angielskie, kminek, ziarenka pieprzu, doprawiłem solą. Gotowałem około 45 minut. Pod koniec gotowania wsypałem lubczyk i pieprz mielony. Zdjąłem z ognia, wyjąłem mięso, które po pokrojeniu dodałem ponownie do zupy. Wrzuciłem na koniec posiekany koperek i natkę pietruszki
R'n'G KitchenPrzepyszna kompozycja warzyw i przypraw w słoiku bez chemii super dodatek do zup i mięs Składniki • 1 duży por • 5 marchewek • 1 seler • 3 pietruszki • 1 duża główka czosnku • duży pęczek ziół lubczyk pietruszka,koper • 4 łyżki soli grubej morskiej • 1 łyżka pieprzu • 1 łyżeczka kurkumy • 1 łyżeczka papryki słodkiej • 2 cebule Sposób przygotowania 1. Por i cebulę pokroić
W królestwie smaków BeatyBrukselka od zawsze kojarzyła nam się zw wczesną jesienią...jesteśmy jej amatorami. Postanowiliśmy zrobić własną wersję zupy z urozmaiceniem...bo sery też lubimy, zwłaszcza kozie <3 ale tym razem pleśniowy lazur, równie pyszny i "śmierdzący" ;) Składniki 2 duże marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 500 g brukselka 1 łyżeczka masła klarowanego 200 g drobnego makaronu 1.2 l bulionu warzywnego
R'n'G Kitchenmnie w domu pojawiał się bardzo rzadko, albo wcale o ile mnie pamięć nie myli. W sumie nie wiem czemu, bo przecież jest to pyszna, bardzo orzeźwiająca zupa i na dodatek ma fantastyczny kolor! Gorąco..., a raczej chłodno polecam na te pełne słońca dni;) Składniki: 1 litr maślanki pęczek świeżej botwinki pęczek rzodkiewki pęczek dymki zielony ogórek
Codzienne GotowanieDziś chciałabym zaprezentować Wam kolejną zimową, gęstą zupę - pożywną, zdrową i bardzo smaczną. Jest łatwa i stosunkowo szybka w przygotowaniu i z pewnoscia zasmakuje kazdemu. Mialam pewne obawy czy moj K. bedzie mial na nia ochote, bo na codzien to zagorzaly miesozerca, ale bardzo mu smakowala, zajadal sie i prosil o dokladke. Mam nadzieje, ze Wam rowniez zasmakuje! Skladniki
Codzienne GotowanieDzis chcialabym zaproponowac Wam kolejna pyszna, latwa i szybka do przygotowania zupe. Musze przyznac, ze bardzo spodobało mi się gotowanie takich zup. Te geste kremy sa idealne na szybki obiad, lub do zabrania następnego dnia do pracy. Krem z soczewicy jest zdrowy, smaczny, a przede wszsytkim sycacy, dzieki czemu z pewnoscia nie bedziecie czuli sie glodni 15 minut
Codzienne GotowanieOstatnio natknęłam się na bardzo ciekawy przepis na krem z marchewki z dodatkiem moreli, a ponieważ uwielbiam marchewkę, postanowiłam wypróbować to danie. Zupa okazała się być bardzo smaczna, aromatyczna i bardzo ciekawa w smaku.Polecam ją szczególnie fanom marchewki i moreli. Składniki : 1 średnia cebula 5-6 marchewek 100-150g suszonych moreli kawałek laski cynamonu (2cm) 1 łyżka miodu listek
Codzienne Gotowaniepokrojoną na kilka części główkę brokuła. Podsmażamy jeszcze chwilę i dodajemy wody, posiekanej natki, koperku, ulubione zioła np. majeranek oraz łyżeczkę soli i szczyptę pieprzu i imbiru. Jeśli zupa ma być wege dodajemy ewentualnie trochę oleju. Natomiast dla mięsożerców można dodać wywar mięsny ale nie z kostki tylko domowy np. resztkę niedzielnego rosołku. Przepis na super smaczny bulion mięsny
prawdziwe jedzenieDziś będzie czernina z kluchami szarymi . Więc drodzy smakosze zapraszam. Zupa zrobiona z myślą o dwóch osobach , więc nie ma jej zbyt dużo . Składniki (na 2 osoby): - marchew, pietruszka, por, seler ( po 50 gram każdego warzywa) - podroby z kaczki (wątróbka, żołądek, szyjka, skrzydełko) - 1.5 l wody - jabłka suszone 6 plasterków - ocet - cukier
Różowa kuchniałyżkę „swojskiego” smalcu ( ze skraweczkami ). Ponadto wrzuciłem wędzoną kiełbasę pokrojoną w półtalarki i wcześniej ugotowane żeberka. Z ugotowanej włoszczyzny wyjąłem marchewkę, którą pokroiłem w kostkę i dodałem również do zupy. Doprawiłem solą i pieprzem i dużą ilością roztartego w dłoniach majeranku
R'n'G Kitchenzmiksować blenderem na gładki krem. Gotową zupkę podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie prażony słonecznik. Polecam też inne zupki krem z cukinii: Zupka krem z cukinii z serkiem topionym Zupa krem z cukinii z koperkiem
Monia miesza i gotujeseler i pietruszkę na grubych oczkach. Cebulę drobno kroimy. Wszystkie warzywa podsmażamy. Jak mięso będzie miękkie dodajemy ziemniaki i podsmażone warzywa. Kaszę dokładnie płuczemy i również dodajemy do zupy. Jak kasza i ziemniaki będą miękkie to dodajemy kapustę. Gotujemy do momentu jak kapusta będzie miękka. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Smacznego
Passion of CookingIdealna zupa na chłodniejsze jesienne dni :) Składniki: ½ kg dyni 12 dag mąki 1 jajko 1 ½ litra mleka sól do smaku cukier do smaku Wykonanie: Dynię obrać, zalać 2 szklankami wody, ugotować, odcedzić i przetrzeć. Z maki, jajka i szczypty soli zagnieść twarde ciasto. Następnie ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach i ugotować w wrzącym mleku. Połączyć z dynią, doprawić
Tradycyjna Kuchniatymianek i wszystko prażyc na złoty kolor okolo 2-3 minuty. Następnie powoli łączyc z bulionem do calkowitego wymieszania .Szynke podsmażyć ,aby była lekko chrupiąca i odstawić.Do zupy doddać mleko i ziemniaki, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, około 10-12 minut...Dodać kukurydzę i szynkę, doprawić solą i pieprzem
w mojej kuchni