zawijane - 1500 przepisów (strona:30/100)

Krokiety wiejskie 531

jeszcze przez dwie minuty ciągle mieszając *** *** Farsz powinien być dość intensywnie przyprawiony. Gotowy farsz przekładamy do miseczki, studzimy *** *** Smażymy naleśniki PRZEPIS TUTAJ *** *** U dołu każdego naleśnika układamy porcję farszu *** *** Zawijamy najpierw oba boki do środka, a następnie całego naleśnika od dołu do góry, tworząc krokiety *** *** Pozostałe ciasto naleśnikowe rozrzedzamy odrobinę wodą ( jeżeli ciasto nam nie zostało należy zrobić nowe

Blog z Apetytem
Serniczki z czekoladowym musli (na kruchym cieście) 216

jajko szczypta soli Przygotowanie: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, szczyptę soli, masło (siekamy je) i wbijamy jajko. Szybko zagniatamy ciasto na jednolitą masę (ciasto będzie lekko klejące). Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Foremki smarujemy delikatnie masłem. Ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką

Słodkie okruszki
Naleśniki z warzywami i ryżem 251

rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać warzywa mrożone i smazyć do miękkości.Wlać pomidory, dodać ugotowany ryż. Doprawić solą, pieprzem, paprykami. Sos musi lekko odparować. Farsz zawijać w naleśnikach i układać w naczyniu do zapiekania. Posypać serem i zapiec w piekarniku nagrzanym d 180 stopni C przez około 15 min. Przed podaniem polać ketchupem

O kuchni z uczuciem
Czekoladowe Krówki 154

przestygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na 3-5 godzin lub na całą noc. 2. Na drugi dzień bądź po tych kilku godzinach, stężałą masę kroimy na niewielkie prostokąty, zawijamy w celofan, zawiązujemy jak cukierki i przechowujemy w lodówce. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Tarta ze śliwkami 156

śliwkami – jak to zrobić? Składniki na spód zagniatamy razem do uzyskania jednolitego ciasta, jeśli masa będzie za sucha można dodać więcej śmitany (kwaśnej lub kremówki). Zagniecione ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki do schłodzenia na ok. 20-30 min. można je nieco spłaszczyć, żeby przyspieszyć ten proces. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość kilku milimetrów między dwoma

Ciastkozercy
TARTA CZEKOLADOWA Z BANANAMI 183

proszek do pieczenia, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtka oraz szczyptę soli. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 2:3, zawijamy w folię aluminiową i odkładamy do zamrażarki na co najmniej 30 min. Po tym czasie wyciągamy większą część ciasta, wałkujemy i wylepiamy dno oraz boki formy do tarty (średnica około

Kuchnia MagdaLeny
Imprezowe tartaletki z groszkiem 174

parmezanu Sposób przygotowania: Ciasto: Mąki i sól wsypujemy do miski. Dodajemy masło pokrojone w kostkę. Ugniatamy do uzyskania konsystencji kruszonki. Dodajemy wodę i ugniatamy aż powstanie jednolita kula. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Ciastem wykładamy natłuszczone foremki do tarteletek i odcinamy nadmiar z boków i gęsto

Pyry na Gaz
ROLADA DROŻDŻOWA Z KAKAO 253

Zawijana drożdżówka z kakao to smak dzieciństwa...mojego męża. Piekła ją jego babcia. To On podsunął mi pomysł na to ciasto, ale nie znał dokładnie przepisu. Zapamiętał tylko, że nadzienie musi być z cukru i kakao, więc reszta była improwizacją z mojej strony. Ciasto drożdżowe bardzo lubię przygotowywać, więc była to dla mnie czysta przyjemność. Drożdżówka wyszła znakomita, a kakao

Kuchnia MagdaLeny
Ciastka z Figami 124

Jeśli ciasto nam trochę stwardniało, wyciągamy z zamrażarki, dzielimy na 2 części, po czym każdą z tych części rozwałkujemy na wymiar około 10cmx33cm. Nakładamy farsz wzdłuż po czym zawijamy jak paszteciki, przecinamy na mniejsze kawałeczki około 5-7cm. 4. Przygotowane ciastka z figami pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180* około 25 minut. 5. Po upieczeniu i przestudzeniu, posypujemy

Dziś Ja gotuje
Enchilada z kurczakiem i warzywami 274

tortilli smarujemy sosem pomidorowym *** *** Na sosie układamy porcję mięsno-warzywnego farszu *** *** Całość posypujemy startym żółtym serem *** *** Tortille z farszem zwijamy w koperty (najpierw zwijamy boki do środka, a następnie zawijamy górę i dół) i układamy na wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszce *** *** Każdą tortille z wierzchu smarujemy niewielką ilością sosu. Ser mozzarella odsączamy z zalewy i kroimy

Blog z Apetytem
Czekoladowe tarteletki z malinami 220

czekoladowe tarteletki z malinami? Maliny myjemy i odkładamy do wyschnięcia. Suche składniki ma ciasto mieszamy razem w misce, dodajemy miękkie masło i jajko, zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na min. godzinę. Można je lekko spłaszczyć, żeby szybciej schłodziło się na całej powierzchni W tym czasie kroimy czekoladę na małe kawałki

Ciastkozercy
Orzechowe ciasteczka chrup chrup 144

ziarenka wydrążone z 1/2 laski wanilii, posiekane orzechy oraz skórkę pomarańczową zagniatamy ciasto rękoma, aż wszystkie składniki ładnie się połączą. Z ciasta formujemy wałek o średnicy 3-4 cm, zawijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce przez 60 minut. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 stopni. Ze schłodzonego ciasta odrywamy małe kawałki (ok. 7g), z których formujemy kuleczki, które układamy

KulinarneImpresje.pl
Biodrówka po meksykańsku 167

danie z kuchni meksykańskiej możecie podać na różne sposoby. Jednym z nich to serwowaną w towarzystwie z ugotowanym ryżem, `farsz zawijany w tortillę lub farsz podany w miseczkach z ułożonymi po bokach nachos. Danie będzie gotowe w ciągu 30 minut. Cebulę obrać i drobno pokroić lub w thermomiksie posiekać, 2 sek, obroty 5 Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną

Kuchnia Pokoleń
CIASTO NA PIEROGI 177

którego wlewamy wodę oraz dodajemy masło. Za pomocą nożyka mieszamy oraz zagniatamy ciasto, dolewamy wody wg. potrzeby. Nasze ciasto ma  być miękkie i elastyczne. Ciasto bardzo dokładnie wyrabiamy. Zawijamy szczelnie folią i na chwilę odkładamy. Następnie dzielimy na mniejsze części i wałkujemy. Wykrawamy  kółka  za pomocą szklanki , dajemy farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w lekko posolonej wodzie

Pani na deser

Proponowane wyszukiwania