kostkę lub paski, wywar ostudzić. Ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę. W garnku wymieszać jogurt z kefirem, dodać sok z buraczków, buraczany bulion, posiekane buraczki, pokrojone ogórki. Jeżeli zupa jest za mało kwaśna, dodać soku z buraczków. Doprawić do smaku solą. Przed podaniem schłodzić w lodówce, najlepiej parę godzin. Podawać chłodnik posypany ogórkami i koperkiem. Smacznego
Stare GaryPrzedstawiam smaczny przepis na zieloną zupę z fasolki. Robi się ją bardzo prosto i z małej ilości składników. Przepis znalazłam tu . Składniki: 1 łyżka masła 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 80 dag fasolki zielonej 1,2 litra rosołu 1 łyżka śmietany sól pieprz Cebulę i czosnek posiekać. Masło rozgrzać i zeszklić na nim cebulę i czosnek
Ewusiowe SmakiViolaPassion Lekka i przyjemna zupa . W dodatku szybka do zrobienia ;-) Również w wersji wegetariańskiej Składniki: Jedna mała dynia piżmowa , może być normalna pokrojona w kawałki, obrana z pestek 1 cebula pokrojona 1 marchew pokrojona w krążki 4 łyżki oleju kilka łyżek grzanek pieprz grubo mielony 1-1,5 litra wody 1 kostka rosołowa - warzywna Natka pietruszki do dekoracji Boczek
Viola cooks with passionNawet jeżeli nie jesteście fanami kukurydzy, to zapewniam, że zupa ta będzie Wam smakowała. Lekko ostra, rozgrzewająca za sprawą imbiru i słodka nuta kukurydzy sprawiają, że chce się do niej wracać. Dla 4 osób: 3 kolby kukurydzy lub 1 puszka kukurydzy 3 ziemniaki 2 łyżki masła 1 litr bulionu (może być z kostki) 1 łyżeczka startego imbiru 1/2 szklanki
Jadło i czytadłoNa pewne warzywa musimy czekać z utęsknieniem cały rok, a... Artykuł Krem z kurek pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPropozycja na dzisiejszy obiad to krem z borowików. Jest to pyszna, aksamitna zupa, którą pokochają nie tylko zapaleni grzybiarze. Polecam podawać ją ze świeżo posiekaną pietruszką i grzankami czosnkowymi, które podkreślają jej smak i aromat. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkakurczaka włoszczyzna 30 dkg kurek 25 dkg świderków pełnoziarnistych Lubella 3 łyżki śmietany sól, pieprz Przygotowanie: Udko obrać ze skóry i zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny, … Czytaj dalej Zupa kurkowa
czarrna od kuchniSezon na świeże grzyby, więc obowiązkowo musi być z nich zupa
Ugotujmy Cośczosnkiem to spuścizna po średniowiecznych wpływach kultury muzułmańskiej. Dziś ajoblanco jest jednym z typowych dań w andaluzyjskich prowincjach i w każdej przyrządzane jest w nieco odmienny sposób. W oryginale zupę podaje się z białymi winogronami odmiany muscat (szczególnie w Maladze) oraz często jabłkiem lub melonem, które mają łagodzić smak czosnku. Ja zaś postanowiłem dokonać małego mariażu z burakiem oraz koperkową
Food SquareNawet nie wiecie z jaką przyjemnością zjadłam kilka dni temu dużą porcję tej kremowej zupy z dodatkiem szmaciaka . Aromatyczna, gęsta, i taka smaczna, że aż na samo wspomnienie ślinka mi leci. I z jednym z moich ulubionych grzybów, którego z Warmii przywiozła mi koleżanka. Wiecie co to szmaciak? To grzyb, który dzisiaj oficjalnie nazywa się siedzuń sosnowy a nie szmaciak
Smaczna Pyzawlać pomidory do wywaru, dodać masło i zagotować, wsypać z 3/4 opakowania makaronu zacierki i gotować do miękkości zacierek dodać pieprz mielony, posiekany koperek, podawać ze śmietaną lub jogurtem - zupa jest smaczna i syta...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięViolaPassion Pierwszy dzień na kursie KUCHNIA MAROKAŃSKA przedstawiam wam zupę o imieniu HARIRA niebo w gębie i bardzo łatwe do.zrobienia idzie.zakochać się w tych smakach a to początek kursu PRZEPIS : 200g piersi z kurczaka (moze byc jagniecina lub wołowina ) 3 średnie cebule 1 seler naciowy 1 Szklanka zielonej soczewicy 1 Ciecierzyca (puszka) Jeśli będzie "surowa
Viola cooks with passionViolaPassion Zupa krem na baraninie z pomidorami Szybka do zrobienia i przyjemna do zjedzenia Sklad: Okolo 300 dag baraniny najlepiej schab Puszka pomidorow w sosie Cebula Marczew Swierza koledra kilka listkow Czosnek do smaku Odrobina smietany soli pieprzu i do dekoracji pieruszka Sposob: gotujemy okolo godziny mieso, w miedzy czasie wrzucamy cebule
Viola cooks with passionZupa-krem z PORA Składniki: 2 pory 1 cebula 2 duże ziemniaki 1 natka pietruszki 3 łyżki koperku świeżego 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła szczypta gałki muszkatałowej sól,pieprz jogurt grecki 1 litr bulionu Sposób: C ebulę kroimy w piórka, Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę, Kroimy pora nie drobno Siekamy koperek ,pietruszkę,i czosnek Zostawiamy troszkę
Viola cooks with passionViolaPassion Następna wspaniała lekka zupa krem. I bardzo łatwa do zrobienia SKŁADNIKI: 700g cukinii 1 cebula biała 1/2 cebuli czerwonej 600ml bulionu Sól,pieprz 2 łyżki masła Sposób: Cebule kroimy w kostkę,i Smażymy aż do zeszklenia na maśle. Pokrojona cukinie w krążki dodajemy do cebuli,mieszamy i szklimy około 10 minut. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy na małym
Viola cooks with passion