zawijane - 1500 przepisów (strona:20/100)

Kurczak w cieście francuskim 82

przyprawić. Z ciasta wykroić prostokąt i dłuższe boki ponacinać ale nie do końca. Na środek dać pierś, na nią pieczarki usmażone z cebulką, na to pomidor i ser feta. Zawijać przekładając, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 40 min w 180′. Autor przepisu: Ewa Kondratowicz Artykuł Kurczak w cieście francuskim pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Orzechowe zawijasy 116

orzechowy. Mieszamy i odstawiamy na 5 min. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Arkusz ciasta francuskiego rozwijamy. Rozprowadzamy masę orzechową po całości zostawiając wolne boki. Zawijamy ciasto w rulon. Kroimy w "plasterki". Przekładamy na blaszkę. Spłaszczamy ręką. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.  Ile piec ciasto francuskie? Ja piekłam je ok. 20 min. Ma być pięknie zarumienione

Czarnawisienka
SAŁATKA Z PIECZONYCH BURAKÓW, KOZIEGO SERA I PESTEK DYNI 111

Składniki: 2 upieczone buraki  ser kozi  pestki dyni szczypta soli szczypta pieprzu czarnuszka Dressing: 2 łyżki oliwy łyżeczka miodu 1 łyżka octu balsamicznego   Wykonanie:  Buraki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez ok. 1-1,5h w piekarniku nagrzanym do 200C W. Studzimy i obieramy. Ja korzystałam z możliwości kupienia upieczonych buraków, co jest bardzo wygodne

Walijskie Pichcenie
Proste przekąski z parówek -idealne na imprezę 129

Pyszne, proste i tanie. Każda inna. W cieście drożdżowym, kukurydzianym, francuskim, zawijane w boczku, w zalewie octowej. Dla każdego coś pysznego. Idealne na domową imprezę, lub kolację, czy po prostu na lunch, polecam

Swojskie jedzonko
Naleśniki orkiszowe pełnoziarniste 108

mąki, ale jak dla mnie orkiszowa mąka pełnoziarnista Tota jest super i jeśli tylko mogę to jej używam w tego typu daniach. Dobrze się przechowują, nie łamią się. Ja zawijam je w folię aluminiową i potem podgrzewam z dowolnym farszem. Oryginalny przepis pochodzi z tej strony , jednak jak to ja, trochę go zmodyfikowałam. Dodaję różne proporcje mąki pełnoziarnistej od podanych

Mieszam w Garnku
Domowe rogaliki twarogowe na tłusty czwartek albo do lunchboxa. Prosty i szybki przepis krok po kroku. 133

wyjęciu z lodówki kulę ciasta rozwałkuj na posypanej delikatnie mąką stolnicy tak, aby powstał duży okrąg.  Podziel go nożem do pizzy na równych 12 części i zawijaj z nich rogaliki.  Dodatki: jeżeli chcesz czymś nadziać rogaliki zrób to przed zawinięciem, jeżeli maja być "puste" posyp je cukrem z wanilią lub cynamonem.  Zrób to samo z drugą kulą

IzaGotuje
Gołąbki bez zawijania 92

pomidorowy, przyprawić i zalać kotlety. Wstawić do piekarnika i piec 1 godzinę w piekarniku w 160°C. Wyszło mi 20 sztuk. Autor przepisu: Izabela Bąba Artykuł Gołąbki bez zawijania pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Szyneczki faszerowane serkiem i prażonym słonecznikiem 107

dodajemy serek topiony, mieszamy aż się rozpuści i połączy ze słonecznikiem. Przekładamy całość do miseczki i odstawiamy na chwile do przestygnięcia, ciepły jeszcze serek rozsmarowujemy po plastrach szynki, które zawijamy w rulonik, przekładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby zastygły, przed podaniem szyneczki przekrajamy na pół po ukosie i układamy na półmisku, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Potica, słoweńska rolada drożdżowa z orzechami 139

wyjątkiem jednego brzegu, który uszczelni ciasto po zwinięciu. To najdłuższy bok, najdalszy od nas (najlepiej obejrzyj to na filmiku). Zwiń ciasto w roladę i zostaw do wyrośnięcia w foremce. Zawijaj ciasto na siebie, upewniając się, że nie ma przerwy między warstwami. Zwijaj ostrożnie za pomocą obu rąk. Po zwinięciu upewnij się, że połączenie jest uszczelnione. Uformuj roladę w kształt litery

Przepisy na domowy ser i chleb
Chałka 151

godzinę do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części. Następnie każdą część podzielić na 3 części z których rolujemy wałek. Z 3 wałków robimy warkocz którego końce zawijamy pod spód. Chałki przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 40 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Białko jajka mieszamy widelcem z żółtkiem. Wyrośnięte chałki smarujemy jajkiem

Mohiella
Roladki z tortilli 114

drobno. Ser cheddar ścieramy na tarce. Wszystkie składniki dodajemy do masy serowej i dokładnie mieszamy. Smarujemy placki tortilla dość grubo i zwijamy w rulon lekko ściskając. Rulony z tortilli zawijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. Następnie kroimy w grubsze lub cieńsze plastry

noteskulinarnyfiga
Sałatka Kasi 90

orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Filety oczyszczamy, oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką. Zawijamy w aluminiową folię, pieczemy 30 minut w temperaturze 180°C. Odstawiamy by mięso „doszło”.   W międzyczasie obieramy gruszki. Kroimy w sposób, jak lubimy.   Śmietanę łączymy z majonezem, jogurtem

R'n'G Kitchen
Krokiety z mięsem 88

warzywa (marchew, pietruszka, seler, por). Miele razem, podsmażam cebulkę pokrojoną w kostkę, doprawiam pieprzem, solą i papryką ostrą (jak kto lubi). Na usmażony naleśnik kładę dużą łyżkę farszu, zawijam, obtaczam w rozbitym jajku i w bułce tartej i smażę. Autor przepisu: Jana Camila Artykuł Krokiety z mięsem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy