zielone szparagi - 1785 przepisów (strona:27/119)

Naleśniki ze szparagami 154

nasze inne przepisy na naleśniki . Składniki na ciasto: 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 2 łyżki oleju 1 jajko Składniki na farsz: 500 g szparagów zielonych Szynka dojrzewająca 60 g sera Sposób przygotowania: Do dużej miski dodajemy mleko, mąkę, wodę gazowaną olej oraz jajko. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą do połączenia się w jednolite ciasto(...)Smażymy cienkie naleśniki i odstawiamy do ostudzenia. Szparagi opłukujemy w zimnej wodzie i oczyszczamy je, odkrawając dolne zdrewniałe części. Tak przygotowane wrzucamy do garnka z gotującą posoloną wodą. Gotujemy przez ok. 10 minut. Szparagi wyjmujemy z wody po ugotowaniu. Na usmażone wcześniej naleśniki układamy szynkę parmeńską, następnie na to dwa szparagi i posypujemy startym serem. Zawijamy naleśniki w rulon. Artykuł

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Mini tarty ze szparagami, czyli szparagi na cieście francuskim 108

Pyszne mini tarty z ciasta francuskiego. Szybkie i smaczne danie dla miłośników szparagów :) SKŁADNIKI  1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko 4 plastry szynki długo dojrzewającej pęczek zielonych szparagów 4 łyżki tartego twardego sera PRZYGOTOWANIE Ciasto francuskie dzielimy na 4 części. Wszystkie boki zawijamy do środka na ok.1cm) tworząc mały rant. Smarujemy rozmąconym jajkiem. Układamy plasterki szynki. Szparagi myjemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Pstrąg smażony na maśle i zielone szparagi z akcentem azjatyckim 239

tego cienkie szparagi i młode ziemniaki. SKŁADNIKI (3 porcje) 3 pstrągi w całości 3 łyżki masła klarowanego mąka do obtoczenia ryby sól morska świeżo mielony pieprz pęczek cienkich zielonych szparagów 2 łyżeczki ziaren białego sezamu 1 duża łyżka oleju sezamowego WYKONANIE Każdą rybę dokładnie posypujemy solą i pieprzem z każdej strony. Następnie dokładnie obtaczamy w mące. Na patelni mocno

OstryKęs
Tarta ze szparagami i oscypkiem 106

Bardzo prosta i smaczna tarta z zielonymi szparagami w roli głównej z dodatkiem podhalańskich oscypków. Piękne i pyszne połączenie.  Polecam serdecznie wszystkim zapracowanym ten pomysł na obiad bo przygotowanie nie zajmuje więcej niż 20 minut. Zapraszam! SKŁADNIKI : NA CIASTO KRUCHE: - 1,5 szklanki maki - 3/4 kostki masła - 2 żółtka - sól Z w/w/ składników szybko(...)zagniatamy ciasto. Wykładamy wysmarowaną tłuszczem formę do zapiekania.  NA WIERZCH: -pęczek zielonych szparagów (szparagi obieramy ;-) ) - 1 młoda cebulka - 1-2 ząbki czosnku posiekane - 4 jajka - 2 białka - 3 łyżki jogurtu greckiego - sól morska - pieprz cytrynowy - 1,5 łyżki masła -4 oscypki Połowę pęczka szparagów kroimy w kostkę (1x1cm), podsmażamy w rondelku wraz z posiekaną cebulką i czosnkiem, około

SMYKWKUCHNI
Kasza gryczana ze szparagami i botwinką 126

pysznym przepisem na szparagi – kaszę gryczaną ze szparagami i botwinką :) Na pewno Wam posmakuje :) Składniki na kaszę gryczaną: – 100 g białej kaszy gryczanej – 250 g zielonych szparagów – liście botwinki z 1 buraka

Kuchenne Wariacje
Pizza blanca ze szparagami 140

Cieniutka, chrupiąca pizza z białym sosem i zielone szparagi jest warta polecenia tym bardziej, że sezon szparagowy w pełni. Pomimo kilku zaledwie składników pizza jest bogata w smaki. Biały sos na bazie śmietanki z cebulką w wersji wegeteriańskiej, w wersji dla mięsożerców możesz dodać pokrojony boczek lub kawałki łososia, jak w przepisie na flammkuchen (przepis tutaj ). Doskonałe ciasto

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Risotto z zielonymi szparagami 100

Szparagi! Czekam na nie cały rok! I co roku jestem wielce zdziwiona, że sezon na nie tak szybko się kończy. Najlepsze – zielone. Najsmaczniejsze podduszone(...)minuty na maśle, ale to niczym podrażnienie kubków smakowych. Wpakujmy je więc do risotto i zróbmy sobie niebiański obiad Składniki na porcje dla 4 osób: 500 g zielonych szparagów 500 g ryżu Pingo Doce (bądź inny dowolny ryż do risotto) 750 ml bulionu warzywnego – np. z tego przepisu 200 ml białego wina pół lub wytrawnego 1 średnia cebula

gutfut
Roladki drobiowe ze szparagami 133

ładne, zgrabne i równe) pęczek zielonych szparagów 2 łyżki serka Philadelphia zielone pesto sól, pieprz Przygotowanie : Filety z piersi kurczaka lub indyka rozbić na w miarę cienkie kotlety. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, posmarować serkiem Philadelphia, nałożyć niewielką ilość zielonego pesto, następnie położyć 3 szparagi, mięso zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem(...)pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut lub do czasu aż mięso będzie upieczone, a szparagi miękkie. Podawać z ulubioną surówką, u mnie sałatka z zielonego ogórka z jogurtem z dodatkiem sosu sweet chilli (pychotka).  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Szparagi w boczku 86

Szparagi w boczku Pyszna, szybka i łatwa przekąska, którą można przygotować zarówno na grillu jak i na patelni, a nawet w piekarniku   Składniki: pęczek zielonych szparagów plastry wędzonego boczku – jeden plaster na jeden szparag   *** Szparagi myjemy i odcinamy końcówki *** *** Szparagi gotujemy około 5 minut w lekko osolonej wodzie, odsączamy i studzimy. Zawijamy każdy szparag w plasterek

Blog z Apetytem
Pstrąg smażony na maśle i zielone szparagi z akcentem azjatyckim 120

tego cienkie szparagi i młode ziemniaki. SKŁADNIKI (3 porcje) 3 pstrągi w całości 3 łyżki masła klarowanego mąka do obtoczenia ryby sól morska świeżo mielony pieprz pęczek cienkich zielonych szparagów 2 łyżeczki ziaren białego sezamu 1 duża łyżka oleju sezamowego WYKONANIE Każdą rybę dokładnie posypujemy solą i pieprzem z każdej strony. Następnie dokładnie obtaczamy w mące. Na patelni mocno

OstryKęs
Jednogarnkowy obiad w 30 minut! Ryż z kurczakiem, papryką i szparagami 432

Szybki, niedrogi i przepyszny obiad jednogarnkowy (lub jednopatelniowy ;)) Polecam!     Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 szklanka ryżu (użyłam ryżu jaśminowego) 1 czerwona papryka 1 pęczek zielonych szparagów 2 szklanki bulionu lub wody 1 łyżka masła przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, kurkuma, zioła prowansalskie, ewentualnie przyprawa do kurczaka olej do smażenia     *** Filet

Blog z Apetytem
Sałatka ze szparagami, jajkiem i szynką parmeńską 167

szparagami, jajkiem, szynką, pomidorkami i rukolą - doskonała propozycja na śniadanie, lunch lub kolację - bardzo Wam polecam, jeśli lubicie takie smaki :) SKŁADNIKI (na 1 porcję - 250 kcal) 5 sztuk zielonych szparagów 1 duża garść rukoli 1 garść pomidorków koktajlowych (100 g) 1 jajko ugotowane na twardo 3 plasterki szynki parmeńskiej 1 łyżeczka oliwy z oliwek  świeżo mielony pieprz

Moje Kuchenne Rewelacje
Tosty z łososiem, szparagami i mozzarellą 150

pysznym toście :)   SKŁADNIKI (na 4 tosty - 1 tost - 324 kcal) 8 kromek chleba pełnoziarnistego 1 kulka mozzarelli (125g) 100 g łososia wędzonego na zimno 12 sztuk zielonych szparagów  pieprz cytrynowy masło PRZYGOTOWANIE Odrywamy zdrewniałe części szparagów. Blanszujemy szparagi we wrzątku kilka minut. Na 4 kromkach rozkładamy plasterki łososia, posypujemy pieprzem cytrynowym. Mozzarellę również kroimy w plastry

Moje Kuchenne Rewelacje
Pilaw kokosowy ze szparagami i cukinią 141

Bezmięsne wiosenne danie o kremowej konsystencji  podobne do risotto , kokosowe nuty doskonale komponują się z delikatnymi warzywami jakimi są szparagi i cukinia, ten pilaw jest pyszny sam w sobie i doskonale sprawdzi się w roli samodzielnej potrawy. To jedno z dań które w sezonie szparagowym najczęściej pojawia się w mojej kuchni, w wersji dla mięsożerców wystarczy dodać(...)podsmażonego na patelni fileta z kurczaka lub indyka. Składniki na 2-3 porcje: 1 czubata szklanka ryżu basmati 2 szklanki bulionu warzywnego ¾ szklanki mleka kokosowego 1 pęczek świeżych zielonych szparagów ½ szklanki zielonego groszku 1 cukinia 2 cebule 1 ząbek czosnku Kawałek pora 3 łyżki oliwy Sól do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Natka pietruszki do posypania Przygotowanie dania

Wanilia i Kardamon
Tagliatelle ze szparagami i jajkiem w koszulce 148

zdjęcia na FB :)) Mam nadzieję, że makaron w takim wydaniu też polubicie :) SKŁADNIKI (dla 2 osób - 1 porcja 530 kcal) 200 g pełnoziarnistego makaronu tagliatelle 1/2 pęczka zielonych szparagów 200 g pomidorków koktajlowych pół małej białej cebuli 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 1 łyżka parmezanu sól, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania