zapiekanka z patelni - 3013 przepisów (strona:157/201)

Tosty francuskie z salsą pomidorową, oliwkami i fetą 189

Co powiecie na takie pyszne i w sumie szybkie śniadanko przy sobocie? Jeśli jesteście już po, to zaopatrzcie się w niezbędne produkty i zróbcie je sobie

Gosia gotuje
Pikantna potrawka z kurczaka z pieczarkami i pomidorami 406

jarmarku. Jest to mieszanka cząbru, kozieradki, papryki chilli, papryki słodkiej, czarnego pieprzu, suszonej cebuli, czosnku i tymianku. Od sprzedawczyni dowiedziałam się, że pasuje ona praktycznie do wszystkiego - mięs, sałatek, zapiekanek, kanapek, sosów... Musiałam to sprawdzić ;)Składniki:- 1 podwójna pierś z kurczaka- 0,5 kg pieczarek- 2 świeże pomidory- kilka suszonych pomidorów- dwie średnie cebule- duży ząbek czosnku- łyżka czerwonej czubrycy(...)wrzucamy cebulę, po 2-3 minutach dodajemy czosnek, wszystko razem szklimy pilnując, by czosnek nie zbrązowiał, następnie dodajemy kurczaka z całą marynatą, a gdy będzie już ładnie podsmażony na patelni lądują pieczarki. W tym momencie dodajemy odrobinę soli, by pieczarki szybciej puściły sok. Nie szalejmy z tą solą, sos sojowy już zrobił jej robotę ;) Czekamy, aż będą miękkie, a następnie

Kulinarne zapędy Kokosa
NACHOSY Z CHILI CON CARNE I SOSEM SEROWYM – idealna przekąska na mecz! 228

Należycie do tych osób, które lubią podjadać przed TV? Ja tak! Zainspirowana Mistrzostwami w piłce nożnej przygotowałam dla Was kilka pomysłów na takie szybkie przekąski do

Ostra na Słodko
Zapiekanka z ryżem, soczewicą i dynią 148

Sycące i pożywne jesienne danie z dynią, ryżem, soczewicą, mielonym mięsem i pomidorami. Składniki na 4 porcje: z przepisu z bloga Kwestia Smaku 2 łyżki oleju

Moja Galeria Smaku
Zapiekanka brokułowa 1142

składniki* 250 g makaronu np kokardki* 1 średni brokuł* 150 g mini marchewek* 1 pomidor* 1 podwójny filet z kurczaka* 200 g sera żółtego* 3 łyżki

Mix smaku
Szakszuka. 167

Szakszuka - to brzmi egzotycznie! Danie pochodzi z Tunezji i popularne jest w całym regionie północnej Afryki. Od kilkudziesięciu lat, kiedy z diaspory zaczęli powracać tunezyjscy Żydzi

zadanie-gotowanie
Placki ziemniaczane skąpane w grzybowym sosie 193

podobnych rzeczy. By nie jeść w kółko tego samego, postanowiłam zrobić placki ziemniaczane z sosem grzybowym, który nadaje się również do spożycia z chlebem, makaronem, czy do zapiekanek. Pozdrawiam i życzę przyjemnego eksperymentowania :) Sos grzybowy: ¾ kg grzybów (leśnych lub pieczarek) 1 łyżka słodkiej śmietany lub mleka 1 średnia cebula Sól Pieprz Natka pietruszki 1 łyżka mąki Placki ziemniaczane(...)zbyt wielkich, gdyż ciężko je wtedy przewrócić, by się nie połamały, no i można się przy tym nieźle poparzyć, gdy olej chlapnie. Ja zwykle piekę 2 placki na jednej patelni Ø 28cm. Po upieczeniu placki podajemy z uprzednio przyrządzonym sosem grzybowym. R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google

Smakowy Raj
Kurczak pieczony na pomidorowym ryżu z warzywami 129

Danie obiadowej dla dużej rodziny - kurczak pieczony, ułożony na  pomidorowym ryżu z marchewką i groszkiem. Dzięki jednoczesnemu pieczeniu ryż i warzywa przechodzą smakiem kurczaka, wszystko

Smaczny zeszyt
Lasagne ze szpinakiem i serem feta 194

Składniki: 12 płatów makaronu do lasagne; Opakowanie mrożonego szpinaku (waga 450 g); 300 g startej mozzarelli; Opakowanie sera feta (waga 270 g); 1 duży pomidor; 3

Gospodyni Miejska
Kiszka ziemniaczana 99

Kiszka ziemniaczana jest tradycyjną potrawą nie tylko kuchni narodów Europy Wschodniej ale również kuchni podlaskiej i kurpiowskiej. Są to tarte ziemniaki z boczkiem, skwarkami lub kiełbaską

Kocham..lubię..gotuję..
Lazania inaczej 261

Inaczej, bo bez sosu pomidorowego i bez beszamelu. Za to z dużą ilością warzyw, ze szpinakiem, łososiem oraz serkiem ricotta. Zwykle przygotowujemy tradycyjną mięsną lazanię (lasagne

Smaki Na Talerzu
Spaghetti z cukinią i pomidorami w sosie śmietanowym 248

Spaghetti z cukinią i pomidorami w sosie śmietanowym...Długie nitki sprężystego makaronu.Kawałki miękkiej cukinii i soczystych pomidorów.Zatopione w śmietanowym sosie.I oprószone drobno startym parmezanem.Smacznego

Gospodyni Miejska
Mielone mięso z indyka z makaronem 100

smażenia do duszenia około 1200 ml wywaru z szyi indyczej i włoszczyzny Mielone mięso z indyka z makaronem przepis 1. Ugotuj wywar z szyi indyczej i włoszczyzny. 2. Na patelni rozgrzej mocno oliwę z wytłoczyn, dodaj mielone mięso z  indyka, i podsmażaj aż się dobrze zrumieni. 3. W międzyczasie pokrój w drobną kostkę seler naciowy, marchewkę, cebulę, i suszone(...)jakości produkcji rolno-spożywczej w Unii Europejskiej. Co to jest makaron rigatoni. Rigatoni to włoski makaron w kształcie rurek z charakterystycznym żłobieniem. Rigatoni jest podstawą tradycyjnych mięsnych ragu i zapiekanek. Mielone mięso indyka z makaronem

Cztery Fajery
Pierogi z kurkami, serem mascarpone i chipsami z szałwii 145

mogę się powstrzymać, by przemycić je w każdym możliwym daniu. Sos kurkowy do mięs, risotto z kurkami, grzanki oraz warzywa z podsmażonymi na maśle grzybami, czy makarony i zapiekanki. W każdym daniu muszą pojawić się kurki! Im więcej, tym lepiej! Dlatego postanowiłem wykorzystać je również do farszu na pierogi. Kurki połączyłem z kremowym serem mascarpone (możecie również użyć ricotty), który(...)momentu, aż będzie miękkie i elastyczne (ok. 7-10 minut). Gotowe ciasto na pierogi przykryj ściereczką i odstaw na pół godziny do odpoczęcia. Farsz Kurki dokładnie oczyść. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek. Kolejno wrzuć gałązkę rozmarynu oraz kurki. Smaż przez kilka minut i odstaw do przestudzenia. Gałązkę rozmarynu wyjmij, a kurki umieść w kielichu

Food Square
Placek po węgiersku 306

Więc skoro smakowało komuś kto twierdzi że jest to kiepskie danie, będzie smakowało i Wam. Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami PLACEK PO WĘGIERSKU Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 1 h 50 minut Składniki: – 300 g wołowiny na gulasz – 1 cebula – pół czerwonej papryki – 1 szklanka(...)włóż je do blendera razem z 1/3 cebuli która Ci została oraz jajkiem/jajkami. Zblenduj na jednolitą masę i dodaj nieco mąki. Dopraw płaską łyżką soli oraz pieprzu. Na patelni rozgrzej olej, smaż z ciasta spore placki ziemniaczane. Ja wykorzystałam mniejszą patelnię i usmażyłam placki o jej wielkości. Placki połóż na talerzach, połóż na nie gulasz, na wierzchu trochę gęstej śmietany

nietylkopasta.pl