lukier - 7892 przepisów (strona:151/527)

Żurawina. Małe owoce o cennych właściwościach 90

kwas foliowy). Zawierają mikroelementy takie jak: cynk, jod, magnez, miedź, potas, sód, wapń i żelazo. Przepisy z żurawiną: Pierś z kaczki z konfiturą żurawinowo – porzeczkową Ciasto żurawinowe z lukrem królewskim i posypką Ciasto ucierane z żurawiną i pomarańczowym lukrem Pieczony ser camembert z żurawiną i porzeczką Konfitura z żurawiny i czerwonej porzeczki Żurawina to owoc o unikalnych właściwościach zdrowotnych

ProstePesto.pl
Drożdżówki z borówkami i serem 127

delikatne, z wyczuwalną nutą wanilii i dużą ilością owoców. Możecie posypać je kruszonką jak ja (nie wyobrażam sobie jakiegokolwiek słodkiego drożdżowego wypieku bez kruszonki) albo po upieczeniu polać cytrynowym lukrem. Oczywiście wersja na bogato, czyli kruszonka + lukier jest również dozwolona 😉 Jaki ser wybrać? W sezonie robię te drożdżówki z borówkami i serem bardzo często, więc zdążyłam przetestować wiele serowych wariantów

Na-talerzu.pl
DROŻDŻÓWKI Z MALINAMI I KRUSZONKĄ 144

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne, puszyste domowe drożdżówki z malinami i kruszonką . Dla mnie to duet idealny, kwaskowate maliny, słodka kruszonka i lukier. Domowe drożdżówki są tak pyszne, że trudno im się oprzeć i poprzestać na jednej. Znikają bardzo szybko, więc od razu doradzam, aby upiec je z podwójnej porcji. A ich nadmiar wystarczy zamknąć szczelnie w pudełku(...)pieczenia. Do każdego wgłębienia w cieście drożdżowym włożyć po kilka malin, wierzch posypać przygotowaną kruszonką. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec drożdżówki około 20 minut. Przestudzone drożdżówki polać lukrem zrobionym z cukru pudru i wody. Polecam także: Jagodzianki- najlepszy przepis Drożdżówki z budyniem Drożdżówki z truskawkami i kruszonką

Zrób to smacznie
Maślane bułeczki z kruszonką i owocami 166

zimnego masła, ok. 6-8 łyżek mąki,  4 łyżki cukru kilka łyżek mleka do posmarowania bułeczek przed pieczeniem opcjonalnie cukier puder do posypania bułeczek albo na lukier: kilka łyżek mleka lub gorącej wody i kilka łyżek cukru pudru Bułeczki maślane z kruszonką i owocami, przygotowanie: Z podanej ilości cukru odjąć 2 łyżki. Do ciepłego mleka i 2 łyżek cukru(...)około 20 minut. Bułeczki są dość mało słodkie, dlatego można posypać je cukrem pudrem albo połączyć mleko lub gorącą wodę z cukrem pudrem do uzyskania konsystencji lukru i oblać gotowe drożdżówki. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Polish Sweet Streusel Buns with  Fruit | Polish Cooking and Baking for 13 buns

Lekcje w kuchni
smaczny sernik pieczony z morelami w czekoladzieie na herbatnikach... 96

jajka 8 sztuk "M", cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, morele w czekoladzie 300 gram opakowanie, herbatniki kakaowe 200 gram lukier: cukier puder 1,5 szklanki, soki z cytryny 1 łyżeczka, woda gorąca 3-4 łyżki Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier wanilinowy mikserem ubić do białości z 3 minuty(...)koniec można nakryć papierem do pieczenia aby za mocno góra się nie przypiekła, sernik wystudzić w formie. Cukier puder, sok z cytryny, gorącą wodę wymieszać na dość gęsty lukier i posmarować wierzch sernika - bardzo smaczny sernik pieczony z morelami w czekoladzie na kakaowych herbatnikach, sernik jest bardzo aksamitny, aromatyczny i łatwy do wykonania........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 125

cukrem waniliowym), kilka dużych łodyg rabarbaru (u mnie 320 g po obraniu i pokrojeniu), na kruszonkę: 50 g zimnego masła, 5 łyżek mąki, 4  łyżki cukru na lukier: kilka łyżek cukru pudru i kilka łyżeczek ciepłego mleka Drożdżowe ciasto z rabarbarem i kruszonką, przygotowanie: Z podanej ilości cukru odjąć łyżkę. Do ciepłego (podgrzanego) mleka i odjętej łyżki cukru dodać(...)minut w 190 C (gdyby ciasto za szybko rumieniło się od góry, zakryć wierzch papierem do pieczenia).   Cukier puder połączyć z mlekiem w takich proporcjach, by powstał gęsty lukier. Oblać gotowe ciasto. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Polish Rhubarb Yeast Cake with Crumble ( 'Drozdzowka' Recipe

Lekcje w kuchni
Jagodzianki Z Twarogiem I Mrożonymi Jagodami 130

łyżki cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub bułki tartej Nadzienie z twarogu: 200 g kremowego twarogu 4-5 łyżeczek cukru (razem z waniliowym) 2 łyżki słodkiej śmietanki 30 % Lukier: 3/4 szkl cukru pudru 2 łyżki ciepłej wody lub poł na pół z sokiem cytrynowym 1. Drożdże rozkruszamy w ciepłym mleku, dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. 2. W misce(...)czasie nagrzewamy  piekarnik do 180 stopni. 5. Wyrośnięte jagodzianki pieczemy w 180 stopniach przez około 20-25 minut. Upieczone wykładamy na kratkę do ostygnięcia, a następnie polewamy je lukrem wcześniej przygotowanym

Gotowanie...to proste !
Placek jabłkowy lukrowany 106

żółtka - 4 szt jajko -1szt proszek do pieczenia 2 łyżeczki MASA: jabłka 2,5 kg galaretka w proszku 2 op cynamon 1 łyżeczka  kasza manna 1 łyżka LUKIER: cukier puder - 1 szkl woda letnia - 2 łyżki  Z przesianej mąki, cukru, masła, żółtek i jajka oraz  proszku do pieczenia zagnieść szybko ciasto, zawinąć w folię i schłodzić(...)wylepić nim formę , wyłożyć na nie masę jabłkową. 1/4 pociąć w paski i ułozyc dowolny wzór na cieście.  Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 45 min w 175stC. Udekorować lukrem (cukier wsypać do naczynia, wlać ciepła wodę i szybko mieszać

przepisy- Milki
Drożdżówki z serem 98

rozpuszczonego masła 40g cukru pudru 1 jajko Składniki na masę serową: 450g twarożku kanapkowo-sernikowego Wieluń „Mój ulubiony” lub President 2 żółtka 60g cukru waniliowego Składniki na lukier: 3/4 szklanki cukru pudru kilka łyżek wody Przygotowanie: Do miski wkładamy rozdrobione drożdże, dodajemy łyżkę cukru, pół szklanki ciepłego (nie gorącego) mleka i dwie łyżki mąki. Mieszamy i odkładamy(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Drożdżówki odstawiamy na ok. 10 minut w ciepłe miejsce. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Pieczemy ok. 25-30 minut. Po upieczeniu rozrabiamy lukier i dekorujemy drożdżówki. Artykuł Drożdżówki z serem pochodzi z serwisu CityTaste - Przepisy

CityTaste - Przepisy
Drożdżówki z serem i kokosem 92

cukru (1/2 szklanki) 70 g masła Nadzienie: 500 g twarogu 1 jajko 1 łyżka ekstraktu z wanilii 80 g cukru pudru 50 g wiórków kokosowych 40 g masła Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru sok z cytryny Przygotowanie: Drożdże kruszymy do miseczki, dodajemy 1 łyżkę cukru, a następnie 1/3 ciepłego mleka i 2 łyżki mąki, dokładnie mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy(...)blachę z drożdżówkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 20-25 minut. Następnie pieczemy kolejną blachę z drożdżówkami. Upieczone i wystudzone drożdżówki dekorujemy lukrem przygotowanym z cukru pudru i soku z cytryny

