Przepis na : obiad
Smaki curry nie wszystkim odpowiadają. Z moich obserwacji albo się je lubi, albo nie. Nie spotkałam się z obojętnością. Ja ostatnio dość często przygotowuję potrawy o smaku curry. Jest to zresztą określenie i smaku, i rodzaju potrawy. Mieszanki przyprawowe curry o charakterystycznym żółto-brązowym kolorze zna chyba każdy, nie każdy lubi ten smak jednak. Natomiast curry jako potrawa to, najogólniej ujmując, rodzaj rzadkiego sosu-gęstej zupy. Coś w rodzaju potrawy jednogarnkowej o orientalnym smaku. Nie chcę się je... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.