Kluski ziemniaczane nadziewane

Kluski ziemniaczane nadziewane

Kluski ziemniaczane nadziewane

Przepis na : obiad

Mięciutkie kluski ziemniaczane nadziewane farszem ruskiem z dodatkiem szałwii okraszone cebulką. SKŁADNIKI : 1 kg ziemniaków skrobia ziemniaczana (ilość wyjaśniona w przepisie) 1 łyżeczka płaska soli (jajko) Nadzienie: kostka  sera (250 gram tłusty) cebula olej rzepakowy 5 ugotowanych średnich  ziemniaków sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki suszonej szałwii sól i pieprz do smaku Okrasa: cebula olej rzepakowy kminek zioła np. listki szałwii Ziemniaki do farszu i na kluski ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.