zawijane - 1500 przepisów (strona:24/100)

Kluski ziemniaczane nadziewane 160

kupiłam sobie wagę, wiec chciałam ją wykorzystać ;)-  60 gram ciasta ciasta, forujemy dłonią kulę i kciukiem robimy wgłębienie na farsz. Wypełniamy wgłębienie farszem(ok. 1 łyżeczka) i zawijamy i tworzymy knedel. Gotujemy w osolonej wodzie 3-4 minuty po wypłynięciu. Do klusek nadziewanych można zrobić farsz: pieczarkowy, z mięsa z rosoły czy soczewicy. Podawać z lekko posoloną cebulką zeszkloną

AZgotuj!
Pieczony łosoś na 2 sposoby 109

folii aluminiowej. Wszystkie składniki na pesto umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładko. Tak przygotowane pesto układamy na filety z łososia obsypane solą i pieprzem. Folię szczelnie zawijamy tak, by nie dotykała pesto od góry i umieszczamy na blasze do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Smacznego! Artykuł Pieczony łosoś na 2 sposoby pochodzi z serwisu Just

Be Fit Be Strong
Sałatka z łososiem i gruszką 170

kroimy w kostkę i wrzucamy na sałatę. Następnie dorzucamy pokrojoną w kostkę gruszkę. Camembert kroimy w małe trójkąciki i dodajemy jako kolejną warstwę. Łososia kroimy na paski i zawijamy w różyczki. Pestki dyni podprażamy na suchej patelni.  Miód rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy musztardę, oliwę, sok z cytryny oraz przeciskamy ząbek czosnku przez praskę. Całość mieszamy i polewamy sałatkę

Emskie Smaki
Domowe bułki z chrupiącą skórką 109

Uwaga: nie stawiamy na grzejniku, tylko w temperaturze pokojowej! Po upływie przy pomocy szpatułki wykładamy ciasto na matę hojnie posypaną mąką. Szpatułką i palcami przyprószonymi mąką w kilkunastu ruchach “zawijamy” ciasto do środka i w razie potrzeby podsypujemy mąką. Ciasto dzielimy na 8 części – ja robię to przy pomocy szpatułki obsypanej mąką. Nie wyrabiamy ciasta, ale każdy kawałek formujemy

Lamarida.pl
Najlepsza pieczeń rzymska z jajkiem 117

nią mięso, formując prostokątny placek. Na nim układamy jajka tak, aby żółtko przylegało do żółtka. Następnie, podnosząc folię z jednej strony formujemy z mięsa zgrabny wałek i dociskając zawijamy jak cukierka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy ok. 40 minut. Podajemy na ciepło lub zimno. Smacznego! Artykuł Najlepsza pieczeń rzymska z jajkiem pochodzi z serwisu Just

Be Fit Be Strong
Roladki z tortilli z pastą jajeczną 121

skorupki. Ścieramy na grubych oczkach do miski. Zioła siekamy. Dodajemy do jajek razem z majonezem i jogurtem. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Tortille smarujemy po całości pastą jajeczną. Zawijamy (mocno przysickamy) rulony. Kroimy kawałki

Czarnawisienka
Rogaliki maślane 127

sposób, który opisałam powyżej, ale można ciasto podzielić na dwie części i zamiast na krzyż, to podzielić je na więcej kawałków jak pizzę. Ważne jest to, aby w trakcie zawijania wierzchołek znalazł się na spodzie, bo w przeciwnym razem się odklei od reszty ciasta w trakcie pieczenia. Ja nawet łączę wierzchołek z ciastem lekko je szczypiąc

Passions hobbies life
Roladki marzenie 124

cebuli dodajemy kapustę kiszoną, pokrojoną w drobne paseczki paprykę oraz kukurydze. 4.   Na koniec doprawiamy papryką ostrą oraz dodajemy ketchup. 5.   Gotowym farszem smarujemy mięso i zawijamy w roladki. 6.   Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej. 7.   Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 8.   Roladki gotowe. 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Krokiety z kurczakiem i pomidorowym mascarpone 166

Dokładnie mieszamy. Ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego wkładamy do wysokiej miski.  Całość miksujemy do uzyskanie jednolitego ciasta. Na dużej patelni smażymy naleśniki. Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy krokiety. Krokiety maczamy w roztrzepanych jajkach a następnie obtaczamy w bułce tartej.  Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor

Qchnia po prostu
Krokiety/naleśniki Ruskie 173

pieprzem. rozrabiamy ciasto na naleśniki i smażymy 8 dużych naleśników, następnie usmażone odstawiamy na ok 5 min do lekkiego przestygnięcia, po tym czasie smarujemy naleśniki ruskim farszem i zawijamy jak krokiety, ( ja farsz rozłożyłam sobie w pojemniku równomiernie, następnie podzieliłam go nożykiem na równe 8 części, dzięki temu uzyskałam w miarę jednakową ilość farszu do każdego naleśnika :)) gotowe krokiety smażymy

Blog kulinarny S9.PL
Rollsy z tortilli z tuńczykiem 165

rozkładamy po całej powierzchni placka liście sałaty, ogórki, cebulę, kukurydzę na koniec tuńczyka. Tortillę zwijamy w rulon ( możemy dodatkowo w połowie zwijania przesmarować placek wzdłuż serkiem) Zwinięte placki tortilli zawijamy ściśle w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 1 godzinke. Po tym czasie kroimy na 2 cm. kawałki, wbijamy wykałaczkę. Smacznego

Andzia Pichci
Domowe sushi 159

ryż dość lepki łatwiej rozprowadzić zmoczonymi w wodzie rękami). W kolejnym kroku na środku ryżu smarujemy cieniutką warstwę wasabi, układamy na niej rządek dyni, paski buraka i kawałki ryby. Zawijamy przy pomocy maty bambusowej w rulon a ten kroimy w plastry o szerokości ok 2 cm ( nóż musi być naprawdę ostry). Podajemy z sosem sojowym oraz marynowanym imbirem. Artykuł Domowe

Dorota Smakuje
Najsmaczniejsza, Domowa Chałwa Słonecznikowa 144

smak i ewentualnie dodajemy jeszcze miodu czy masła tak aby nam smakowało. 3. Pojemnik wykładamy folią spożywczą, następnie przekładamy masę i ubijamy/ugniatamy ją. (zdjęcie pojemniczka z ujedzoną już chałwą ;) Zawijamy w pozostał folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Po tym czasie chałwa jest gotowa do spożycia. Smacznego

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania