lukier - 7892 przepisów (strona:147/527)

domowe pączki dyniowe 137

dyni 60 g masła, w temperaturze pokojowej 40 g drożdży 2 żółtka 1 jajko 1 szczypta soli 1 łyżka ekstraktu z wanilii lub wódki tłuszcz do głębokiego smażenia marmolada lukier, kandyzowana skórka z pomarańczy, cukier puder wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z letnim mlekiem, 1 łyżką cukru oraz 40 g mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy(...)wyrośnięcia. Smażymy partiami na rozgrzanym głębokim tłuszczu (temperatura ok.175 st. C). Wyciągamy łyżką cedzakową, układamy na talerzach wyłożonych papierowymi ręcznikami. Wystudzone nadziewamy np. marmoladą, polewamy lukrem i posypujemy kandyzowaną skórką pomarańczową

Domowy Smak Jedzenia
CIASTO ŻURAWINOWE Z LUKREM 180

Ciasto żurawinowe z lukrem- miękki wieniec z kwaskowymi owocami to... Artykuł CIASTO ŻURAWINOWE Z LUKREM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Babeczki cytrynowe angielskie 138

masło uważając, by nie było grudek. Foremki do babeczek napełnić do 3/4 wysokości i piec 15-18 min. w temp 195- 200 st C. Babeczki ostudzić i przygotować lukier:  Cukier puder ucierać z sokiem z cytryny aż powstanie puszysty biały lukier.  Posmarować babeczki  SMACZNEGO

Z Marcepanem
Babka pomarańczowa 123

opruszyć bułką tartą, napełnić do 3/4 wysokości i piec ok 30-40 min. w temp 195- 200 st C (sprawdzić patyczkiem). Babkę ostudzić i przygotować lukier:  Cukier puder ucierać z sokeim z pomarańczy aż powstanie puszysty biały lukier.  Posmarować babkę i udekorować skórką pomarańczową. smacznego ! zapraszam też na : www.zmarcepanem.pl

Z Marcepanem
Szybka babka Wielkanocna 96

banalna. Nawet oporni na kulinarne podboje pokochają ten przepis. Aby zachować świeżość babki polecam zamknąć ją w szczelnym pojemniku lub przykryć foliowym woreczkiem. Do dekoracji babki wielkanocnej użyłam lukru z przepisu: LUKIER Szybka babka 2017-03-17 22:12:00 Write a review Save Recipe Print Ingredients 4 jaja 1 kostka margaryny 200 g cukru 125 ml mleka

Rusty Fork
PĄCZKI GNIAZDKA 183

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki ( na około 16 szt.): Ciasto: 250ml wody 60g masła szczypta soli 150g mąki pszennej 3 średnie jajka olej do smażenia Lukier:   180-200g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny lub rumu 4-5 łyżek gorącej wody Wszystkie składniki lukru ze sobą łączymy. Wykonanie: wodę zagotowujemy z masłem

Słodkie zapomnienie
CHRUPIĄCE JOGURTOWE OPONKI 132

płatkami Lubella ( „Siła zbóż na Dzień Dobry” ) przygotowałam dla Was przepyszne jogurtowe oponki z dodatkiem kakaowych płatków w środku i tych klasycznych – na zewnątrz. Słodyczy dodaje pyszny królewski lukier. Takie jogurtowe oponki są błyskawiczne do zrobienia i świetnie będą współgrać rano z ulubioną kawką! Sprawdzone! Polecam! Koniecznie spróbujcie i dajcie znać jak smakowały! #dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes SKŁADNIKI(...)naturalny – 4 łyżki ( czubate ) * olej – 4 łyżki * tłuszcz do smażenia * płatki Lubella Corn Flakes kakao i miód – 2 garści * płatki Lubella Corn Flakes klasyczne – 1 garść * lukier ( białko, cukier puder, sok z cytryny ) SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy jogurt naturalny i olej. Wszystko razem dokładnie mieszamy i wyrabiamy gładkie ciasto. Wrzucamy

Ostra na Słodko
DYNIOWE SCONES Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I ORZECHAMI 114

jajko – 2 szt * mleko – 25 ml * płatki Lubella Corn Flekas Kakao i Miód – 2 garści * orzechy laskowe – 1 duża garść * biała czekolada – 100 g LUKIER: * cukier pudek -1,5 szkl * sok z cytryny – 3 łyżeczki * białko ( z wyparzonego jajka ) SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SCONES: Mąkę pszenna, proszek do pieczenia, cukier i sól przesiewamy. Dodajemy zimne masło(...)Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, z wierzchu smarujemy mlekiem ( nie jest to konieczne! ). Pieczemy ok. 15-17 minut/220C. Studzimy na kratce, lukrujemy, posypujemy prażonymi orzechami i zajadamy! LUKIER: Wsypujemy cukier puder, dodajemy białko i sok z cytryny – miksujemy na gładką masę ( w razie potrzeby zwiększamy ilość soku ). Smacznego

Ostra na Słodko
Pączki hiszpańskie 170

smakować jak ptysie, jednak ich smak jest całkowicie inny. Składniki: (na około 25 pączków) 200 g mąki pszennej 1 łyżka cukru szczypta soli 100 g masła 4 jajka Dodatkowo: lukier olej do smażenia Przygotowanie: W garnku zagotować 1 szklankę wody, z masłem, cukrem i szczyptą soli. Zmniejszyć płomień palnika i wsypać całą przesianą mąkę, dokładnie utrzeć aż masa będzie jednolita(...)papieru do dołu. Po chwili papier powinien swobodnie odchodzić od pączków. Smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu odkładać na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.  Podawać polane lukrem. Smacznego

My sweet a life
DROŻDŻÓWKI z malinami – proste, tanie (wegańskie) 234

ciepłego mleka szczypta soli ok. 200 ml ciepłej wody 1/3 szklanki oleju Dodatkowo: maliny lub inne owoce, powidła, budyń lub ulubione nadzienie mąka ziemniaczana (jeśli używasz mokre owoce) lukier: 3/4 szklanki cukru pudru, sok z połówki cytryny gorzka czekolada (roztopiona w kąpieli wodnej) Sposób przygotowania: Do pokruszonych drożdży dodaj resztę składników na rozczyn i całość wymieszaj do rozpuszczenia drożdży. Zostaw(...)odstaw na około 30 minut. Bułki włóż do nagrzanego piekarnika na około 20 – 30 minut (zależnie od wielkości bułek – powinny się zarumienić). Kiedy bułki ostygną polej je lukrem – wymieszaj cukier puder oraz sok z cytryny, a następnie polej roztopioną gorzką czekoladą. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto

Via Gusto
Jagodzianki 200

mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka 50 g świeżych drożdży 1 jajko 6 żółtek 100 g masła 100 g cukru pudru ok. 350 g jagód 1 łyżka mleka Lukier Sposób przygotowania: Drożdże muszą być w temperaturze pokojowej. Drożdże należy pokruszyć i wrzucić do kubka. Następnie zalewamy je połową ciepłego mleka, 1 łyżeczkę cukru oraz 2 łyżeczki mąki. Dokładnie mieszamy, przykrywamy(...)bułeczkę. Bułeczki układamy na blaszce. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Wierzch jagodzianek smarujemy roztrzepanym żółtkiem z mlekiem. Pieczemy przez ok. 15 minut na złoty kolor. Gotowe jagodzianki polewamy lukrem lub cukrem pudrem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Babka piaskowa 129

mąki ziemniaczanej 100 g mąki pszennej 3 jajka 150 g cukru cukier waniliowy ( 16 g ) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka starta z cytryny cukier puder do lukru bułka tarta do foremki Sposób przygotowania: Jajka rozbijamy i oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiewamy z 1 i 1/2 łyżeczką proszku do pieczenia(...)Ciasto przekładamy do wysmarowanej masłem i bułką tartą, foremki na babkę z tuleją. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. 60 minut. Upieczoną babkę studzimy i wylewamy na nią lukier cytrynowy .( 10 łyżek cukru pudru. łyżka wyciśniętego soku z cytryny i łyżka ciepłej wody - wszystkie składniki ucieramy ) Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto drożdżowe z serem 481

cukru wanilinowego (lub ziarenka z 1 laski wanilii) -80 g suszonej żurawiny lub rodzynek (namoczonych wcześniej w gorącej wodzie) Dodatkowo: -1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka do posmarowania Lukier: -1 szklanka cukru pudru -3 - 4 łyżki gorącej wody Przygotowanie --> Ciasto: --> Do miseczki kruszymy drożdże, dodajemy łyżkę cukru i pół szklanki mleka, mieszamy łyżką i odstawiamy na 10 minut. Masło(...)około 40 minut lub do podwojenia objętości. --> Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Wyrośnięte strucle posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem i piec około 30 - 35 minut. Jeszcze ciepłe polać lukrem. Notatki * wymiary 2 keksówek to około 30 x 12 cm Post Ciasto drożdżowe z serem pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje

Marta Gotuje
Sernik z ciasteczkami i śmietankowym lukrem 204

Cudownie kremowy sernik z mnóstwem chrupiących ciasteczek i kwaskowym śmietankowym lukrem. Czyż to nie brzmi i nie wygląda pysznie? :) Przekonajcie się sami! SKŁADNIKI (tortownica 23 cm) Spód 150g czekoladowych herbatników 80g masła 2 łyżki cukru kryształ Diamant Masa serowa 700g twarogu trzykrotnie mielonego 200g creme fraiche lub innej tłustej kwaśnej śmietany 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki(...)ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształ Diamant 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego 10-12 czekoladowych ciasteczek z kremem Lukier śmietankowy 150 serka bieluch lub innego serka kanapkowego 3 łyżki cukru pudru Diamant 1 łyżka soku z cytryny kilka ciasteczek do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Herbatniki rozdrabniamy na drobny piasek i łączymy z cukrem oraz roztopionym masłem. Masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku

DefinicjaSmaku
Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia 130

duże jajka - 1 żółtko - 80 g rozpuszczonego masła - 60 g drobnego cukru do wypieków - 14 g drożdży instant - woda różana - 1 łyżka wódki Dodatkowo: - olej + smalec do smażenia - lukier (szklanka cukru pudru + sok z cytryny + wrzątek) - kandyzowana skórka cytrynowa Mąkę przesiewamy, wsypujemy drożdże – mieszamy. Dodajemy cukier, dokładnie rozgniecione ziemniaki, jajka i żółtko, letnie mleko, 1 łyżkę wódki i wodę różaną(...)swoją objętość. Smażymy w szerokim garnku na oleju ze smalcem rozgrzanym do 175ºC, po kilka minut z każdej strony. Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach, następnie polewamy lukrem (cukier puder mieszamy z wrzątkiem oraz 1 łyżką soku z cytryny) i posypujemy kandyzowaną skórką cytrynową. Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia, to idealna propozycja dla niezdecydowanych. Pączki bez nadzienia

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania