Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Naleśniki z serem w wersji pieczonej z sosem śmietanowym!! Jak dla mnie smakują o wiele lepiej od
Marta GotujeNiedawno po praz pierwszy robiłam calzone. Jest to po prostu pizza w kształcie pieroga. Do calzone wykorzystuję swój sprawdzony przepis na ciasto do pizzy . Do środka
Monia miesza i gotujePyszna, delikatna i krucha karkóweczka z cebulką, pieczarkami i ogórkiem konserwowym... W sumie to nawet bardziej niż pyszna :) Idealna na zwykły obiad w tygodniu, na
dobra gospodyni dom wesołym czyniWeekend oficjalnie rozpoczęty, za miesiąc o tej porze będziemy dzień przed wigilią, już sobie przypominam te coroczne pieczenie i gotowanie do późnych godzin nocnych, żeby tylko
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćniepodważalny dowód na to, że zapiekanka bez mięsa i bez typowego beszamelu może być i smaczna, i zdrowa, i kolorowa – przepiękne, zachwycające danie przygotowane i zainspirowane tradycyjną grecką potrawą – nie będę tu nalegać, że takie samo, bo prawda jest taka, że to nowa rewolucyjna wegańska wersja przygotowana na podstawie przepisu z książki „Vegan for fit”– słodkie podpieczone warzywa świetnie komponują(...)piekarniku gazowym w połowie czasu pieczenia odwróć plastry na drugą stronę). W międzyczasie rozkrusz tofu widelcem, a czosnek i cebulę obierz i posiekaj w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy, wrzuć pokruszone tofu i podsmażaj je przez 4 minuty, co jakiś czas mieszając. Następnie dodaj czosnek oraz cebulę i smaż kolejne 3 minuty, po czym wmieszaj
Roślinna - blog wegańskiAnglicy wolą mówić lasagna, natomiast Amerykanie lasagne. Włosi? To zależy od regionu. Wydawać by się mogło, że kto, jak kto, ale Włosi powinni wiedzieć jak powinno się prawidłowo nazywać zapiekankę, gdyż w końcu jest to jedna z flagowych potraw cucina Italiano. Anglicy wymyślili lasagnę Tyle, że pochodzenie lasagne wcale nie jest takie pewne i do ojcostwa przyznają się – uwaga! – Anglicy(...)łyżeczki gałki muszkatołowej Sos beszamel 2 łyżki masła 1 szklanka mleka Mozzarella 100 g 2 łyżki mąki uniwersalnej Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej na patelni 2 łyżki masła. Wysyp ma tłuszcz posiekaną drobno szalotkę. Smaż 2 minuty. Dodaj czosnek i smaż jeszcze minutę. Włóż na patelnię umyty szpinak. Smaż aż liście zmiękną. Dopraw solą i pieprzem
Niedzielny kucharzAnglicy wolą mówić lasagna, natomiast Amerykanie lasagne. Włosi? To zależy od regionu. Wydawać by się mogło, że kto, jak kto, ale Włosi powinni wiedzieć jak powinno się prawidłowo nazywać zapiekankę, gdyż w końcu jest to jedna z flagowych potraw cucina Italiano. Anglicy wymyślili lasagnę Tyle, że pochodzenie lasagne wcale nie jest takie pewne i do ojcostwa przyznają się – uwaga! – Anglicy(...)łyżeczki gałki muszkatołowej Sos beszamel 2 łyżki masła 1 szklanka mleka Mozzarella 100 g 2 łyżki mąki uniwersalnej Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej na patelni 2 łyżki masła. Wysyp ma tłuszcz posiekaną drobno szalotkę. Smaż 2 minuty. Dodaj czosnek i smaż jeszcze minutę. Włóż na patelnię umyty szpinak. Smaż aż liście zmiękną. Dopraw solą i pieprzem
Niedzielny kucharzTo może być samodzielne danie (jest sycące!), ale może być również dodatkiem do obiadu (dziś u nas sąsiadował z dorszem). Pyszny. Chrupiący. Lekko słodkawy. Przekonał nawet
OliveandThymeDziś zabieram Was w kierunku Libanu. Mam dla Was przepis na przepyszne zapiekane bakłażany – z kuskusem i warzywami – czyli czymś na kształt libańskiej sałatki
Ostra na SłodkoDziś mam dla Was kolejny niesamowicie smaczny przepis na moje ukochane naleśniki – tym razem w wersji nie na ostro , nie na słodko … a na słono!Można
Ostra na SłodkoPrzepis na zapiekane cannelloni , nadziewane mięsem mielonym, z sosem pomidorowym i beszamelowym. Idealne na obiad lub kolację. Jak wykonać ten przepis, krok po kroku, pokazane
RITA food channelzmiękną. Wrzucić mięso, rozdrobnić je łyżką i smażyć na dużym ogniu przez kilka minut aż zbrązowieje. Wlać wino, zagotować i zdrapać wszystko to co ewentualnie przykleiło się do patelni. Dodać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i listki laurowe, dolać około 300 ml wody (opłukuję puszki po pomidorach i dolewam tę wodę do sosu). Wszystko dokładnie wymieszać, zmniejszyć ogień(...)część makaronu wystająca z sosu wysuszy się i będzie twarda. Sos boloński z muszlami makaronowymi włożyć do piekarnika i zapiekać przez około 20 minut, lub do czasu aż zapiekanka będzie bulgotała a wierzch makaronu będzie rumiany. Muszle makaronowe zapiekane w sosie bolońskim podawać oprószone startym parmezanem i przybrane listkami bazylii. Dodatkowo można podawać je z ulubionym pieczywem, grillowana bagietką
Codzienne Gotowaniepomidorach z kaparami i mnóstwem ziół, obsypana chrupiącymi orzechami i świeżymi listkami bazylii. A obok...lekki jak chmurka kuskus z nutą cytryny. Odświeżający i chłonący wszystkie soki włoskiej zapiekanki. Tańczycie już na samą myśl o tych wspaniałościach? Bo ja tak! Tak samo radośnie podrygiwałam przy jedzeniu :D Kiedy przeskakując z kanału na kanał pewnego deszczowego popołudnia wpadłam na mojego ulubionego(...)duże szczypty soli 1 łyżka kaparów skórka otarta z 1/2 cytryny Sposób przyrządzenia: 1. Umyj i pokrój bakłażana na kawałki wielkości kęsa, posól i odstaw na bok. 2. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju i smaż kurczaka zaczynając skórą do dołu, na złoto z obu stron. 3. Zdejmij kurczaka z patelni i przełóż do brytfanny/ naczynia do zapiekania
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSakiewki z zielonych naleśników zapiekane w pomidorach to smaczne, zdrowe i kolorowe danie. Naleśniki są zielone, ponieważ w cieście znalazł się szpinak, ale jest on praktycznie
https:KKuchniaMniam„Podziel się z nami swoim ulubionym sposobem na lasagne z makaronem Lubella – pomysłów jest co najmniej 1000!” Tak brzmi zadanie konkursowe, które postanowiłam
Smaki Na Talerzu