przekazała mi mama, jak większość klasycznych, domowych przepisów zresztą. Ponoć będąc rocznym maluchem pochłaniałam całe miski razem z moją rodzicielką, mającą wówczas problemy z układem pokarmowym. Także dla roczniaka zupa jak znalazł, a nawet dla mniejszego dziecia, jeśli tylko zamiast na wywarze z kurczaka, zrobimy go na bulionie warzywnym. Krupnik 3 skrzydełka kurczaka 1 wątróbka indycza 5 szklanek wody
Przepysznik - BLW i nie tylkoBarszcz czerwony z grzybowymi uszkami to Polska tradycyjna zupa, która króluje na wigilijnym stole. Postny dodatek jest bardzo łatwy w przygotowaniu, pyszny i pożywny. Potraw ę można poda ć z pasztecikami klasycznymi, krokietami, pierogami, fasolą lub uszkami. Najlepiej smakują ciepłe podane od razu. Składniki: spora garś ć suszonych grzybów (prawdziwki lub podgrzybki) 4 buraki ćwikłowe 2 litry bulionu warzywnego (marchewka
Smaczne Potrawyprzykrością zauważyłam, że dni stają się krótsze, więc powolutku żegnamy lato i świeże warzywa :(. Idealną zupą na początek września jest krem paprykowo-pomidorowy, który nastroi nas optymistycznie i jest pełen witamin i kolorów :). Danie podałam z serowymi świderkami z czarnuszką . Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij
Przepisy AleksandryKrupnik, to kolejna bardzo dobra zupa, którą u mnie w domu z chęcią zjadamy. Składniki ( na 4l wody): 3 pałki kurczaka ( ale mogą to być skrzydełka, udka bądź cały korpus), 1 duża pietruszka, kawałek selera, por, 5 większych marchwi, 7-8 średnich ziemniaków, pół szklanki kaszy jęczmiennej ( średniej), świeża pietruszka, sól, pieprz, trzy ziarenka ziela angielskiego, dwa listki laurowe, ewentualnie
W kuchni u MonikiSkładniki: kość schabowa, kilka ziemniaków, kalafior, 2xmarchew, por, korzeń pietruszki, natka pietruszki, śmietana 30% do zup i sosów, sól, pieprz, ewentualnie vegeta( jarzynka). Przygotowanie: Kość od schabu zalać wodą, dodać obraną i umytą marchew, por, pietruszkę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem, ewentualnie vegetą (jarzynką). Gotować na mniejszym ogniu. Po kilkunastu minutach dodać podzielony na różyczki
W kuchni u Monikipietruszkę. Gotujemy ponownie ok 30 minut. Po tym czasie żeberko i pietruszkę wyciągamy, Gotujemy 10 minut. Młodą botwinkę myjemy i siekamy w całości (buraczki możemy również zetrzeć), dodajemy do zupy. Gotujemy ok 10 minut, po czym zabielamy rozrobioną z odrobiną botwinki śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem oraz połówkami jajka. Efekt końcowy
Kuchnia w czekoladzienaszych warzyw wraz z wytopionym tłuszczem z chipsów. Kukurydzę i białą fasolkę przelewamy wodą i wrzucamy do garnka. Mieszamy i gotujemy ok 1 godzinę. Dla polepszenia smaku naszej zupy możemy dodać jedną kostkę drobiową Vegety. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z chipsami boczkowymi i np. świeżą bagietką. Efekt końcowy
Kuchnia w czekoladzieRosół uwielbiam o każdej porze roku. Niezależnie czy jest upał czy mróz. Gotuję go jako podstawę do innych zup i sosów. Właściwie to do większości potraw. Dzisiaj ugotowałam pyszny rosołek z kaczki. Jeśli nie chcecie, żeby rosół był zbyt tłusty możecie usunąć z kaczki skórę. Składniki 1 korpus z kaczki 3 l wody 4 średnie marchewki 1 mały
O kuchni z uczuciemZupa fasolowa gotowana w multicookerze..praktycznie wszystko było od razu dodane i gotowe...samo się gotowało...ja miałam fasolę taką , której nie musiałam moczyć przed gotowaniem. 20 dkg fasoli 25 dkg kiełbasy 5 dkg boczku wędzonego kilka ziemniaków 1-2 marchewki sól, pieprz listek, ziele wegeta majeranek natka pietruszki Marchew , boczek i kiełbasę pokroić
Moje domowe kucharzeniemomentu gdy warzywa się ugotują (ja uważam aby nie były zbyt miękkie). Wyławiamy niepotrzebne już składniki, czyli mięso, cebulę, pora, pietruszkę i selera. Oddzielnie mieszam śmietanę z odrobiną zupy i dodaję do całości. Na koniec dodaję pokrojony koper i doprawiam do smaku vegetą
Qchnia po prostusmak czynią, rosnące na słońcu pomidory, pachnące latem, porządna oliwa z oliwek, dobrej jakości sól oraz czerstwa bagietka, wypiekana w miejscowej piekarni. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że smaku tamtej zupy nic nie jest w stanie oddać. Słońce, w którym rosną andaluzyjskie warzywa nie ma sobie równych. Ale przysięgam - ten przepis przybliży Wam smak tamtejszych ulic. * SKŁADNIKI na 4 porcje Chłodnik
Food Squarezdejmij z ognia, dodaj sok i skórkę z cytryny, zblenduj na gładki krem. Dodaj mleko kokosowe (żeby się nie zważyło, najpierw wymieszaj je w szklance z 2-3 łyżkami zupy) i ponownie zblenduj/wymieszaj. 4. Udekoruj nasionami i zieleniną - w ilościach mniejszych niż na zdjęciu
Powiedz dietom nieSkładniki: * 2 piersi z kurczaka * 20 dag zielonego groszku (u mnie mrożony) * 1,5 l. bulion (może być z kostki) * 1 zielona papryka * 1 cebula * pół
Pobite gary BarbarySkładniki: * 40 dag mielonego * 2 ząbki czosnku * 2 jajka * łyżka maggie w płynie * 4 łyżki kaszy manny * sól, pieprz * tłuszcz do smażenia * 2 litry bulionu (może
Pobite gary Barbarypokrojoną włoszczyznę. Po 15 minutach dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kaszę. Gotujemy jeszcze 20 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kto lubi, może jeszcze zabielić zupę śmietaną
Pobite gary Barbary