Smakowity Blog Kulinarny
Wegański mazurek migdałowo-kokosowy 140

bogato, ale jest to ciasto niskie, do 4 cm. Najczęściej jest to ciasto na kruchym spodzie ze słodką warstwą wierzchnią często z marcepanu, dżemu, kajmaku. Dekoruje najczęściej lukrem, a zdobi suszonymi i kandyzowanymi owocami. Mazurek migdałowo-kokosowy z mojego przepisu jest słodki, ale nie jest to ulepek. Swoje bogactwo smaku zawdzięcza marcepanowi i mące migdałowej. Zachowuje naprawdę długo świeżość(...)wczoraj zjadłam ostatni kawałek. Pokroiłam go w małe prostokąty (na pół z tego co widzicie na zdjęciu) i zajadałam się nimi jak batonikami. Polecam szczególnie jeżeli nie jesteś fanem lukrów (jak ja) a raczej orzechów i ich smakowi umami. Składniki na ciasto kruche na spód: 200 g mąki pszennej białej 100 g zimnego oleju kokosowego (wersja wegetariańska- masło

greenscarf
Babeczki na soku pomarańczowym 108

pyszne i proste w przygotowaniu babeczki na soku pomarańczowym. Kilka składników, kilka machnięć łyżką i gotowe. Takie pomarańczowe babeczki można oprószyć cukrem pudrem, polać ulubioną polewą lub ozdobić lukrem. U mnie dziś prosta, słodka dekoracja z białej czekolady. To kto chętny na taką babeczkę? Składniki: 2 szklanki mąki pszennej luksusowej TOTA 0,5 szklanki cukru trzcinowego (można zamienić na zwykły(...)szklanka soku pomarańczowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 1 żółtko 0,5 szklanki oleju Dodatkowo: ulubiona polewa np. z białej czekolady (zamiennie lukier lub cukier puder do oprószenia) Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę i cukier. Mieszamy składniki łyżką. Następnie dolewamy sok pomarańczowy, olej i dodajemy 1 żółtko. Mieszamy składniki do połączenia

Słodkie okruszki
Babka jogurtowa 144

maślana jest bardziej “babkowa” w strukturze. Babka jogurtowa swobodnie może być przygotowana dzień czy dwa wcześniej – zwłaszcza jeśli użyjemy polewy (np. z białej czekolady) czy lukru. Babka jogurtowa: 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru z wanilią 200 g miękkiego masła (1 kostka) 250 g gęstego jogurtu naturalnego lub greckiego(...)rzadszym jogurtem czas pieczenia może być dłuższy). Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, po 20-30 minutach wyjmujemy formę z piekarnika, a po całkowitym wystudzeniu wyjmujemy babkę. Możemy ją oblać lukrem lub posypać cukrem pudrem. Post Babka jogurtowa pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Babka gotowana 143

ruszała się podczas gotowania. Garnek przykrywam i gotuję na wolnym ogniu 80 minut. Po ugotowaniu formę wyciągam z wody i wyciągam babkę, żeby odparowała. Kiedy babka wystygnie, przygotowuję lukier (w proporcji 1 czubata łyżka na 1 niepełną łyżkę ciepłej wody). Do lukru można dodać sok z cytryny, wtedy babka będzie miała delikatnie cytrynowy posmak. Babka gotowana gotowa. Smacznego .pf-button.pf-button

Słodki sentyment
Drożdżówka z wiśniami 96

Upiekłam ją bo bardzo lubimy drożdżowe, moglibyśmy ją jeść co drugi dzień. Ciasto jest lekko słodkie. Moja wersja jest z płatkami migdałowymi ale świetnie sprawdzi się również kruszonka czy lukier. Ciasto można zrobić z wiśni świeżych lub rozmrożonych, można też wykorzystać rabarbar. Składniki na dużą blachę. Oryginalny przepis pochodzi ze strony Moje wypieki . [:Listonic] Składniki na ciasto drożdżowe(...)wystudzenia. Podawać. Następnego dnia jest również bardzo smaczna! * Sposób na kruszonkę: Masło rozpuścić, dodać mąkę i cukier, wyrobić między palcami, mają powstać takie kluski. Posypać kruszonką ciasto. ** Sposób na lukier: Do kubeczka wsypać cukier, wlać wrzątek, wierzchem łyżki dokładnie rozetrzeć cukier, polać upieczone ciasto. Smacznego! Drożdżówka z wiśniami Drożdżówka z wiśniami Wersja z rabarbarem i kruszonką Drożdżówka z wiśniami Drożdżówka

moj przepis na