Babeczki marchewkowe z pomarańczowym lukrem

Babeczki marchewkowe z pomarańczowym lukrem

Babeczki marchewkowe z pomarańczowym lukrem

Przepis na : deser

Sok marchewkowy sprzyja utrzymaniu opalenizny a pozostałą pulpę można wykorzystać do wypieków np. babeczek. Babeczki robi sie szybko i świetnie sprawdzają się w podróży.  Ok. 6-8 babeczek  papilotki Temp. pieczenia 180 stopni C Składniki: 120 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 60 g ksylitolu/ cukru trzcinowego / syropu klonowego 100 ml mleka lub napoju migdałowego ( dałam firmy Lima) otarta skórka z pomarańczy do smaku 1 łyżeczka cynamonu 50 ml oleju rzepakowego 3... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.