zupa - 39012 przepisów (strona:1511/2601)

Zupa Harira 120

ViolaPassion Pierwszy dzień na kursie  KUCHNIA MAROKAŃSKA  przedstawiam wam zupę o imieniu HARIRA niebo w gębie i bardzo łatwe do.zrobienia  idzie.zakochać się w tych smakach a to początek kursu PRZEPIS :  200g piersi z kurczaka (moze byc jagniecina lub wołowina ) 3 średnie cebule 1 seler naciowy 1 Szklanka zielonej soczewicy 1 Ciecierzyca (puszka) Jeśli będzie "surowa

Viola cooks with passion
Zupa krem pomidorowa na baraninie 167

ViolaPassion Zupa krem na baraninie z pomidorami Szybka do zrobienia i przyjemna do zjedzenia  Sklad:  Okolo 300 dag baraniny najlepiej schab  Puszka pomidorow w sosie  Cebula  Marczew Swierza koledra kilka listkow  Czosnek do smaku  Odrobina smietany soli pieprzu i do dekoracji pieruszka   Sposob: gotujemy okolo godziny mieso, w miedzy czasie wrzucamy cebule

Viola cooks with passion
Zupa krem z pora 131

Zupa-krem z PORA Składniki: 2 pory 1 cebula 2 duże ziemniaki 1 natka pietruszki 3 łyżki koperku świeżego 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła szczypta gałki muszkatałowej sól,pieprz jogurt  grecki 1 litr bulionu Sposób: C ebulę kroimy w piórka, Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę, Kroimy pora nie drobno Siekamy koperek ,pietruszkę,i czosnek Zostawiamy troszkę

Viola cooks with passion
Krem -zupa z cukinii i parmezanem 128

ViolaPassion Następna wspaniała lekka zupa krem. I bardzo łatwa do zrobienia SKŁADNIKI: 700g cukinii 1 cebula biała 1/2 cebuli czerwonej 600ml bulionu  Sól,pieprz 2 łyżki masła Sposób: Cebule kroimy w kostkę,i Smażymy aż do zeszklenia na maśle. Pokrojona cukinie w krążki dodajemy do cebuli,mieszamy i szklimy około 10 minut. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy na małym

Viola cooks with passion
Słodko- kwaśna Zupa Tajska z owocami morza 145

ViolaPassion Wspaniała lekka i orzeźwiająca zupa w sam raz na upały które również pokazały się na Wyspach. Szybka do zrobienia . Całe  przyjemne 20 minut. Rewelacja gdy jest tak gorąco i nie chce stać się przy garach. Składniki Owoce morza  mieszanka 300g (Kalmary,krewetki,małże) 1/2 drobno posiekanej natki pietruszki 1/2 szczypiorku 3 ząbki czosnku przekrojonego na 4 części

Viola cooks with passion
Zupa krem z dyni z czerwoną soczewicą ,grzankami i kardamonem 119

dodajemy dynię  i dusimy pod przykryciem 15 minut. Dodajemy przyprawy  i wyłuskany kardamon podlewamy bulionem i gotujemy następne 10 minut. Po czym blendujemy. Pamiętajmy o zasadniczej rzeczy zupa nie może być zbyt gęsta ponieważ soczewica zagęści ją nam dodatkowo,gdyby doszło do takiego małego wypadku dodajmy jeszcze bulionu Dodajemy soczewicę i gotujemy na małym ogniu około 20 minut

Viola cooks with passion
Pikantna zupa Thai z kewetką i polędwiczką kurczęcą 132

ViolaPassion Kolejna odsłona zupy Tajskiej tym razem z polędwiczką kurczeca i krewetką. Składniki:( 8 osób) Składniki: 300g krewetek królewskich 8 polędwiczek kurczęcych podsmażonych bez dodatku tłuszczu zalanych sokiem z limonki 3 łyżki masła 2 łyżki pokrojonej Okry sok z jednej limonki 6 łyżek kiełków bambusa 1 kapusta Pak Choi opalona na patelni 1 szczypiorek drobno posiekany 2 laski trawy cytrynowej

Viola cooks with passion
Bulion warzywny 105

Bulion warzywny jest podstawą zup i sosów. Zazwyczaj porcję zużywam zaraz po zrobieniu, a pozostałą część mrożę w plastikowych pojemniczkach i wykorzystuję w miarę potrzeb.  Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka pół niewielkiego selera 1 mały por 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 8 ziaren pieprzu czarnego 3/4 płaskiej łyżeczki soli kilka gałązek natki

Smak mojego domu
Klasyczne leczo. 128

średnim ogniu 25 - 30 minut. Nie mieszać. Najlepiej po ugotowaniu pozostawić leczo do ostygnięcia i podgrzać jeszcze raz przed podaniem. Podawać w miseczkach lub głębokich talerzach jako gęstą zupę. Koniecznie ze świeżym pieczywem

zadanie-gotowanie
Zupa krem z fasolki szparagowej 125

MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę i czosnek siekamy. Szklimy na rozgrzanym maśle, dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę. Zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy na dużym ogniu 30 min. Studzimy. Do zupy dodajemy śmietanę, blendujemy na   gładko. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Natkę siekamy, wrzucamy do kremu, podgrzewamy. Podajemy na gorąco. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Zupa soczewicowa 105

Opróżniam zapasy, a najlepszym połączeniem dla warzyw, pomidorów i soczewicy jest zupa. Przepis można powiedzieć, że  mojego autorstwa. 1/2 dużej szklanki soczewicy 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 2 pomidory 2 marchewki 2 pietruszki 1 cebula 1/2 łyżeczki pieprzu białego 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/4 łyżeczki soli 4 szklanki wody Marchewki, pietruszki obrać i pokroić drobno. Cebulę obrać

Czerwony Gupik
ZUPA ZE SZPINAKIEM 109

Poniższa zupa powstała z końcówek produktów, które chciałam już szybko zjeść, aby nie zajmowały miejsca i się nie zepsuły. Zdaję sobie sprawę, że potrawa ma bagienny kolor, co czyni ją mało atrakcyjną wizualnie, ale jest to efekt zmieszania dwóch podstawowych składników - pomidorów i szpinaku. Czytaj więcej

Kasia Sarna
ZUPA-KREM Z DYNI 184

Rozgrzewająca zupa z dyni - na pewno sprawdzi się przy jesiennej pogodzie, ale ja już teraz nie mogłam jej sobie odmówić :) Dostałam wielką dynię prosto od rolnika, więc w najbliższych dniach na pewno poszaleję z dyniowymi przepisami. Czytaj więcej

Kasia Sarna
ZUPA MISO 210

Zupa miso tradycyjnie jest spożywana w Japonii. Sporządza się ją z pasty sojowej oraz składników zależnych od konkretnych upodobań smakowych. Najpopularniejszymi dodatkami są wodorosty, tofu, cebula oraz ryba. Nie jest sycącą potrawą, dlatego przeważnie traktuje się ją jedynie jako dodatek. Odkąd pastę miso można kupić w supermarketach (np. Auchan, E.Leclerc) zdarza mi się ją przygotowywać. Poniżej jedna z możliwości podania

Kasia Sarna

Proponowane wyszukiwania