Zupa będzie smaczniejsza i bardziej aromatyczna, jeżeli dodawane do niej warzywa ( marchew, cebulę, pietruszkę, seler) podsmażymy lekko na maśle. Krupnik soli się bezpośrednio przed podaniem, żeby nie miał ciemnego koloru. Kilka kropli soku z cytryny dodane np. do barszczu tuż przed podaniem ( gdy nie będzie już gotowany ) podnosi jego smak i wartości odżywcze. Kluski nie rozgotują się, jeżeli do wody , w której je gotujemy, dodamy łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Aby kluski lane były bardzo pulchne, mniej twarde i...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...