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, oraz(...)nożem, a następnie rozcieramy w palcach na grudki.  Gotową kruszonką obsypujemy ciasto.  Ciasto pieczemy w 180 stop. przez 45-50 minut Po wystudzeniu możemy je polać lukrem cytrynowym. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Sernik z jabłkami 55

układam plasterki jabłek (delikatnie pod kątem). Całość wstawiam do piekarnika i piekę w 180 stopniach przez 60 minut. Kiedy ciasto wystygnie, posypuję je cukrem pudrem i cynamonem lub przygotowuję lukier (u mnie był lukier z dodatkiem cynamonu i cukier puder). Sernik z jabłkami gotowy. Smacznego Artykuł Sernik z jabłkami pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Babka z łatką z PRL-u 57

cukru pudru, mielona wanilia (można zastąpić ekstraktem waniliowym), 4 duże jajka (osobno żółtka i białka), czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 20 g kakao cukier puder do obsypania babki lub lukier albo ulubiona polewa, na przykład czekoladowa Babka z łatką z PRL-u, przygotowanie: Masło utrzeć na puch (zajmie to ok 2 minut, jeśli masło jest w temperaturze pokojowej). Do utartego(...)ciężkie, takie ma być. Za pomocą łyżeczki nałożyć je na jasne ciasto i rozsmarować. Piec w 170 C około 30-40 minut. Gotową babkę oprószyć cukrem pudrem lub oblać lukrem albo polewą. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Old-Fashioned Polish Marble Bundt Cake Recipe: 250 g of flour

Lekcje w kuchni
Waniliowe babeczki do koszyczka 53

łyżek mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka M 5 łyżek cukru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka proszku do pieczenia lukier do dekoracji Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka i wsypujemy oba rodzaju cukru. Wszystko dokładnie miksujemy. Dodajemy majonez, krótko miksujemy. Następnie dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia. Wszystko miksujemy do połączenia(...)piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) około 20 min. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i wielkości foremek. Stan upieczenia sprawdzamy patyczkiem. Po przestudzeniu babeczki dekorujemy lukrem. Smacznego The post Waniliowe babeczki do koszyczka first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Babka limonkowa 66

oleju 3 jajka 140 g. cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 120 g. mąki pszennej 60 g. mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z 1 limonki Lukier: 80 g. cukru pudru 4 łyżeczki soku z limonek Limmi Oraz: pół łyżeczki masła do wysmarowania formy 1 łyżka bułki tartej skórka z limonki do dekoracji Liście szpinaku włóż(...)wyjęcia z piekarnika wyłóż babkę z formy i wystudź na kratce do studzenia wypieków. Cukier puder wsyp do miseczki, dodaj sok z limonek i miksuj przez 2 minuty. Gotowym lukrem udekoruj zimną babkę. Posyp skórką z limonki. *Post powstał we współpracy z Limmi

Delicious Place
Makowiec zawijany-pyszny i idealny na święta+FILM 67

cukru MASA MAKOWA -350g  suchego maku  -0,5 szkl cukru pudru -3 białka -0,5 szkl drobno zmielonych orzechów włoskich  (można też dodać dowolne bakalie) LUKIER  -sok z połowy cytryny -łyżka wody -cukier puder Wieczorem przed przygotowaniem makowca wsypujemy do garnka mak, zalewamy wrzątkiem tak by przykrył mak. Przykrywamy pokrywką lub talerzykiem i tak zostawiamy(...)podrośnięcia i wsadzamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 30-35 minut. Wyciągamy z piekarnika i ściągamy papier. Ostudzone makowce polewamy lukrem, czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem.  Makowce są pyszne, długo zachowują świeżość. Polecam serdecznie na święta

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik tradycyjny z lukrem 73

wiaderka 8 jajek osobno żółtka osobno białka 2 i pół szklanki gęstej śmietany użyłam 18 % 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i pół szklanki cukru Lukier 1 szklanka cukru pudru sok z jednej dużej cytryny Ser, żółtka i śmietanę ucieramy na jednolitą masę, krótko tylko do połączenia składników. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia ewentualnie(...)masę serową, wyrównać. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego 170 stopni i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu sernik studzimy pozostawiając go w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach Zimny sernik  polewamy lukrem. Sernik najlepiej smakuje schłodzony kilka godzin w lodówce. Smacznego :)  A może pyszny sernik z brzoskwiniami?  Kliknij tutaj

Andzia Pichci
najlepsza babka gotowana bez formy do gotowania... 75

usunęłam folię spożywczą. Nożem delikatnie babkę odsunęłam od brzegów formy, nakryłam talerzem płaskim i odwróciłam, zdjęłam formę. W gorącej wodzie wymieszać na gładko puder cukier z sokiem z cytryny. Lukrem polać babkę na wierzchu, zostawić do wystudzenia i zastygnięcia lukru - nie mam formy do gotowania a zachciało się babki gotowanej takiej, jak babcia kiedyś robiła, użyłam foremkę

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania