Praktyczne rady – przyrządzanie potraw babci Basi

Praktyczne rady – przyrządzanie potraw babci Basi

Zupa będzie smaczniejsza i bardziej aromatyczna, jeżeli dodawane do niej warzywa ( marchew, cebulę, pietruszkę, seler) podsmażymy lekko na maśle. Krupnik soli się bezpośrednio przed podaniem, żeby nie miał ciemnego koloru. Kilka kropli soku z cytryny dodane np. do barszczu tuż przed podaniem ( gdy nie będzie już gotowany ) podnosi jego smak i wartości odżywcze. Kluski nie rozgotują się, jeżeli do wody , w której je gotujemy, dodamy łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Aby kluski lane były bardzo pulchne, mniej twarde i...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

Basia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ryby, ryba, pierogi, pierogi przepis, ciasto, ziemniaki, pączki, ryby smażone, mielone, krupnik, zupa, papryka, kluski lane, lukier , barszcz, parówki, seler, ziemniaki w mundurkach, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasto z białek , zupa z selera, ryba w ciescie, ryba w occie, mielone z warzywami

Inne przepisy z Pysznosci Babci Basi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.