lukier - 7892 przepisów (strona:165/527)

Mini babeczki cytrynowe 76

szklanki) użyłam typ 405 150 g masła 100 g śmietany 18% (2 czubate łyżki) 90 g cukru pudru (3/4 szklanki) 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cytryna lukier 30 g cukru pudru Instrukcja Masło włóż do miski, dodaj cukier puder i ucieraj do białości. Następnie dodaj jajka i nadal ucieraj, aż do połączenia składników. Po tym czasie sparz(...)dół, bez termoobiegu). Jeśli chcesz upiec jedną dużą babkę, to piecz ją 45 minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Upieczone babeczki studź na kratce. Przygotuj lukier: 3 łyżki cukru pudru wymieszaj z 2 łyżeczkami soku z cytryny lub wody. Całość dokładnie wymieszaj i następnie polewaj nim wystudzone babeczki. Możesz dodatkowo ozdobić je płatkami jadalnych kwiatów

Przepisy na widelcu
BABA DROŻDŻOWA 198

brakowało ich na sklepowych półkach.  Składniki: 25 dag mąki 3/4 szklanki mleka 1/4 kostki drożdży 5 żółtek  10 dag cukru pudru 1/3 kostki masła szczypta soli lukier na wierzch płatki migdałów do obsypania kolorowe jajeczka pól szklanki rodzynek- jak lubimy ich bardzo dużo to dajemy więcej Wykonanie: Drożdże rozkruszamy, dodajemy łyżkę cukru i mąki oraz odrobinę ciepłego mleka(...)żeby ciasto podrosło, po tym czasie przekładamy do formy wysmarowanej masłem, obsypanej bułka tartą, odstawiamy jeszcze na 15 minut, po czym pieczemy 35 min w 160 st. Gotową polewamy lukrem, dekorujemy kolorowymi jajeczkami

Z Majeczką w kuchni
Makowiec wielkanocny 96

soli 150g masła 1/3 szklanki cukru 3 żółtka jaj 50g drożdży 200ml ciepłego mleka Masa makowa: 1 puszka gotowej masy makowej z bakaliami 3 białka jaj szczypta soli Dodatkowo: lukier do polania makowca siekane orzechy do posypania     *** Przygotowujemy ciasto. Drożdże rozcieramy z łyżką cukru, wlewamy 1/3 szklanki ciepłego mleka i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 10 minut(...)Zwinięte ciasto odkładamy na około 20 minut w ciepłe miejsce *** *** Makowce wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C i pieczemy przez około 40 minut *** *** Po wystudzeniu ciasto polewamy lukrem *** *** Całość posypujemy siekanymi orzechami *** *** SMACZNEGO ***   Artykuł Makowiec wielkanocny pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Babka cytrynowa na maślance 125

suchego patyczka *** *** Po upieczeniu babkę wyjmujemy z formy i odkładamy do całkowitego wystudzenia. Następnie przygotowujemy polewę. W małym garnuszku podgrzewamy czekoladę z mlekiem, mieszamy *** *** W osobnej miseczce przygotowujemy lukier. Cukier puder mieszamy energicznie ze śmietanką *** *** Babkę oblewamy polewą czekoladową, a następnie dekorujemy lukrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE TUTAJ (klik) CIASTA I WYPIEKI WIELKANOCNE

Blog z Apetytem
Prosty keks – ciasto z bakaliami 149

łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka mleka ok. 300 g mieszanki bakalii (gotowej lub dowolnie skomponowanej) skórka starta z 1 cytryny lub 1 pomarańczy do dekoracji: czekoladowa polewa lub lukier Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Bakalie kroimy na mniejsze kawałki (nie za małe!). Mieszamy z dwoma łyżkami mąki i odstawiamy na bok. Sodę mieszamy(...)być różny w zależności od piekarnika. Rada! W połowie pieczenia można naciąć ciasto wzdłuż na głębokość około 1 cm, aby zapobiec nierównemu pękaniu ciasta. Po upieczeniu ciasto dowolnie dekorujemy – lukrem lub polewą czekoladową. Jeśli brzegi ciasta zbyt się spieką (u mnie tak było, bo piekłam na raz kilka wypieków, wystarczy je cieniutko przyciąć i dopiero udekorować wypiek). Smacznego

