delikatną fakturę, ale jak tam kto woli. I to wszystko, podajemy posypane natką, tak jak przy zwykłym makaronie. Takie kluseczki gotowane na wodzie, są fajnym dodatkiem do innych zup, sosów, a także jako dodatek do drugiego dania. Prosta potrawa, nawet banalnie prosta, a daje tyle możliwości
Dieta moja pasjaZupy to pyszne lekko strawne posiłki które rozgrzewają i potrafią odchudzać :) Odpowiednio przygotowane są zdrowe i lekkostrawne Składniki : Pół paczki mrożonego kalafiora (w sezonie pół świeżego) Pół paczki mrożonego brokuła (w sezonie pól świeżego ) Bulion lub woda + włoszczyzna mrożona w słupkach lub świeża + domowa Vegeta łyżka masła 1,5 l wody 2-3 łyżki kaszy manny śmietana/Jogurt
Od kuchni czyli o wszystkim po trochępół, podsypujemy mąką i układamy jeden na drugim, po czym zwijamy je w rulon i kroimy. Makaron rozsypujemy po stolnicy. Gotujemy we wrzącej, posolonej wodzie około 2 minuty. Zupa pomidorow: 3 puszki pomidorów pelati 4 łyżki koncentratu pomidorowego (opcjonalnie) 4 ząbki czosnku 2 małe cebule 1,5 litra bulionu sól pieprz 2 łyżki oleju natka pietruszki Przygotowanie: W garnku
Smakowity Blog KulinarnyŚnieg za oknem prószy sobie cichutko. Jest pięknie, biało, zimowo. Pamiętam, jak wracałam w taką pogodę z uczelni, a babcia stawiała na stole miskę gorącej zupy. Gęstej, sycącej, takiej prawdziwej, domowej. Pora więc ją ugotować;) Niech będzie to kapuśniak, taki właśnie gęsty i treściwy, który ma w sobie rozgrzewająca moc. Składniki: 3 litry bulionu warzywnego (może też być mięsny
Obiad gotowyziołowym, czarnym oraz sosem sojowym. Cebulę kładziemy na palnik i lekko "podpalamy". Wrzucamy do rosołu. Marchewkę obieramy, kroimy na paski i również dodajemy do gotującej się na małym ogniu zupy. Podajemy z makaronem i pietruszką
Czarnawisienkałyżce masła podsmażyć posiekaną cebulkę i przeciśnięty czosnek. Dodać pomidory z puszki i sok z pomarańczy – gotować przez 15 minut. Następnie zmiksować zupę za pomocą blendera, doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać z posiekaną natką pietruszki i startą skórką z pomarańczy. Podawać z grzankami. Smacznego. Krok po kroku
KuchniaWeDwoje.plsmaku. Dodajemy posiekany szczypiorek i na końcu śmietanę. Skibkę chleba kroimy w małą kostkę. Rozkładamy na blaszce i pieczemy w 180 stopniach aż się zarumienią. Grzanki dodajemy na wierzch zupy. Smacznego
Magia jedzenia.cebulę, następnie po 2-3 minutach dodajemy cukinie. Dusimy parę minut. Wrzucamy całość do gotującego się zielonego groszku na 10-15 minut. Doprawiamy solą, pieprzem. Blendujemy do momentu aż zupa otrzyma konsystencje gładkiego kremu. Serwujemy w mojej ulubionej wersji z białym wędzonym twarogiem
Życie zaczyna się w kuchnimarchewkę, ziemniaki pokrojone w kostkę i pietruszkę oraz selera w całości. Gotuję kolejne 25 minut. Dodaję ogórki i koperek, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Do zupy wlewam zahartowaną wcześniej śmietanę
JejKuchniadodatkiem przypraw (spora ilość curry i papryki). Następnie dodaję do garnka, gotuję jeszcze około 8 minut. Wyjmuję pietruszkę i 1/2 warzyw. Miksuję razem z serkiem topionym i odrobiną zupy, wlewam z powrotem. Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki oraz koperek, w razie potrzeby doprawiam do smaku
JejKuchniasmażę około 5 minut. Po tym czasie dodaję resztę przypraw, smażę jeszcze minutę. Całość zalewam gorącym bulionem, gotuję około 15 minut do miękkości słodkich ziemniaków. Warzywa miksuję na krem. Zupę podaję z serem pleśniowym, posypaną świeżą natką lub kolendrą
JejKuchniagałka. Gotować aż warzywa będą miękkie. Następnie zestawić z ognia.Wszystko zmiksować blenderem na krem, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku. Dodać mleczko kokosowe i jeszcze raz zmiksować. Ewentualnie jakby zupa była zbyt gęsta dolać nieco bulionu. Gotową zupkę podałam z prażonymi ziarnami dyni i słonecznika
Monia miesza i gotujeDzisiaj na blogu jedna z moich ulubionych zup - barszcz ukraiński. Tuta w wersji z czarną fasolą. Składniki: szponder wołowy 2 listki laurowe, kilka kulek ziela angielskiego 2 marchewki pół selera 4 średnie buraki 3 duże ziemniaki 2 szklanki czarnej fasoli 2 laski kiełbasy chorizo lub kiełbasy długo dojrzewającej koncentrat buraczany do smaku przyprawa warzywna, cukier, pieprz, mielony kminek, majeranek
Czerwień i błękitząbki czosnku 5 pomidorów 1 puszka ciecierzycy 3 szklanki bulionu 2 szklanki makaronu świeży tymianek oliwa do smażenia sól, pieprz Sposób przygotowania W rondlu … Czytaj dalej Włoska zupa z ciecierzycą i makaronem
czarrna od kuchnismarujemy ciasto w okół farszu wodą i przykrywamy pozostałym ciastem, zlepiamy i wykrawamy kwadratowe tortellini, gotujemy je w osolonym wrzątku ok 3 minuty od wypłynięcia 8. Podajemy zupę z tortellini i oliwą
Słodki Kompromis