okresie świątecznym, pełnym ciast, pierogów i pasztetów, pora na coś lekkiego! Popatrzyłam co mam w lodówce i zrobiłam delikatna zupę warzywną. Nie jest ona sycąca, więc jesli chcielibyście sie najeść, polecam zjęść ja w towarzystwie ryżu albo upiec kilka grzanek. Czytaj więcej
Kasia SarnaPieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki Chrupiące frytki z cukinii z piekarnika Pyszna sałatka jajeczna Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Pikantna zupa tajska z makaronem Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Miodowe udka z kaczki Skrzydełka w coca coli Przepyszne gofry pełnoziarniste Życzę wszystkiego
karmelowyZnakomita zupa krem z kukurydzy , teraz kiedy sylwester za pasem , doskonały pomysł na przystawkę dla naszych zaproszonych gości , można taką zupkę przygotować na ostro jak i na łagodnie , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki ( dla 4 osób ) 3 puszki kukurydzy 2 marchewki 2 ziemniaki 2 kostki warzywne 1 ząbek czosnku 5 łyżek mleczka kokosowego
Mój Smakcodzienne picie takiego zakwasu w ilości jednej szklanki. Można również z niego zrobić pyszny domowy barszczyk lub barszczyk wigilijny, a buraki zjeść lub wykorzystać do zupy lub surówki. Składniki: – 1,5 kg buraków – 2 główki czosnku – 2 cebule – liście laurowe, ok. 10 sztuk – ziele angielskie, ziarna pieprzu
To co kochamNajlepszy barszcz biały powstaje na domowym zakwasie. Podstawą takiego barszczu są suszone grzyby i czosnek, którego do tej zupy nie żałuję. Składniki: zakwas na barszcz biały 6 szklanek bulionu warzywnego po kilka kulek ziela angielskiego i pieprzu 3-4 liście laurowe garść suszonej włoszczyzny spora garść suszonych grzybów 1 mała cebula 1/ główki czosnku 2/3 szklanki słodkiej śmietanki sól
Czerwień i błękitczerwonego bez zakwasu jest proste choć wymaga trochę czasu bo wywar musi naciągnąć. Trzeba nastawić całość najpóźniej po południu dzień przed Wigilią. Ale nie potrzeba do takiego barszczu ani zupy w proszku ani koncentratu z butelki a mimo to barszcz jest esencjonalny i pyszny. Ja polecam Wam podanie go z fasolą, tak jak to bywało w moim domu rodzinnym. Dzisiaj
Smaczna Pyzawsypać mrożoną mieszankę z brukselką i gotować do miękkości ziemniaków, wsypać kucharka z puszki wlać fasolkę z zalewą, doprawić majerankiem, pieprzem, podawać ze śmietaną lub jogurtem - rozgrzewająca i sycącą zupa..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięteż namoczyć 2 - 3 godziny wcześniej). Gdy marchew i grzyby są już prawie miękkie, dodajemy quinoę i trzymamy na ogniu jeszcze około 15 minut, aż ziarenka się ugotują. Zupę proponuję podać z siekaną natką pietruszki. Życzę miłego, świątecznego i rodzinnego gotowania
Quinoa Raz!Opis: Oprócz tradycyjnego barszczu wigilijnego polecam również trochę inną formę, czyli zupę krem z buraczków. Krem z buraków ma piękny intensywny kolor. Składniki: 4 buraki 2 ziemniaki 3 łyżki śmietany 18% Sól, pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek 1,5 łyżeczki tartego imbiru 1 łyżeczka gorczycy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób przygotowania: W garnku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneAromatyczna zupa z ciecierzycy. Pstryk! i gotowa ;) Składniki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 marchew 1 mała cebula 1 czerwona papryka 1 papryka zielona 1 pomidor 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/3 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 2 puszki ciecierzycy 2 średniej wielkości cukinie 1,2 l bulionu drobiowego sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false
R'n'G KitchenBulion znany jest każdemu z nas. Bez niego nie obędzie się żadna zupa, żadne przeziębienie ani żaden rodzinny, niedzielny obiad. Chociaż dzisiaj, jak w wielu dziedzinach życia, możemy pójść na skróty i użyć kostki rosołowej bądź bulionu w kostce, to jednak smak prawdziwego bulionu jest nie do podrobienia. Artykuł Buliony pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEwzbogaca go o owocową nutę. Podać go można z uszkami, pasztecikami albo z kluskami makowymi czyli też troszkę inaczej. Czasami robię też na Święta barszcz czerwony w postaci kremowej zupy , który naszej rodzinie bardzo smakuje. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaKolejna wersja zupy pieczarkowej. Tym razem wykorzystałam brązowe pieczarki. Pieczarki te są trudniej dostępne i droższe ale równie smaczne jak te znane czyli białe. Brązowa pieczarka jest bardziej twarda i zwarta. Wydaje mi się, że ma delikatniejszy smak niż biała pieczarka ale bardziej przypominający grzyby leśne. składniki: 500 g brązowych pieczarek 2 l bulionu drobiowego 1 duża marchewka 1 duża
Monia miesza i gotujeSerowa zupa bez sera? Tak się da? Owszem da się, jeśli gdzieś w kuchennej szafce skrywamy płatki drożdżowe, które świetnie emitują smak sera. Jeśli brakuje wam wolnego czasu na gotowanie, taka zupka, a w sumie bardziej krem, jest dla was. Przygotowanie zajmuje maksymalnie 30 minut. Mój krótki wstęp ma nawet puentę: garnki w ręce i gotujemy! SKŁADNIKI: mała dynia
healthy dreams