zawijane - 1500 przepisów (strona:18/100)

Gołąbki z mięsem i pieczarkami 95

minut. Do dużej miski przełożyć ryż, mięso, podsmażoną z pieczarkami cebulę, jajko, sól, pieprz oraz paprykę słodka. Całość wymieszać na jednolitą masę. Na liście kapusty nakładać porcję farszu i zawijać. Przygotowane gołąbki układać w brytfannie, wyłożonej na spodzie liściami kapusty. Całość podlać wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec pod przykryciem przez 60-90 minut, do momentu

Przepiski.pl
Torty – podstawy wykonania i potrzebne narzędzia 129

lekko ciepły biszkopt po wyjęciu z rantu odwracamy do góry dnem (wówczas ta lekka górka, która była na górze powinna nam się wyrównać) i całkowicie studzimy. N astępnie biszkopt zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Ostatnio wyczytałam, że przed składaniem tortu, dobrze jest boki rantu najpierw wyłożyć folią rantową lub papierem do pieczenia, nigdy

Blog z Apetytem
Chaczapuri z indykiem 390

pieczenia. Ciasto wyjmujemy z miski, przez chwilę ugniatamy, a następnie dzielimy na cztery równe części. Każdy kawałek rozwałkowujemy na owalne placki, które przenosimy na wyłożone papierem blachy. Brzegi zawijamy do środka a końcówki podwijamy (tak aby uzyskać kształt łódeczki). Na środek każdego placka nakładamy porcję mięsa, sera żółtego oraz sera feta. Farsz delikatnie mieszamy. Chaczapuri wkładamy do piekarnika i pieczemy

Qchnia po prostu
Tortilla z tuńczykiem inspirowana sałatkami Rio Mare 161

przez praskę. KROK 2: Składniki łączymy razem, dodajemy sos meksykański, majonez, przyprawy i dokładnie mieszamy. KROK 3: Na tortilli układamy 2 plasterki sera żółtego i 2-3 łyżki farszu. Zawijamy tortillę i przebijamy wykałaczką, jeśli się rozkleja. KROK 4: Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 3 minuty.   Porcje: 6 sztuk Czas przygotowania: około 15 minut

Związek na patelni
Roladki z Tortilli – TOP Najlepszych Przepisów na Domowe Przekąski 601

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki z tortilli to idealna przekąska na różnego rodzaju imprezy czy domówki.  Zawijane tortille inaczej też zwane rollsami możemy nadziewać na wiele różnych sposobów.  Idealnym wyborem będą różnego rodzaju serki, szynka, ser żółty, tuńczyk czy łosoś.  Świetnym dodatkiem będą również warzywa, takie jak sałata czy papryka. Macie ochotę na pyszne roladki z tortilli? Jeśli

Przepiski.pl
Gołąbki bez zawijania-pyszny i łatwy obiad (super przepis)+FILM 131

Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na pyszne i łatwe gołąbki bez zawijania, które są super pomysłem na obiad. Zrobicie je łatwo, szybko i przyjemnie. Można je odgrzać na drugi dzień, zamrozić.  Przepis jest bardzo wydajny a gołąbki wychodzą przepyszne. Zapraszam Zapraszam Was też na film i mój kanał YouTube  SKŁADNIKI GOŁĄBKI -750g mięsa mielonego z szynki wieprzowej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Chlebek pita 96

Chlebek pita to popularne pieczywo w rejonie Bliskiego Wschodu i w okolicach Morza Śródziemnego. W zależności od regionu, pita wygląda inaczej. W Grecji pita to płaski placek, w który zawija się souvlaki. Natomiast w Turcji nosi on nazwę pide i też najczęściej przypomina chrupki naleśnik z nadzieniem lub płaski, drożdżowy chlebek. Nasz dzisiejszy bohater, czyli chlebek pita z kieszonką, jest

Na-talerzu.pl
Jak zrobić domowy twaróg? 106

ostudzenia. Krok 2. Odcedzam skrzep. Na garnek mocuję sito i kładę czystą ściereczkę bawełnianą, gazę lub pieluszkę. Za pomocą łyżki cedzakowej z serwatki wyławiam i przekładam ostudzony skrzep. Następnie zawijam lub zawiązuję bawełnianą ściereczkę z sita i odstawiam do lodówki. Czekam, aż ocieknie. Twarożek jest już w zasadzie gotowy. Możesz za pomocą dłoni uformować kulkę lub umieścić w foremce

Ania gotuje
Ciasto z pianką budyniową i jagodami 176

mąkę i dodajemy proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier puder, żółtka oraz pokrojone w kostkę zimne masło. Zagniatamy szybko ciasto i dzielimy na dwie części w proporcji 2:3. Zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na co najmniej 30 min. Po tym czasie wyciągamy większą część ciasta, wałkujemy i wylepiamy nim, wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę (średnica

Kuchnia MagdaLeny
Tort mango z chrupiącą maliną i kokosanką 187

łyżki do piany i mieszamy już szpatułką – nie mikserem – delikatnie, z góry na dół. Rant o średnicy 23-24 cm ustawiamy na płaskiej blaszce wyłożonej papierem – papier zawijamy wokół brzegów rantu (jeśli używamy tortownicy, musimy piec biszkopt na dwie tortownice lub gdy mamy jedną – jeden po drugim – każdy z połowy składników, bo jest on bardzo wysoki i z niskiej

Poezja smaku
Chlebek naan – indyjski chlebek z patelni 81

ściereczką i pozostawiamy na blacie na 15 minut. Patelnię rozgrzewamy, zmniejszamy ogień do minimum i pieczemy kolejno pod przykryciem przez około 3-4 minuty z każdej strony. Po upieczeniu zawijamy je w czystą ściereczkę, aby zachowały świeżość i temperaturę. Smacznego ! Artykuł Chlebek naan – indyjski chlebek z patelni pochodzi z serwisu Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Calzone z botwinką i fetą 93

Calzone jest daniem kuchni włoskiej, takim wielkim pierogiem. Wikipedia mówi że jest to rodzaj pizzy zawijane na kształt pieroga w którym znajduje się nadzienie. I tak upiekłam wielkiego pieroga z nadzieniem z botwinki i fety a rezultat był wspaniały. Takim jednym pierogiem z powodzeniem najedzą się dwie osoby. Zachęcam do zrobienia. Pieróg z botwinką i serem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pieczarki nadziewane serem feta i szynką długo dojrzewającą + film 88

drobno siekamy. W misce umieszczamy rozgnieciony ser, dodajemy starte pieczarki oraz posiekaną natkę pietruszki, całość doprawiamy czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek a następnie zawijamy je szynką. Pieczarki układamy na blaszce i zapiekamy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st C.   Artykuł Pieczarki nadziewane serem feta i szynką długo dojrzewającą + film

Smakowite Dania
Domowa wędlina drobiowa z mięsa z rosołu 111

mieszamy. Odcinamy górną część butelki w jej szerszej części następnie wypełniamy przygotowanym farszem. Butelką uderzamy kilka razy o blat aby pozbyć się pęcherzyków powietrza i mięso było dobrze ubite. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na noc. minimum 10 godzin. Aby wyciągnąć wędlinę z butelki rozcinamy butelkę wzdłuż jej długości ostrym cienkim nożykiem. Smacznego :) Ps. paprykę można przed

Andzia Pichci
Knedle serowe z truskawkami 123

cynamonu  cukier trzcinowy 1. Na stolnicę dajemy mąki i pozostałe składniki. Zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Jak by się kleiło, to dodajemy jeszcze mąkę pszenną.  2. Ciasto zawijamy w folią spożywczą i zostawiamy na około 20 minut, żeby odpoczęło. 3. Odwijamy z folii i urywamy porcję ciasta, ja formuję kulkę, którą potem spłaszczam i kładę na środek truskawkę

kruche babeczki