rolada śmietankowa z truskawkami bez pieczenia 149poziomie x 8 biszkoptów na szerokość). Na biszkoptach rozsmarowujemy masę śmietankową i układamy truskawki, jedna przy drugiej (na dłuższej krawędzi ciasta). Zwijamy roladę pomagając sobie folią spożywczą, którą zawijamy całą roladę. Gotową schładzamy w lodówce przez ok. 3 godz. Następnie dowolnie dekorujemy bitą śmietaną oraz pokrojonymi truskawkami. Zapraszam do pooglądania filmu jak wykonać roladę bez pieczenia
Domowy Smak Jedzenia
Klopsiki w młodej kapuście z pieczarkami i test patelni tytanowej WOLL 752Był mi potrzebny niewysoki, ale szeroki biszkopt i wyszedł doskonale. Będą powtórki. Biszkopt z patelni W ramach testowania odpinanej rączki przygotowałam roladki z mięsa mielonego z pieczarkami zawijane w plastry boczku. Roladki najpierw opiekłam na patelni, potem odpięłam rączkę, nakryłam patelnię pokrywką i upiekłam w piekarniku. Wyszły bardzo soczyste i smaczne. Makaron to chyba najlepsza propozycja na szybki
Kuchnia z widokiem na ogród
Makaron Trofie z cukinią, boczkiem i szafranem. 140oliwa (jak zawsze - najlepsza jaką mamy do dyspozycji) tarty ser Grana Padano do posypania sól i pieprz do smaku Wykonanie: 1. Trofie Zagniatamy ciasto, wyrabiając 8-10 minut. Zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na co najmniej pół godziny. Technikę wykonania można podpatrzeć tutaj tutaj: LINK 2. Sos cebulę siekamy drobno. Cukinię kroimy w kostkę. Boczek kroimy
Pasta Po Polsku
Drożdżowa rolada z pesto 119pesto. W razie trudności można dodać soku z cytryny lub pomarańczy. Ciasto rozwałkowujemy na kształt prostokąta, przekładamy na papier do pieczenia i smarujemy pesto a następnie wykładamy farsz. Zawijamy brzegi, a następnie jednym ruchem przekładamy do góry dnem (tak by złączenie było pod spodem). Odstawiamy na 30 minut do podrośnięcia (nagrzewamy w tym czasie piekarnik do 205 stopni). Pieczemy
rabarbarowo
Chlebek rabarbarowy 131Chlebek rabarbarowy to drożdżowe ciasto zawijane z rabarbarem i upieczone w formie chlebka. Kolor bladego rabarbaru wzmocniłam dodatkiem czarnej porzeczki. Nadzienie jest pyszne, winne i bardzo wyraziste w smaku. Chlebek jest tak pyszny, że trudno poprzestać na jednym kawałku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą – przepis na ciasto Pleśniak 120wtedy najpierw masło i smalec z cukrem, następnie dodaję żółtka, a na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwa kawałki w proporcjach 1/3 i 2/3. Oba zawijamy w folię aluminiową. Większy wkładamy do lodówki, a mniejszy do zamrażalnika na mniej więcej godzinę. Rabarbar obieramy i kroimy na kawałki grubości około 1 cm. Zasypujemy cukrem i odstawiamy
e-PrzepisyKulinarne
Karkówka w słoiku – przepis na domową konserwę na kanapki 143przez praskę. Mięso przekładamy do miski, dodajemy zmielone przyprawy, sól peklową, majeranek, cząber i czosnek. Całość wyrabiamy ręką przez około 8-10 minut, aż mięso stanie się klejące. Mięso zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na około 24 godziny. Po tym czasie dodajemy rozpuszczoną w 100 ml gorącej wody żelatynę i znowu wyrabiamy ręką kilka minut. Mięso przekładamy
e-PrzepisyKulinarne
Rolada biszkoptowa z rabarbarem 148rabarbaru, bo to on będzie teraz na wierzchu wyciągamy deskę, zwijamy ciasto w roladę pomagając sobie papierem do pieczenia, który jest teraz na spodzie, zaczynając od szerszego boku. Roladę zawijamy w papier do pieczenia, zostawiamy do wystudzenia. Po rozwinięciu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)) rabarbar, biszkopt, rolada
Bułka z Chlebem
Razowa tarta rustykalna – galette z rabarbarem FIT 137papier do pieczenia i rozwałkowujemy na kształt koła. Ostudzony rabarbar obsypujemy 60g erytrolu i 30g skrobi ziemniaczanej, mieszamy i przekładamy na środek ciasta, skrapiamy sokiem z pomarańczy. Brzegi zawijamy do wnętrza tarty i lekko dociskamy (podnosząc papier do pieczenia). Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy 25 minut. Studzimy i przed podaniem posypujemy erytrolem w pudrze. Smacznego! Artykuł Razowa tarta rustykalna
Be Fit Be Strong
Naleśniki z bananami i czekoladą + film 117rozgrzanej patelni do naleśników, na małym ogniu bez dodatku tłuszczu smażymy naleśniki z obu stron. Banany przekrawamy wzdłuż na pół. Na każdym naleśniku umieszczamy połówkę banana a następnie naleśnik zawijamy w rulon. Na patelni rozpuszczamy masło a następie krótko podsmażamy naleśniki z obu stron. Do małego garnka wlewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę i wszystko rozpuszczamy na bardzo małym płomieniu cały
Smakowite Dania
Roladki z szynki z chrzanem 362rolowania będą się kruszyć, łamać i rozwijać. Dodatkowo, warto wybrać szynkę o dosyć dużej średnicy. Dzięki temu będzie ci łatwiej rozsmarować na nich farsz i prościej będzie się je zawijać, a w efekcie nie otrzymasz mikroprzekąski. Jak wybrać dobry chrzan? Kolejnym niezwykle istotnym składnikiem tej przekąski jest chrzan. Niestety, w sklepach bardzo często można dostać taki, który zupełnie
okolicepalnika.pl
Stefanka na herbatnikach bez pieczenia 819drugą warstwę ciastek. Rozprowadzamy resztę masy mlecznej i ponownie ciastka ostatnia warstwa. I stefanka na herbatnikach bez pieczenia gotowa. Odstawiamy aby zeszła największa para. Po około 20 minutach zawijamy stefankę w folię i czekamy aż ostygnie a ciastka zmiękną. Jeśli to ma być szybka stefanka bez pieczenia, możemy podawać. Stefanka na herbatnikach jest także smaczna bez polewy. Jednak jeśli
Dieta moja pasja
Ekspresowe rogaliki z masą makową 141każdą część podzielić na 6 trójkątów, prostokątnych. Na każdy trójkąt nałożyć farsz, dość grubą warstwę, równomiernie rozłożyć na powierzchni ciasta, zostawiając po kilka mm z każdego bolku wolnego miejsca. Zawijać każdy rogalik od podstawy, do wierzchołka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-25 min w 200 st. z termoobiegiem, lub 220 st bez termoobiegu. Wyjąć z piekarnika
moj przepis na
Ekspresowe rogaliki na wodzie gazowanej 142pociąć na małę trójkąty, lub tak jak mi się lepiej robiło, najpierw pokroiłam ciasto na małe trójkąty, następnie łyżeczką nabierałam porcje marmolady, nakładałam na szerszą część trójkąta i zawijałam rogaliki. Tak samo robimy z dugą połową ciasta. 5. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej rogaliki. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni (góra - dół) i pieczemy około 30 minut
kruche babeczki
Pomysły na fit śniadanie na słono 167pół cebuli – sól/ pieprz – tortilla – mozzarella PRZYGOTOWANIE: Na początek robimy półpłynną jajecznicę na boczku i cebuli. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Później wkładamy w tortille, zawijamy, kładziemy na górze plaster mozarelli i zapiekamy ok 3-4 min pod grillem 220 stopni. Przód tortilli można przykryć folia alu, żeby się jajka za mocno nie ścięły. Podsumowując, po pierwsze
Czynniki pierwsze