zupa - 39012 przepisów (strona:1516/2601)

Chłodnik z zielonych szparagów 74

talerz. Jajka można przygotować wcześniej, ale wówczas należy je przełożyć do zimnej wody, aby nie wyschły. Pozostałe główki szparagów posiekać. Na dnie talerza ułożyć jajka, posypać posiekanymi szparagami, wlać zupę. Ja dodałam ser solankowy wędzony – 1 łyżka sera na porcję (otrzymałam 3 porcje chłodnika). zastawa

królestwo garów
Domowa kostka rosołowa – warzywna 115

przestudź i przełóż do forem do lodu lub do słoików. Zużyj w przeciągu kilku miesięcy. I voilà. Twoja domowa kostka rosołowa jest już gotowa. Teraz możesz gotować swoje ulubione zupy Smacznego! Artykuł Domowa kostka rosołowa – warzywna pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Zupa ogórkowa z ziemniakami 170

Szybka i pyszna zupa ogórkowa z ziemniakami. Do jej przyrządzenia można użyć bulionu ugotowanego np. na kościach od schabu. Składniki: 2 l bulionu mięsnego 1 szklanka wody z kiszonych ogórków 300 g ogórków kiszonych 1 marchewka 100 ml śmietany 30 % 2 łyżki posiekanego koperku 5-6 dużych ziemniaków sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujmy

Na Ciasteczkowych Papierach
Krem z pomidorów i zielonego groszku z chipsem z boczku 141

zmiękną dodajemy groszek, passatę, łyżkę masła, wodę, przyprawiamy, dusimy na wolnym ogniu około 25 minut. Gdy wszystkie składniki zmiękną i ładnie się połączą miksujemy na krem. Tylko uwaga! Niech zupa przestygnie, wtedy miksujcie, dzięki czemu noże nie będą się tępić w Waszych kuchennych sprzętach. Boczek przesmażamy na patelni bez tłuszczu, pieprzymy. Do miseczki wlewamy krem, dekorujemy boczkiem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Zupa krem z ogórków kiszonych 192

Zupa ogórkowa jest chyba zaraz po pomidorowej najbardziej lubianą zupką. Zawsze gotuję ją ze swoich kiszonych ogórków z kawałkami ziemniaków i zabielam śmietaną. Ostatnio bardzo często robie zupki kremy więc postanowiłam przygotować ogórkową w postaci kremu. Był to bardzo dobry pomysł bo zupka wyszła naprawdę fajna i smaczna a córeczka stwierdziła, że taka kremowa jest lepsza. składniki: 600 g obranych

Monia miesza i gotuje
ZUPA GULASZOWA 111

czosnku przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa i wszystko smażyć przez ok. 5 minut. Wlać 3 litry wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Całość doprowadzić do wrzenia. Kiedy zupa zacznie się gotować dodać pokrojoną w pół talarki marchewkę, cukinię, starty na grubych oczkach tarki seler i pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę. Całość gotować na małym ogniu. Kiedy ziemniaki

Prosto i Smacznie z Anetą
KREM SZPARAGOWY 99

kilkucentymetrowe kawałki.Cebulę obrać,pokroić w cienkie talarki,zeszklić na maśle ( bądź oleju). Dodać szparagi ( kilka główek odłożyć),chwilę dusić. Zalać gorącym bulionem,gotować ok 10 - 15 min. Zupę zdjąć z ognia,połączyć ze śmietaną,zmiksować blenderem.Doprawić do smaku solą,pieprzem....u mnie biały pieprz. Odłożone główki szparagów wrzucić na wrzątek,gotować 2-3 min,osączyć.Krem podgrzać

Niespełnione zdolności kulinarne
Zupa krem z pokrzywy 140

zawartośc garnka się zagotuje dodać pokrojone ziemniaki. Gotować dalej aż ziemniaki będą miękkie. Gdy ziemniaki się już ugotują zestawić garnek z ognia. Zawartość zmiksować na gładki krem, gdyby zupa wyszła za gęsta dolać jeszcze bulionu. Zupkę podawać z kleksem słodkiej śmietanki i odrobiną świeżo zmielonego pieprzu

Monia miesza i gotuje
Krem z botwinki 76

Sezon na botwinkę się zaczął i niemal pół Polski zajada się botwinką. Ale są też tacy, którzy nie lubią pływających farfocli w zupie, chętnie by zjedli ale bez liści. Dlatego proponuję krem z botwinki. Smak ten sam a farfocli brak :) 2 pęczki botwinki, 1 ziemniak, 300 ml bulionu, sok z cytryny, sól, cukier, śmietana Botwinkę oczyścić, wyrzucając brzydkie liście, porządnie

królestwo garów
Brokułowa zupa krem 138

wodą. Całość przelać później z powrotem do garnka i gotować około 15 minut. W tym czasie doprawić pieprzem, solą, oregano i startym imbirem. Na końcu dolać odrobinę oliwy. Zupa jest idealną propozycją na wiosenny obiad. Można ją podawać z ugotowanym na twardo jajkiem lub z grzankami. Smacznego

Kuchenne innowacje
Kartoflanka z wężymordem 121

temu zostanie śnieżnobiały. Wężymord zawiera potas, magnez, sód, fosfor, żelazo, karoten, wapń oraz witaminy E, B1, B2 i C. Jedzmy zatem korzonek na zdrowie i dla zdrowia. Dziś pyszna zupa. Kartoflanka z wężymordem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Krem kalafiorowy z oliwą truflową 168

Cebulę dodaje się świeżą, a ta z kolei nadaje delikatnej ostrości i cebulowy aromat. Jak można się domyślać, nie jest to krem na śniadanie. Wyborna przystawka przed obiadem zamiast zupy. SKŁADNIKI na 4 małe porcje: 1/2 kalafiora 1 mała cebula szkalanka mleka póltłustego dużo masła (ok. 1/2 kostki) oliwa truflowa do polania sól i pieprz do smaku Kalafior ugotować

Sztuka gotowania w/g Samiry
Barszcz ukrainski czyli Zupowy Wtorek odc.79 178

Prawdziwy ukraiński barszcz! w końcu odważyłam się wypróbować tę zaskakującą kombinację smakową. O dziwo dodatek kapusty i papryki wzbogacił smak ale nie był natrętny. Wspaniała, sycąca zupa. Polecam! Barszcz ukrainski  200 g buraków pokrojonych w słupki 200 g ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę 2 łyżki oleju 1 cebula, posiekana 1 marchew, starta na grubych oczkach 1 czerwona papryka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gotowanie z wielkimi markami 179

zapewne mieliście do czynienia z zupami z proszku czy popularnymi fixami do dań. Pewnie kojarzycie ramę do smażenia z programu top chef :). Dziś właśnie będzie o współczesnym zamachu na Polską kuchnię oraz kucharki/kucharzy.  Zapewne wielu stwierdzi że takie produkty to ułatwienie i pomoc.  Można się z tym zgodzić pod warunkiem że  a/ Przyznajesz że nie umiesz gotować

Kuchnia PROzdrowotna
Zupa ze szparagami i dorszem 164

kawałki dorsza 250 g zielonych szparagów 2 duże ziemniaki marchewka, pietruszka, kawałek selera, gałązka lubczyku 1/2 szklanki jogurtu lub śmietany sól, pieprz Sposób przygotowania Warzywa … Czytaj dalej Zupa ze szparagami i dorszem

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania