Wiem, wiem- nie jest to jakiś autorski pomysł na wykonanie takiego śniadania, ale stworzenie go przez siebie i w swojej wersji mogę śmiało uznać debiutem :) Może
Kuchnia w czekoladziechili, wyrazistego ostro-słodkiego smaku i niezapomnianych impresji kulinarnych podczas dalekomorskiej podróży. Idealny do marynowania wołowiny i wieprzowiny, wspaniały jako dip do grillowanej piersi z kurczaka, do kanapek i zapiekanek z serem, także z tym pleśniowym oraz do przekąsek typu nachos. 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao- Sos sojowo-grzybowy TaoTao to tradycyjny chiński sos sojowy, wzbogacony o aromat grzybów(...)Regularne spożywanie grzybów MUN ma dobroczynny wpływ na zdrowie, gdyż zapobiegają one powstawaniu zakrzepów we krwi i poprawiają krążenie. PRZYGOTOWANIE: Nie posiadam WOK'a więc zrobiłam danie w głębokiej patelni. Nie wiem nawet jaką kupić patelnię WOK na indukcję. Nie znam nikogo, kto by taka posiadał. No i jak przeglądam to ceny kosmiczne :(. 300 i więcej zł za patelnię
ClauditteMissCookingTarta z ciasta typu francuskiego własnej roboty ze szpinakiem, twarogiem ricotta i żółtkami Ciasto na tę pyszną tartę zrobiłam sama, wiadomo,że takie będzie zdrowsze no
zielonacukinkaMoja dzisiejsza propozycja, łosoś w cieście francuskim okazał się ogromnym hitem. Co roku staram się przygotować na Święta „coś nowego”. Danie, którym można mile
Pieguskowa KuchniaDziś poszłam totalnie na skróty , nie maiłam za bardzo czasu na przygotowanie obiadu , a że czasem kupię gotowe ciasto na pizze to jest to
Mój SmakOpis: Tarta to świetna opcja na ciekawy obiad lub wystawną kolację. Najlepsza jest na kruchym spodzie. Możemy podawać ją na słodko i słono. Ja jednak zdecydowałam
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneMuszle nadziane mięsem mielonym z łopatki, z warzywami, doprawione aromatycznym pieprzem syczuańskim i przyprawą z aromatycznych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim,firmy SKWORCU , które miałam przyjemność testować
Wanilia i KardamonDziś postawiłam na kuchnię włoską, moją ulubioną zresztą. Makaron! zresztą nie byle jaki - rurki cannelloni faszerowane mięsem mielonym, pieczarkami i groszkiem... Nie wiem czy wiecie
Kuchenne aromatypożywne dania obiadowe, pierwszego dania nie trzeba. Polacy rocznie przeciętnie zjadają 3 kg makaronu - zwykle w zupie, kiedy to Włosi ok. 30 kg. A to przecież wspaniały składnik obiadu, zapiekanek, dań jednogarnkowych, nie tylko zup. Uwielbiam makaron! Smaczne danie z makaronem z ulubionymi dodatkami, najczęściej podaję z pomidorami, sosem serowym, sosem śmietanowym, mięsno-pomidorowym, szpinakiem, warzywami i kurczakiem(...)słodka, sól, pieprz natka i ser do podania oliwa z oliwek Przygotowanie: Pomidory kroję w niedużą kostkę, suszony pomidor, czosnek i cebulę siekam w drobną kostkę. Na patelni podgrzewam oliwę, przesmażam na niej czosnek z cebulą i suszonym pomidorem. Gdy zmiękną, po chwili dodaję świeże kostki pomidora, duszą aż poczuję piękny aromat pomidorów, przyprawiam ziołami. Dodaję mascarpone
Zasmakuj KuchniNaleśniki gyros to pyszne naleśniki wypełnione kurczakiem w gyrosie z dodatkiem warzyw i ciągnącego się sera. Doskonałe danie dla miłośników tego typu potraw. Bardzo sycące
Kuchnia z widokiem na ogródSezon na cukinię trwa w najlepsze, dlatego warto wykorzystać go jak najlepiej. Nie ma co się ograniczać jedynie do lecza lub placków . Można też zrobić z
okolicepalnika.plDanie z makaronem proste i szybkie do przygotowania. Makaron, kurczak, warzywa i pesto to idealna propozycja na tani i szybki obiad. Czas przygotowania: 40
karolgotujeMuszle zapiekane po bolońsku to danie, które chciałam Wam dziś polecić. Jeśli kochacie kuchnię włoską oraz tradycyjne spaghetti bolognese to koniecznie musicie wypróbować także ten przepis
365 dni dookoła kuchniMam problem z ilością jedzenia. Często pytacie mnie, w jaki sposób wykorzystać resztki z dnia poprzedniego, co można z czym połączyć, by stworzyć całkiem nową potrawę
BaRepaspyszne, młode i jędrne szparagi. Szybkie w przygotowaniu a jakże pięknie prezentujące się na talerzu. Można je piec, grillować, gotować. Pysznie smakują z makaronem, z sosami, jajkami, sałatkami, zapiekankami. Wspaniały jest ich smak w postaci zup kremów. Idealnie pasuję do tart, pizz lub risotta. Możliwości i pomysłów na ich wykorzystanie jest bardzo wiele. Uwielbiam zielone szparagi! Nie wymagają obierania, wystarczy(...)wodzie przez około 3-5 minut. powinny być miękkie ale jędrne. Pod koniec ich gotowania dodałam na około 1 minutę główki szparagów. Przelałam je zimną wodą. Na patelnię wlałam oliwę z oliwek i dodałam posiekany czosnek. Wymieszałam go z ugotowanym makaronem i posiekanymi ziołami. Dodałam mój główny składnik czyli szparagi. Wymieszałam, przyprawiłam solą i pieprzem. Trzymałam wszystko przez około
potrawyregionalne