kostkę pieczarki. Gdy pieczarki się lekko podsmażą wrzucamy pomidory z puszki i sok pomidorowy. Dusimy około 5 min. Następnie zalewamy wszystko wrzątkiem w ilości 1-1,5 litra (zupa nie może być zbyt rzadka). Gotujemy około 5-7 min. Dodajemy odsączony zielony groszek i gotujemy kolejne 5 min. Doprawiamy do smaku cukrem, pieprzem i solą
Kuchnia MagdaLenycebule i czosnek. Dodajemy imbir i curry, chwile podsmażamy. Dodajemy dynię i wodę, mieszamy i gotujemy ok 20 min. Pod koniec gotowania dodać mleczko kokosowe i doprowadzić do wrzenia. Zupę zmiksować na gładki krem. Podawać z grzankami/ostrym startym serem/chili
Atlas Smakówlata i jesieni. Uwielbiam dania na ciepło, które bardzo ogrzeją organizm z chłodnego powietrza będącego dworze. Mam kilka dań, które zajmują moją listę numer ... . Po raz kolejny przedstawiam barwną zupę, tym razem z pomidora i dyni. Składniki: 2 pomidory 1/2 szklanki puree z dynii 2 skrzydełka kurczaka 2 łyżki suchego ryżu białego 1 marchew 1/4 pietruszki kawałek selera przyprawy
Truskawkowa FiestaPyszny, rozgrzewający KREM Z DYNI z dodatkiem imbiru to klasyk każdej jesieni. Jeśli lubicie pikantne i wyraziste zupy dodajcie do niej więcej imbiru i płatków chilli! Artykuł Krem z dyni pochodzi z serwisu MenMagazine
MenmagazineSmaczna,aromatyczna i lekko rozgrzewająca kremowa zupa z dyni. Idealna na jesienny obiad,a co najważniejsze przygotujesz ją bardzo szybko. 500 g dyni (po obraniu) 200 g ziemniaków (po obraniu) 1 średnia cebula 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 łyżeczka startego imbiru 1 łyżeczka kurkumy 300 ml bulionu warzywnego sól świeżo mielony pieprz ponadto: 2-3 łyżki
Kolorowa kuchnia Elkijesiennymi warzywami. Składniki 400 g brukselki 100 g karkówki 100 g wędzonki 2 marchewki 1 pietruszka sól pieprz pół selera ząbek czosnku pęczek koperku pół szklanki śmietany do zup 3 woreczki ryżu Przygotowanie Warzywa pokroiłem w kostkę. Włożyłem do garnka zalałem 2 litrami wody, dodałem wędzonkę i karkówkę. Ugotowałem wywar z włoszczyzny i mięsa. Do prawie miękkich
R'n'G Kitchenminut po tym czasie dodałam pokrojoną w sporą kostkę marchew,pietruszkę i seler. Wsypałam sól do smaku,pieprz ziołowy,cebulę przypiekłam nad płomieniem gazu i dodałam do zupy,włożyłam też kawałek pora. Rosół gotowałam ok. 1 godz na małym ogniu. Kaszę ugotowałam osobno,nałożyłam porcje na talerze,posypałam natką i nalałam rosół
Kolorowa kuchnia Elkilaksy wg. przepisu Gordona Ramsay’a , i która to bardzo trafiła w nasze kubki smakowe. Dzisiejsza laksa jest dość podobna smakiem, ale robi się ją z całego kurczaka. Zupa jest bardzo rozgrzewająca, pikantna (więc świetnie podkręci nasz metabolizm) oraz bardzo zdrowa. Kolendra oraz imbir mają mnóstwo właściwości zdrowotnych. Kolendra pomaga oczyścić organizm z toksycznych metali, ma działanie bakteriobójcze (pomaga
Moja DelicjaBarszcz ukraiński z batatem i zieloną soczewicą jest bardzo fajną, sycącą i smaczną zupą. Szczerze przyznam, że polubiłam tą wersją znacznie bardziej niż oryginalny barszcz ukraiński . Sprawił to dodatek soczewicy (której jestem fanką) oraz prostota w przygotowaniu. Świetnie sprawdza się również jako drugie śnidanie w pracy, zwłaszcza w deszczowe, chłodne dni. Polecam wszystkim fanom buraków (i nie tylko :)) Ilość
Kolizje Smakówskładniki: 2000 l wywaru warzywnego 2 ugotowane marchewki z rosołu 6 ząbków czosnku konserwowego Jamar lub świeżego natka pietruszki sól, pieprz dodatkowo: grzanki do podania wykonanie
Domowy Smak JedzeniaChłodnik Dwa ogórki, to idealne danie na upały. Ogórki pokrojone w kosteczkę pysznie chrupią, a zielenina dodaje zupie mnóstwo smaku. W upalne dni przed podaniem można dodać do chłodnika kostki lodu. Chłodnik podaję z razowymi podpłomykami lub chlebem żytnim razowym. Sprawdź również przepis na chłodnik na kwasie z buraków i chłodnik z awokado . Składniki: 2 szkl. maślanki 1 szkl. jogurtu
Codziennik Kuchennywymieszać. Dodać rzodkiewkę i ogórki pokrojone w kostkę oraz posiekany koperek. Chłodnik przyprawić do smaku solą i pieprzem, wstawić do lodówki na 1 godzinę, aby się schłodził. Chłodną zupę podać z szyjkami rakowymi i udekorowaną pokrojonymi ogórkami i rzodkiewkami. Smacznego
Codziennik KuchennyNastępnie dodajemy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu 20 min. Zestawiamy z ognia, lekko studzimy i blendujemy na gładko. Do zupy dodajemy śmietanę i posiekany koperek, doprowadzamy do wrzenia. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z wędzonym łososiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
R'n'G Kitchenuczę ;) Z domu tego akurat nie wyniosłam, więc metodą prób i błędów sama dochodzę do tego, jak smakuje najbardziej. Dziś mam dla Was lekko słodką, aksamitną i delikatną zupę- krem z dodatkiem żurawiny. Podana z grzankami ociepli atmosferę swoim kolorem i rozgrzeje w tę paskudną pogodę. Składniki dla 3 osób: 1 łyżka domowej bulionetki 1 litr wody
Kuchnia w czekoladzieŚmiało mogę powiedzieć, że to jedna z lepszych zup, jakie w ostatnim czasie przygotowałam, a wszystko za sprawą zalegających w lodówce kawałków pieczonej dyni. Wyszła lekko pikantna z dodatkiem kolendry i kuminu, a jej smak zaskoczył mnie na tyle, że ostatecznie zrezygnowałam z dodatku mleka kokosowego. Składniki: 1litr bulionu warzywnego 600 g dyni 1 ząbek czosnku 1 mała
Fabryka pomysłów