lukier - 7892 przepisów (strona:148/527)

ciasto z nutą migdałową ze śliwkami i lukrem... 88

jajka 8 sztuk "M", palma 250 gram miękka, cukier 1 szklanka, aromat migdałowy 5 kropli, mąka tortowa 2,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, śliwki 70 dag mniejsze lukier: puder cukier 1 szklanka, woda gorąca 3-4 łyżki Wszystkie składniki temperatura pokojowa= do pojemnika dodać jajka, cukier, miękką palmę i mikserem utrzeć wszystko do spienienia i na grudkowatą masę(...)skórką do dołu na cieście. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, z podanych składników utrzeć nie za mocno gęsty lukier, polać ciasto i w formie ciasto wystudzić - szybkie, łatwe, tanie, proste i bardzo smaczne ciasto ucierane z aromatem migdałowym i śliwkami, jest delikatne, wilgotne, aromatyczne........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik Izaura-na kakaowym cieście (pyszny, mięciutki, wilgotny) +FILM 125

sera z wiaderka lub zmielonego twarogu półtłustego -4 jajka -150g miękkiego masła lub margaryny -2 budynie śmietankowe bez cukru po  40g sztuka -3/4 szkl cukru LUKIER  -sok z cytryny -cukier puder Na początek zrobimy bazę ciasta-do garnka dajemy wodę, masło lub margarynę, cukier i kakao-wszystko podgrzewamy na małym ogniu mieszając do momentu rozpuszczenia cukru(...)floresy. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 50 minut. Upieczony sernik studzimy, można go polać czekoladą lub zrobić lukier cytrynowy i polać tworząc niteczki. Sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin. I gotowe.  Sernik jest pyszny, kremowy, wilgotny i delikatny. Bardzo gorąco polecam bo warto go zrobić

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
sernik pieczony o pomarańczowym smaku bez spodu... 232

cukier 1 szklanka, pomarańcze 2 sztuki, cytryna 1 sztuka, twaróg śmietankowy tłusty 250 gram jogurt gęsty po 380 gram-3 opakowania, kasza manna 5 łyżek, budyń śmietankowy 1 opakowanie lukier: cukier puder 1 szklanka, gorąca woda 3-4 łyżki, posypka czekoladowa 1 opakowanie Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej= do pojemnika dać żółtka, cukier, startą skórkę z wyparzonych pomarańczy i jednej(...)serową, wygładzić wierzch. Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, następnie na termoobiegu na 160C piec z 8 minut. Z podanych składników utrzeć lukier nie za gęsty, polać wierzch sernika i posypać posypką czekoladową. - sernik jest bardzo lekki ale o zwartej konsystencji, aromatyczny pomarańczami, bez spodu, smakuje wyśmienicie........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto Drożdżowe Orkiszowe Z Czarną Porzeczką 84

łyżkami waniliowego) 150 ml ciepłego mleka 1 jajko kl L szczypta soli kilkanaście kropel esencji waniliowej 30 g roztopionego masła i ostudzonego (lub oleju) około 150 g czarnej porzeczki lukier na wierzch Kruszonka: 1/2 szkl mąki pszennej orkiszowej 50 g masła 50 g cukru 1. Zagniatamy kruszonkę i chowamy do zamrażalki. 2. Z ciepłego mleka, z 1 łyżki cukru(...)suchego patyczka i zrumienienia kruszonki. Po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika po 5 minutach wykładam ciasto z papierem na kratkę aby odparowało i szybciej ostygło, następnie wystudzone możemy polać lukrem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Oszczędne bułeczki maślane z wiśniami 583

rozmrożonych lub ze słoika; w zależności od sezonu można wykorzystać też inne owoce) kilka łyżek mleka do posmarowania bułeczek przed pieczeniem cukier puder do posypania bułeczek po upieczeniu lub lukier Oszczędne bułeczki maślane z wiśniami, przygotowanie: Z podanej ilości cukru odjąć 2 łyżki. Do ciepłego mleka i 2 odjętych łyżek cukru dodać drożdże. Odstawić na kilka minut do spienienia. Połączyć(...)około 20 minut. Bułeczki nie są bardzo słodkie, dlatego warto posypać je cukrem pudrem albo połączyć mleko lub gorącą wodę z cukrem pudrem do uzyskania konsystencji lukru i oblać gotowe drożdżówki. Chcesz być na bieżąco z moimi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Cherry Buns Recipe: for 12 buns: 3 i 1/2 cup of flour

Lekcje w kuchni
Jagodzianki 246

Delikatnie muśnięte lukrem, czy oblane grubszą warstwą? Jakie jagodzianki wybierasz? Dla mnie ten smak jest nie do podrobienia. Chyba żadne inne drożdżówki nie smakują aż tak dobrze, jak jagodzianki właśnie. A najsmaczniejsze są domowe, jeszcze te lekko ciepłe, wówczas są najbardziej puchate i mięciutkie. Na szczęście te na drugi dzień również są mega! 500 g mąki pszennej (u mnie mieszanka(...)Dodajemy do niego odrobinę mleka. Łączymy. Następnie tak rozmąconym białkiem smarujemy bułeczki. Jagodzianki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 12-15 minut (do zarumienienia). Wierzch dekorujemy lukrem (do garnuszka wsypujemy mniej więcej 1/2 szklanki cukru pudru. Dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny i 1 łyżkę wrzątku. Ucieramy, aż do połączenia. W razie potrzeby dodajemy jeszcze trochę wrzątku

Smaki Na Talerzu
Ciasteczka kakaowe 77

śmiało możesz dodać tarte orzechy, bakalie, szczyptę cynamonu.. Przed pieczeniem ciasteczka możesz posypać dowolnym grubym cukrem, sezamem lub makiem.. Upieczone ciasteczka posyp cukrem pudrem, polej polewą lub lukrem. Zapraszam po mój szybki i sprawdzony przepis na ciasteczka kakaowe. Z przepisu wyszło mi 24 sztuk ciasteczek. SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru – 70 g łyżka cukru(...)grzanie góra plus dół. Piecz na środkowej półce piekarnika przez ok. 20 minut. Upieczone ciasteczka wystudź na kratce. Możesz obsypać je cukrem pudrem lub polać polewą, lukrem.. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Drożdżowe babeczki pistacjowe 70

cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 2 żółtka 70 g stopionego masła 500 g mąki pszennej tortowej 50-80g pistacji solonych 2 roztrzepane białka do posmarowania wierzchu drożdżówek lukier kilka kropel cytryny 3-4 łyżki cukru pudru Wykonanie Przygotowujemy zaczyn: w miseczce rozkruszamy drożdże, zasypujemy je cukrem waniliowym i dodajemy mleko. Składniki mieszamy, miseczkę przykrywamy ściereczką i zostawiamy zaczyn(...)blachę. Pieczemy je w tej temp. przez pierwsze 10 min. Następnie zmniejszamy temp. do 180C i pieczemy do zrumienienia się przez ok. 15-20 min. W małym garnuszku przygotowujemy lukier, rozcierając cukier z sokiem cytryny, aż powstanie w miarę gęsta, biała masa. Lukrujemy przestudzone wypieki. Wierzch babeczek posypujemy resztą pistacji. Smacznego! Artykuł Drożdżowe babeczki pistacjowe pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia
Babeczki marchewkowe z pomarańczowym lukrem 84

mleka lub napoju migdałowego ( dałam firmy Lima) otarta skórka z pomarańczy do smaku 1 łyżeczka cynamonu 50 ml oleju rzepakowego 3/4 szklanki tartej marchewki 1 duże jajko ( opcjonalnie) Lukier:  50 g cukru pudru lub pudru z ksylitolu 1 łyżeczka pomarńczowego barwnika spożywczego bio ( Biovegan) lub łyżeczka kurkumy Przygotowanie: Suche składniki wsypujemy do miski dodajemy pozostałe i mieszamy trzepaczką(...)koniec dodajemy pulpę z marchwi.  Mieszamy. Masą napełniamy papilotki do 3/4 wysokości. Pieczemy ok. 20-30 minut do suchego patyczka.  Po wypieczeniu i ostudzeniu przygotować lukier. Barwnik rozpuścić w łyżce gorącej wody i poczekać aż wystygnie. Nastepnie dodawać cukier puder lub mielony ksylitol aż konstystencja zrobi się gęstej śmietany. Polać babeczki. Na wierzch zetrzeć skórkę z pomarańczy. Udekorować

AZgotuj!
Kostka Rabarbarowa 93

lekkie warstwowe ciasto doskonałe do popołudniowej kawy. To ciasto składa się z warstwy owocowej i śmietanowej, które ułożone są na puszystym biszkopcie, a wierzch ciasta przykrywają herbatniki polane cytrynowym lukrem. Herbatniki po włożeniu deseru na kilka godzin lub na całą noc do lodówki zmiękną, dzięki czemu można go ładnie pokroić. Do przygotowania Kostki Rabarbarowej najlepiej wybrać czerwony rabarbar, wówczas masa(...)zimną żelatynę. Ubitą śmietanę wyłożyć na ciasto i wyrównać. Na śmietanie ułożyć herbatniki. Cukier puder przesypać do miseczki, dodać sok z cytryny i wodę. Dokładnie wymieszać, aż powstanie gęsty lukier i posmarować wierzch herbatników. Ciasto przykryć i wstawić na kilka godzin do lodówki. Polecam wypróbować przepis na szarlotkę rabarbarową . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kostka Rabarbarowa pochodzi z serwisu Danka Pichci

Danka Pichci
Muffinki z rabarbarem 463

owoce, kakao. Muffinki z rabarbarem wychodzą bardzo miękkie, z kwaskowatym posmakiem rabarbaru. To muffinki, które udadzą się każdemu, nawet początkującemu kucharzowi. Po upieczeniu muffinki posyp cukrem pudrem lub udekoruj lukrem, np. lukrem cytrynowym . Zapraszam po mój sprawdzony przepis na domowe i pyszne muffinki z rabarbarem. Muffinki z rabarbarem SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru 15 g cukru

Zasmakuj Kuchni
Ciasto migdałowe – prosty przepis 87

łyżeczki aromatu migdałowego w proszku (można zamienić np. na 1 łyżeczkę ekstraktu z migdałów lub ewentualnie kilka kropel olejku) Uwaga! Wszystkie składniki powinny być w temp pokojowej. Do dekoracji: lukier, kandyzowane truskawki, płatki migdałów Przygotowanie: W jednej misce mieszamy mąką z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce miksujemy masło z cukrem. Następnie wbijamy po jajku, cały czas miksując. Kolejno dodajemy(...)Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, dlatego stosujemy zasadę suchego patyczka. Gdy ciasto wystygnie wyciągamy je ostrożnie z formy. Uwaga! Ciasto jest bardzo delikatne. Dekorujemy lukrem, płatkami migdałów i pokrojonymi kandyzowanymi truskawkami. Ciasto przechowujemy pod przykryciem Smacznego The post Ciasto migdałowe – prosty przepis first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Ucierane Ciasto Z Makiem, Rabarbarem I Kruszonką 116

pomarańczowa) esencja migdałowa Kruszonka: 100 g mąki pszennej tortowej 70 g masła 50 g cukru razem z waniliowym Dodatkowo: 1 obrana i pokrojona łodyga rabarbaru 1 łyżka cukru  lukier na wierzch ciasta ( niekonieczny) Ciasto ucierane 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch. 2. Dodajemy jajko, miksujemy do jego wchłonięcia. 3. Teraz dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, oraz(...)nożem, a następnie rozcieramy w palcach na grudki.  Gotową kruszonką obsypujemy ciasto.  Ciasto pieczemy w 180 stop. przez 45-50 minut Po wystudzeniu możemy je polać lukrem cytrynowym. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Sernik z jabłkami 77

układam plasterki jabłek (delikatnie pod kątem). Całość wstawiam do piekarnika i piekę w 180 stopniach przez 60 minut. Kiedy ciasto wystygnie, posypuję je cukrem pudrem i cynamonem lub przygotowuję lukier (u mnie był lukier z dodatkiem cynamonu i cukier puder). Sernik z jabłkami gotowy. Smacznego Artykuł Sernik z jabłkami pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment