wlać pomidory do wywaru, dodać masło i zagotować, wsypać z 3/4 opakowania makaronu zacierki i gotować do miękkości zacierek dodać pieprz mielony, posiekany koperek, podawać ze śmietaną lub jogurtem - zupa jest smaczna i syta...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięViolaPassion Pierwszy dzień na kursie KUCHNIA MAROKAŃSKA przedstawiam wam zupę o imieniu HARIRA niebo w gębie i bardzo łatwe do.zrobienia idzie.zakochać się w tych smakach a to początek kursu PRZEPIS : 200g piersi z kurczaka (moze byc jagniecina lub wołowina ) 3 średnie cebule 1 seler naciowy 1 Szklanka zielonej soczewicy 1 Ciecierzyca (puszka) Jeśli będzie "surowa
Viola cooks with passionViolaPassion Zupa krem na baraninie z pomidorami Szybka do zrobienia i przyjemna do zjedzenia Sklad: Okolo 300 dag baraniny najlepiej schab Puszka pomidorow w sosie Cebula Marczew Swierza koledra kilka listkow Czosnek do smaku Odrobina smietany soli pieprzu i do dekoracji pieruszka Sposob: gotujemy okolo godziny mieso, w miedzy czasie wrzucamy cebule
Viola cooks with passionZupa-krem z PORA Składniki: 2 pory 1 cebula 2 duże ziemniaki 1 natka pietruszki 3 łyżki koperku świeżego 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła szczypta gałki muszkatałowej sól,pieprz jogurt grecki 1 litr bulionu Sposób: C ebulę kroimy w piórka, Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę, Kroimy pora nie drobno Siekamy koperek ,pietruszkę,i czosnek Zostawiamy troszkę
Viola cooks with passionViolaPassion Następna wspaniała lekka zupa krem. I bardzo łatwa do zrobienia SKŁADNIKI: 700g cukinii 1 cebula biała 1/2 cebuli czerwonej 600ml bulionu Sól,pieprz 2 łyżki masła Sposób: Cebule kroimy w kostkę,i Smażymy aż do zeszklenia na maśle. Pokrojona cukinie w krążki dodajemy do cebuli,mieszamy i szklimy około 10 minut. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy na małym
Viola cooks with passionViolaPassion Wspaniała lekka i orzeźwiająca zupa w sam raz na upały które również pokazały się na Wyspach. Szybka do zrobienia . Całe przyjemne 20 minut. Rewelacja gdy jest tak gorąco i nie chce stać się przy garach. Składniki Owoce morza mieszanka 300g (Kalmary,krewetki,małże) 1/2 drobno posiekanej natki pietruszki 1/2 szczypiorku 3 ząbki czosnku przekrojonego na 4 części
Viola cooks with passiondodajemy dynię i dusimy pod przykryciem 15 minut. Dodajemy przyprawy i wyłuskany kardamon podlewamy bulionem i gotujemy następne 10 minut. Po czym blendujemy. Pamiętajmy o zasadniczej rzeczy zupa nie może być zbyt gęsta ponieważ soczewica zagęści ją nam dodatkowo,gdyby doszło do takiego małego wypadku dodajmy jeszcze bulionu Dodajemy soczewicę i gotujemy na małym ogniu około 20 minut
Viola cooks with passionViolaPassion Kolejna odsłona zupy Tajskiej tym razem z polędwiczką kurczeca i krewetką. Składniki:( 8 osób) Składniki: 300g krewetek królewskich 8 polędwiczek kurczęcych podsmażonych bez dodatku tłuszczu zalanych sokiem z limonki 3 łyżki masła 2 łyżki pokrojonej Okry sok z jednej limonki 6 łyżek kiełków bambusa 1 kapusta Pak Choi opalona na patelni 1 szczypiorek drobno posiekany 2 laski trawy cytrynowej
Viola cooks with passionBulion warzywny jest podstawą zup i sosów. Zazwyczaj porcję zużywam zaraz po zrobieniu, a pozostałą część mrożę w plastikowych pojemniczkach i wykorzystuję w miarę potrzeb. Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka pół niewielkiego selera 1 mały por 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 8 ziaren pieprzu czarnego 3/4 płaskiej łyżeczki soli kilka gałązek natki
Smak mojego domuśrednim ogniu 25 - 30 minut. Nie mieszać. Najlepiej po ugotowaniu pozostawić leczo do ostygnięcia i podgrzać jeszcze raz przed podaniem. Podawać w miseczkach lub głębokich talerzach jako gęstą zupę. Koniecznie ze świeżym pieczywem
zadanie-gotowanieMicrosoftInternetExplorer4 Cebulę i czosnek siekamy. Szklimy na rozgrzanym maśle, dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę. Zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy na dużym ogniu 30 min. Studzimy. Do zupy dodajemy śmietanę, blendujemy na gładko. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Natkę siekamy, wrzucamy do kremu, podgrzewamy. Podajemy na gorąco. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
R'n'G KitchenOpróżniam zapasy, a najlepszym połączeniem dla warzyw, pomidorów i soczewicy jest zupa. Przepis można powiedzieć, że mojego autorstwa. 1/2 dużej szklanki soczewicy 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 2 pomidory 2 marchewki 2 pietruszki 1 cebula 1/2 łyżeczki pieprzu białego 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/4 łyżeczki soli 4 szklanki wody Marchewki, pietruszki obrać i pokroić drobno. Cebulę obrać
Czerwony GupikPoniższa zupa powstała z końcówek produktów, które chciałam już szybko zjeść, aby nie zajmowały miejsca i się nie zepsuły. Zdaję sobie sprawę, że potrawa ma bagienny kolor, co czyni ją mało atrakcyjną wizualnie, ale jest to efekt zmieszania dwóch podstawowych składników - pomidorów i szpinaku. Czytaj więcej
Kasia SarnaRozgrzewająca zupa z dyni - na pewno sprawdzi się przy jesiennej pogodzie, ale ja już teraz nie mogłam jej sobie odmówić :) Dostałam wielką dynię prosto od rolnika, więc w najbliższych dniach na pewno poszaleję z dyniowymi przepisami. Czytaj więcej
Kasia Sarna