Zupa miso tradycyjnie jest spożywana w Japonii. Sporządza się ją z pasty sojowej oraz składników zależnych od konkretnych upodobań smakowych. Najpopularniejszymi dodatkami są wodorosty, tofu, cebula oraz ryba. Nie jest sycącą potrawą, dlatego przeważnie traktuje się ją jedynie jako dodatek. Odkąd pastę miso można kupić w supermarketach (np. Auchan, E.Leclerc) zdarza mi się ją przygotowywać. Poniżej jedna z możliwości podania
Kasia Sarnachcę takie zielsko wziąć ze sobą. Nie mam oczywiście pretensji do handlowców. Rozumiem, że to klienci swoimi wyborami kształtują rynek. Po co były mi liście kalarepy? Do pysznej zupy: Czytaj więcej
Kasia SarnaSpytaj siebie, co jest naprawdę ważne, i miej mądrość i odwagę, by budować wokół TEGO swoje życie" [znalezione przypadkiem] Zupa-krem z cukinii www.kuchniasmakow.blogspot.com 2-3 cukinie - obrać i pokroić w kostkę 5-6 ziemniaków - obrać i pokroić w kostkę 2 cebule - obrać i drobno pokroić 1 kostka rosołowa woda sól, pieprz, koperek lub bazylia vegeta masło 1. Cukinie
Kuchnia smakówugotowane i obrane buraki ( pokrojone w paski ). Wrzuciłem świeże listki laurowe (mogą być suszone ), gotowałem jeszcze kilka minut. Zdjąłem z ognia, dodałem zahartowaną śmietanę , wrzuciłem zieleninę i pokrojone mięso. Zupa najlepiej smakuje podgrzewana , a zwłaszcza następnego dnia
R'n'G Kitchenwystarczą, aby skomponować z nich coś dobrego. Efekty zobaczycie poniżej. Krem jest pyszny, lekki i delikatny w smaku. Można dodać do niego śmietany, creme fraiche lub zaciągnąć go mąką. Zupa-krem z brokuł www.kuchniasmakow.blogspot.com 4-6 marchewek 1 cebula 1 duży ząbek czosnku 3 łyżki masła 1 brokuł 4-5 szklanek wody 2-3 łyżki bulionu w proszku natka pietruszki
Kuchnia smakówkawałki,lub w talarki,różyczki warzywa .Gotować 10 minut. Jeśli chcesz warzywa miękkie ,rozgotowane to gotować 5 minut dłużej. Ja wolę chrupiące .Na sam koniec doprawić sokiem z limonki. Zupę na talerzu posypać kolendrą ,lub natką :)) Pycha
w mojej kuchniLubię zupy a mój mąż i syn twierdzą że gotuję najlepsze na świecie
Ugotujmy Cośniestety, dla niektórych nadszedł czas by takie "zupki" jeść. Klima tu, klima tam...niestety tak to jest...Naturalne sposoby nigdy nie zawodzą. W każdym razie, zupa jest bardzo rozgrzewająca i lekka. Składniki 1 filet z kaczki 1 duża marchew 1 biała część pora 1 łyżka sosu sojowego 1 liść kaffiru 3 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru
R'n'G Kitchenoliwek na patelnię. Warzywa podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem dodając po ok 5 minutach serek topiony podzielony na mniejsze cząstki. Ponownie dusimy do całkowitego rozpuszczenia serka. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Miksujemy na gładki krem. Na talerzu ozdabiamy kilkoma kroplami oliwy z oliwek, jadalnym mchem oraz pieczoną ciecierzycą. * najedź kursorem na wyraz i kliknij
Kuchnia w czekoladzieKAPUŚNIAK ze słodkiej kapusty Z POMIDORAMI to w wielu domach... Artykuł TRADYCYJNY KAPUŚNIAK Z POMIDORAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDobrze przyprawiony, z aromatyczną kaszą i mięsem z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Ulubiona zupa mojego Taty. Nic dziwnego, jest zdrowa i bardzo pożywna. Składniki: 4 podudzia z kurczaka 2 skrzydełka szklanka kaszy jęczmiennej włoszczyzna: 3 marchewki, seler, 2 pietruszki, kawałek pora, 1 cebula 4-5 większych ziemniaków przyprawy: sól, pieprz, vegeta natur, majeranek, słodka papryka, 2 liście laurowe, 3 ziela
Zasmakuj KuchniKlasyczna zupa kuchni portugalskiej. Z jarmużem i chorizo. Składniki 200 g listków jarmużu 500 g ziemniaków 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g chorizo 3 łyżki oliwy sól natka pietruszki wędzona papryka Przygotowanie Jarmuż dokładnie wypłukałem ( tak aby woda nie zabarwiała się na zielono). Oderwałem delikatne listki, usunąłem zewnętrzne , twardsze. Ziemniaki i cebulę pokroiłem, zalałem gotującą się wodą
R'n'G Kitchenzadowolona , ponieważ nie muszę już jej kupować w sklepie czy na rynku.Mam swoją świeżą botwinkę , którą zrobiłam do słoików , pachnącą słońcem i czosnkiem , a dziś zrobiłam z niej przepyszną zupę krem na bazie skórki z cytryny i soku.Pięknie pachnie...i też smakuje. 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera dorodny pęczek botwinki 1 litr bulionu z 2 skrzydełek kurzych
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikroimy w kostkę. Następnie do bulionu wrzucamy starte ogórki oraz ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków, kiedy już będą odpowiednio miękkie wlewamy zahartowaną śmietanę (do kubeczka ze śmietaną wlewamy trochę zupy i mieszamy). Gotujemy jeszcze około 5-10 minut. Smacznego
Moje-pitraszenieKlasyczny CHŁODNIK Z BOTWINKI podawany z koperkiem i ugotowanym jajkiem.... Artykuł Chłodnik z botwinki pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE