lukier - 7892 przepisów (strona:149/527)

Babka z łatką z PRL-u 91

cukru pudru, mielona wanilia (można zastąpić ekstraktem waniliowym), 4 duże jajka (osobno żółtka i białka), czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 20 g kakao cukier puder do obsypania babki lub lukier albo ulubiona polewa, na przykład czekoladowa Babka z łatką z PRL-u, przygotowanie: Masło utrzeć na puch (zajmie to ok 2 minut, jeśli masło jest w temperaturze pokojowej). Do utartego(...)ciężkie, takie ma być. Za pomocą łyżeczki nałożyć je na jasne ciasto i rozsmarować. Piec w 170 C około 30-40 minut. Gotową babkę oprószyć cukrem pudrem lub oblać lukrem albo polewą. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Old-Fashioned Polish Marble Bundt Cake Recipe: 250 g of flour

Lekcje w kuchni
Waniliowe babeczki do koszyczka 88

łyżek mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka M 5 łyżek cukru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka proszku do pieczenia lukier do dekoracji Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka i wsypujemy oba rodzaju cukru. Wszystko dokładnie miksujemy. Dodajemy majonez, krótko miksujemy. Następnie dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia. Wszystko miksujemy do połączenia(...)piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) około 20 min. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i wielkości foremek. Stan upieczenia sprawdzamy patyczkiem. Po przestudzeniu babeczki dekorujemy lukrem. Smacznego The post Waniliowe babeczki do koszyczka first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Babka limonkowa 91

oleju 3 jajka 140 g. cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 120 g. mąki pszennej 60 g. mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z 1 limonki Lukier: 80 g. cukru pudru 4 łyżeczki soku z limonek Limmi Oraz: pół łyżeczki masła do wysmarowania formy 1 łyżka bułki tartej skórka z limonki do dekoracji Liście szpinaku włóż(...)wyjęcia z piekarnika wyłóż babkę z formy i wystudź na kratce do studzenia wypieków. Cukier puder wsyp do miseczki, dodaj sok z limonek i miksuj przez 2 minuty. Gotowym lukrem udekoruj zimną babkę. Posyp skórką z limonki. *Post powstał we współpracy z Limmi

Delicious Place
Makowiec zawijany-pyszny i idealny na święta+FILM 93

cukru MASA MAKOWA -350g  suchego maku  -0,5 szkl cukru pudru -3 białka -0,5 szkl drobno zmielonych orzechów włoskich  (można też dodać dowolne bakalie) LUKIER  -sok z połowy cytryny -łyżka wody -cukier puder Wieczorem przed przygotowaniem makowca wsypujemy do garnka mak, zalewamy wrzątkiem tak by przykrył mak. Przykrywamy pokrywką lub talerzykiem i tak zostawiamy(...)podrośnięcia i wsadzamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 30-35 minut. Wyciągamy z piekarnika i ściągamy papier. Ostudzone makowce polewamy lukrem, czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem.  Makowce są pyszne, długo zachowują świeżość. Polecam serdecznie na święta

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik tradycyjny z lukrem 93

wiaderka 8 jajek osobno żółtka osobno białka 2 i pół szklanki gęstej śmietany użyłam 18 % 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i pół szklanki cukru Lukier 1 szklanka cukru pudru sok z jednej dużej cytryny Ser, żółtka i śmietanę ucieramy na jednolitą masę, krótko tylko do połączenia składników. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia ewentualnie(...)masę serową, wyrównać. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego 170 stopni i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu sernik studzimy pozostawiając go w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach Zimny sernik  polewamy lukrem. Sernik najlepiej smakuje schłodzony kilka godzin w lodówce. Smacznego :)  A może pyszny sernik z brzoskwiniami?  Kliknij tutaj

Andzia Pichci
najlepsza babka gotowana bez formy do gotowania... 100

usunęłam folię spożywczą. Nożem delikatnie babkę odsunęłam od brzegów formy, nakryłam talerzem płaskim i odwróciłam, zdjęłam formę. W gorącej wodzie wymieszać na gładko puder cukier z sokiem z cytryny. Lukrem polać babkę na wierzchu, zostawić do wystudzenia i zastygnięcia lukru - nie mam formy do gotowania a zachciało się babki gotowanej takiej, jak babcia kiedyś robiła, użyłam foremkę

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym 88

sobie nie są bardzo słodkie. Ciasteczka z masłem orzechowym będą miały jeszcze więcej smaku i staną się bardziej słodkie, gdy polejemy je roztopioną czekoladą lub zrobimy do nich lukier . Chrupiące ciasteczka z płatków owsianych warto mieć w puszce z przekąskami do kawy, gdyż długo zachowują chrupkość i nie tracą smaku. Liczba porcji: 20 Czas przygotowania: 40 minut Przepis na ciasteczka(...)około 20 minut. Po upieczeniu ciastka wystudzić na kratce. Gorące ciasteczka są lekko miękkie, ale po wystudzeniu stają się chrupiące. Wystudzone ciasteczka dodatkowo można polać roztopioną czekoladą lub lukrem, gdyż ciastka z przepisu wychodzą umiarkowanie słodkie. Zobacz również: ciasteczka z masłem orzechowym

Kuchcik gotuje
Drożdżowe babeczki pistacjowe 64

cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 2 żółtka 70 g stopionego masła 500 g mąki pszennej tortowej 50-80g pistacji solonych 2 roztrzepane białka do posmarowania wierzchu drożdżówek lukier kilka kropel cytryny 3-4 łyżki cukru pudru Wykonanie Przygotowujemy zaczyn: w miseczce rozkruszamy drożdże, zasypujemy je cukrem waniliowym i dodajemy mleko. Składniki mieszamy, miseczkę przykrywamy ściereczką i zostawiamy zaczyn(...)blachę. Pieczemy je w tej temp. przez pierwsze 10 min. Następnie zmniejszamy temp. do 180C i pieczemy do zrumienienia się przez ok. 15-20 min. W małym garnuszku przygotowujemy lukier, rozcierając cukier z sokiem cytryny, aż powstanie w miarę gęsta, biała masa. Lukrujemy przestudzone wypieki. Wierzch babeczek posypujemy resztą pistacji. Smacznego! Artykuł Drożdżowe babeczki pistacjowe pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia