ugotowane i obrane buraki ( pokrojone w paski ). Wrzuciłem świeże listki laurowe (mogą być suszone ), gotowałem jeszcze kilka minut. Zdjąłem z ognia, dodałem zahartowaną śmietanę , wrzuciłem zieleninę i pokrojone mięso. Zupa najlepiej smakuje podgrzewana , a zwłaszcza następnego dnia
R'n'G Kitchenwystarczą, aby skomponować z nich coś dobrego. Efekty zobaczycie poniżej. Krem jest pyszny, lekki i delikatny w smaku. Można dodać do niego śmietany, creme fraiche lub zaciągnąć go mąką. Zupa-krem z brokuł www.kuchniasmakow.blogspot.com 4-6 marchewek 1 cebula 1 duży ząbek czosnku 3 łyżki masła 1 brokuł 4-5 szklanek wody 2-3 łyżki bulionu w proszku natka pietruszki
Kuchnia smakówkawałki,lub w talarki,różyczki warzywa .Gotować 10 minut. Jeśli chcesz warzywa miękkie ,rozgotowane to gotować 5 minut dłużej. Ja wolę chrupiące .Na sam koniec doprawić sokiem z limonki. Zupę na talerzu posypać kolendrą ,lub natką :)) Pycha
w mojej kuchniLubię zupy a mój mąż i syn twierdzą że gotuję najlepsze na świecie
Ugotujmy Cośniestety, dla niektórych nadszedł czas by takie "zupki" jeść. Klima tu, klima tam...niestety tak to jest...Naturalne sposoby nigdy nie zawodzą. W każdym razie, zupa jest bardzo rozgrzewająca i lekka. Składniki 1 filet z kaczki 1 duża marchew 1 biała część pora 1 łyżka sosu sojowego 1 liść kaffiru 3 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru
R'n'G Kitchenoliwek na patelnię. Warzywa podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem dodając po ok 5 minutach serek topiony podzielony na mniejsze cząstki. Ponownie dusimy do całkowitego rozpuszczenia serka. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Miksujemy na gładki krem. Na talerzu ozdabiamy kilkoma kroplami oliwy z oliwek, jadalnym mchem oraz pieczoną ciecierzycą. * najedź kursorem na wyraz i kliknij
Kuchnia w czekoladzieKAPUŚNIAK ze słodkiej kapusty Z POMIDORAMI to w wielu domach... Artykuł TRADYCYJNY KAPUŚNIAK Z POMIDORAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDobrze przyprawiony, z aromatyczną kaszą i mięsem z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Ulubiona zupa mojego Taty. Nic dziwnego, jest zdrowa i bardzo pożywna. Składniki: 4 podudzia z kurczaka 2 skrzydełka szklanka kaszy jęczmiennej włoszczyzna: 3 marchewki, seler, 2 pietruszki, kawałek pora, 1 cebula 4-5 większych ziemniaków przyprawy: sól, pieprz, vegeta natur, majeranek, słodka papryka, 2 liście laurowe, 3 ziela
Zasmakuj KuchniKlasyczna zupa kuchni portugalskiej. Z jarmużem i chorizo. Składniki 200 g listków jarmużu 500 g ziemniaków 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g chorizo 3 łyżki oliwy sól natka pietruszki wędzona papryka Przygotowanie Jarmuż dokładnie wypłukałem ( tak aby woda nie zabarwiała się na zielono). Oderwałem delikatne listki, usunąłem zewnętrzne , twardsze. Ziemniaki i cebulę pokroiłem, zalałem gotującą się wodą
R'n'G Kitchenzadowolona , ponieważ nie muszę już jej kupować w sklepie czy na rynku.Mam swoją świeżą botwinkę , którą zrobiłam do słoików , pachnącą słońcem i czosnkiem , a dziś zrobiłam z niej przepyszną zupę krem na bazie skórki z cytryny i soku.Pięknie pachnie...i też smakuje. 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera dorodny pęczek botwinki 1 litr bulionu z 2 skrzydełek kurzych
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikroimy w kostkę. Następnie do bulionu wrzucamy starte ogórki oraz ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków, kiedy już będą odpowiednio miękkie wlewamy zahartowaną śmietanę (do kubeczka ze śmietaną wlewamy trochę zupy i mieszamy). Gotujemy jeszcze około 5-10 minut. Smacznego
Moje-pitraszenieKlasyczny CHŁODNIK Z BOTWINKI podawany z koperkiem i ugotowanym jajkiem.... Artykuł Chłodnik z botwinki pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEpassatę, którą kupiłam ze względu na genialny skład (99% pomidorów, sól), świetnie się sprawdziła. Do tradycyjnego gazpacho dodaje się chleb, którego nie mogę jeść, więc zastąpiłam go czarną quinoą. Zupa nie wymaga gotowania, jest szybka i prosta w wykonaniu, bardzo smaczna, aromatyczna i zdrowa, odpowiednia dla osób z nietolerancją laktozy, dla chorujących na celiakię, dla wegetarian i wegan :) Wszystkie
Quinoa Raz!sezamem, olejem kokosowym i mąką z czerwonej soczewicy. Krakersy polecam zrobić w większej ilości, można je przechowywać w pudełku i następnym razem, gdy będzie potrzebny chrupiący dodatek do zupy czy sałatki, będą jak znalazł. Składniki: pół szklanki ugotowanej białej quinoy 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 1 łyżka czarnego sezamu 1 łyżka rozpuszczonego oleju
Quinoa Raz!Chłodnik to nietypowy, bo to chłodnik bazyliowy. W dodatku lekko “szczypiący”, czyli charakterny 🙂 Podaję niezwykle ważny powód do bezbrzeżnej radości: na rynku jest świeża botwinka!
Wiszniówka