Słodkie okruszki
Pączki z ziemniakami 137

czas mieszając drewnianą łyżką. Od momentu zagotowania gotować około 1 minuty, mieszając, aż krem zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą, w taki sposób, by dotykała ona kremu, odstawić do całkowitego ostudzenia. Lukier 2 szklanki cukru pudru 4 -5 łyżek wrzątku posypka cukrowa barwniki W miseczki przesiać cukier, zalać wrzątkiem, utrzeć na gładką masę grzbietem łyżki, ewentualnie dodać barwinki, wymieszać. Wykonanie: Zimny krem(...)nakładać krem małą łyżeczką. Jak skończy nam się krem, a pączki jeszcze będę można nadziać dżemem / konfiturą owocową lub marmoladą, masą krówkową. Każdy pączek posmarować pędzelkiem silikonowym cienką warstwą lukru, posypać posypką. Smacznego! Pączki z ziemniakami Pączki z ziemniakami Pączki z ziemniakami

moj przepis na
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 137

szwajcarskiej bezy. Kremem obłożyć tort z każdej strony. Wyrównać szpatułką tak aby boki i wierzch były równe. Schłodzić w lodówce 5 godzin, tak żeby tort w dotyku był zimny. Lukier plastyczny (można przygotować do 2 tygodni wcześniej i przechowywać szczelnie zawinięty folią): 785 cukru pudru (ja użyłam firmy Diamant z Biedronki) koniecznie przesiany 70 ml wrzątku 1 łyżka żelatyny(...)trzymać tortu pod kloszem żeby nie zawilgotniał. *Jeżeli tort będzie spożywany przez osoby na diecie bezmlecznej należy masło zastąpić masłem roślinnym. Ja synowi zdjęłam z tortu masę maślaną i lukier plastyczny. Smacznego! Tort limonkowo-miętowy Tort limonkowo-miętowy Tort limonkowo-miętowy Tort limonkowo-miętowy

moj przepis na
Bezglutenowe ciasto warzywne FIT 105

Ciasto przełożyć do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec godzinę i 15 min lub krócej (do suchego patyczka). Po upieczeniu ciasto ostudzić na kratce. Opcjonalnie udekorować lukrem pomarańczowym. Lukier pomarańczowy: skórka obrana z jednej pomarańczy sok z połowy pomarańczy 1/2 szklanki cukru pudru Pomarańczę wyszorować, sparzyć, obrać ze skórki. Z połowy pomarańczy wycisnąć sok, dodać cukier puder

moj przepis na
Ekspresowe rogaliki z masą makową 115

podstawy, do wierzchołka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-25 min w 200 st. z termoobiegiem, lub 220 st bez termoobiegu. Wyjąć z piekarnika, polukrować. Lukier: pół szklanka cukru pudru sok wyciśnięty z połowy małej cytryny Składniki utrzeć grzbietem łyżki na gładką masę. Rogaliki polać lukrem. Smacznego! Ekspresowe rogaliki z masą makową Ekspresowe rogaliki z masą makową

moj przepis na
Babeczki sernikowo-cynamonowe 136

przygotowania potrzebujemy: SPÓD Mąka migdałowa- 60g Cynamon mielony- 1g Erytrytol- 35g Masło – 35g WYPEŁNIENIE Ser śmietankowy- 165g Erytrytol – 50g Śmietana 18%- 30g Aromat waniliowy- 4g Jajko- 60g LUKIER Masło- 12g Extrakt waniliowy- 2g Erytrytol sproszkowany- 20g Śmietana 18%- 20g POSYPKA Cynamon mielony- 4g Erytrytol- 15g Mąkę, stopione masło, cynamon i słodzik mieszamy ze sobą. Nakładamy po równej porcji(...)foremek, między warstwami posypuj podsypką. Piekarnik nagrzać do 140 i piecz przez 20min. Wyjmij i ostudź i przenieś do lodówki na 30min. Roztopione masło mieszamy z resztą składników na lukier, krem umieszczamy w szprycy lub woreczku jednorazowym z uciętym rożkiem i dekorujemy babeczki. Makro w 100g 339 kcl B- 8g T-31g W-3,7g Makro w porcji

serzmiesem
Wielkanocna babka drożdżowa Tomasza Dekera 190

temu znalazłam przepis w gazecie"palce lizać:" na wielkanocną babkę drożdżową Tomasza Dekera, którą przygotowałam w zaciszu kuchennym. Babka drożdżowa w smaku jest wyjątkowa dodatkowych walorów smakowych dodaję jej lukier i skórka pomarańczowa. Składniki 100 g cukru 80 ml mleka 40 g drożdży 500 g mąki pszennej 6 jaj 4 żółtka 200 g masła 100 g rodzynek szczypta soli lukier

Kulinarne pyszności Molki
Bułeczki cynamonowe 98

Bułeczki cynamonowe posmarować jajkiem rozkłóconym z mlekiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 o C , piec z termoobiegiem ok. 30 minut . Słodkie bułeczki z cynamonem po wystygnięciu można polać lukrem [ ] lub lukrem z białka [ ] , które pozostało z pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Bułeczki cynamonowe pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania