zapiekanka z patelni - 3013 przepisów (strona:148/201)

Tort makaronowy bolognese 176

Tort w wersji wytrawnej, czemu nie? :) Myślę, że niejednego zachęci do spróbowania. Makaron zapiekany z boczkiem i mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym. Zapieczone pod serową pierzynką

Moja Galeria Smaku
Sos marinara 107

cały smak. Jak można wykorzystać sos marinara? Ten prosty sos pomidorowy fantastycznie nadaje się jako dodatek do makaronu lub baza do pizzy. Możecie również dodać go do różnego rodzaju zapiekanek, kanapek lub dań z ryżem. Sos marinara jest też doskonałą bazą do zrobienia innych sosów. Dodając do niego przyprawy i różnego rodzaju dodatki można całkowicie odmienić jego smak, zamieniając(...)marinara 2 puszki pomidorów 1 cebula 3-4 ząbki czosnku  1 łyżeczka oregano sól, pieprz garść listków bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek Jak zrobić sos marinara Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Podsmaż posiekaną w drobną kostkę cebulę, do momentu aż zmięknie i delikatnie się zrumieni.  Następnie dodaj na patelnię czosnek pokrojone w plasterki. Po około minucie

okolicepalnika.pl
Tortilla hiszpańska z szynką 210

 Sycąca, rozgrzewająca hiszpańska tortilla ziemniaczana prosto z piekarnika.  Do przygotowania hiszpańskiej tortilli potrzeba przede wszystkim jajek, śmietany, ziemniaków – ugotowanych, na przykład takich

Smakowity Blog Kulinarny
Makaron penne z boczkiem i mascarpone 303

Makaron penne z boczkiem i mascarpone...Sprężyste rurki makaronu.Kremowy sos na bazie mascarpone.Chrupiące kawałeczki podsmażonego boczku.A do tego por, papryczka chili i suszone pomidory.Smacznego!Składniki

Gospodyni Miejska
PEŁNOZIARNISTA TARTA Z CZERWONĄ CEBULĄ 187

cebulowa, lekko tymiankowa tarta z czerwoną cebulą na pełnoziarnistym spodzie. Zapiekanki są super. Naszą ulubioną jest lazania z cukinii , ale to totalnie poza konkurencją. Lubimy też różnego rodzaju inne zapiekanki, bo szybko się robią i wyśmienicie smakują – np. taka super łatwa tarta z pomidorami albo kolorowa tarta z warzywami . Dziś zupełnie nowy przepis. Tym razem coś bardziej kalorycznego, sycącego(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 15 minut. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na łyżce oliwy, dodać pokrojone w kostkę śliwki, chwilę podsmażać i wyłączyć płomień pod patelnią. Spód tarty wyciągnąć z piekarnika, na gorący przełożyć cebulę, po wierzchu rozłożyć ser pleśniowy. Zalać masą jajeczno-śmietanową przygotowaną z jajek, śmietany, przypraw (sól i pieprz) i dwóch łyżek świeżo posiekanego

Dietolog
Pieczone ziemniaki, wege kiełbaski oraz zapiekana soczewica i kasza jaglana 183

oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki granulowanego czosnku 2-3 solidne szczypty ulubionych ziół – u mnie zioła do pizzy i zapiekanek kiełbaski ze szpinakiem i papryką w wersji wege Olewnik Dodatkowo: soczewica zapiekana z warzywami i kasza jaglana zapiekana z warzywami Olewnik Przygotowanie: Ziemniaki solidnie wyjemy. Najlepiej użyć takich dedykowanych do pieczenia(...)obserwować). W między czasie warto obrócić ziemniaki z 2 razy, aby upiekły się równomiernie. Ziemniaki powinny być złote i chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Kiełbaski grillujemy na patelni grillowej z obu stron. Podajemy w towarzystwie pieczonych ziemniaków. Dodatkowo podałam do całości soczewicę zapiekaną z warzywami i kaszę jaglaną zapiekaną z warzywami. Goście zachwyceni! Smacznego

Słodkie okruszki
Quiche z kiełbasą 192

Zapiekanki to jest najprostszy sposób na pożywny obiad. Dzisiaj zrobiłam quiche z nadzieniem na bazie kiełbasy i cebuli. Niby nic specjalnego ale jakie smaczne ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Quiche z kiełbasą składniki: 3 kiełbasy najlepiej wędzone 3 duże cebule 500 ml śmietany 30% 4 jajka 50 g miękkiego sera z pasteryzowanego krowiego mleka Ciasto: jajko 70 g masła 130 g mąki(...)karnika i zdjąć obciąż eni e.  Po upieczeniu ciasto zostawić na moment do przestygnięcia i zabrać się za przygotowanie nadzienia. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Smażmy do momentu aż cebula się zeszkli. W misce rozbijamy jajka ze śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Farsz przekładamy na ciasto, dodajemy posiekany

Delusional Trine
lazania z makaronem szpinakowym 202

składniki na maskaron szpinakowy: 300 g mąki pszennej 1-2 jajka 70 g świeżych liści szpinaku 1 łyżeczka oleju wykonanie: Mąkę miksujemy ze szpinakiem, dodajemy jajko

Domowy Smak Jedzenia
Kalafior zapiekany z boczkiem 117

I właśnie takie dania bardzo lubimy. Przepis pochodzi z bloga Kuchnia Marty . Dosłownie przepis z nieba nam spadł. Kupiliśmy, kawałek użyliśmy i został się. Kilka koncepcji

R'n'G Kitchen
Cassoulet - francuski gulasz z fasolką 212

Cassoulet to francuska zapiekanka - aromatyczny, gęsty, sycący i rozgrzewający gulasz zapiekany w piekarniku. Tradycyjnie robiony z białej fasoli i z mięsem oraz pomidorami. Bardzo podobny do fasolki po bretońsku, którą doskonale znamy, chociaż cassoulet w moim odczuciu jest bogatszy smakiem i bardziej treściwy. Jest to niezwykle ciekawe danie, które zaoszczędzi nam czasu w mieszaniu i pilnowaniu podczas gotowania, bo oprócz(...)dnia przelać, odcedzić i zalać świeżą wodą. Następnie gotować 20 minut z dodatkiem soli.  Mięso i boczek pokroić w kostkę, cebulę posiekać na plastry i razem zarumienić na patelni. Dołożyć wszystkie składniki oprócz bułki tartej i pietruszki i wstawić do piekarnika na 45 minut w 170 stopni. Gotujemy pod przykryciem.  Następnie odkryć, dodać bułkę tartą i pietruszkę

Poezja Smaków - blog kulinarny
Najlepszy sos pomidorowy do pizzy 511

suszonej Sól, pieprz, łyżeczka cukru do smaku Ulubione zioła: bazylia, czosnek niedźwiedzi, zioła prowansalskie, tymianek. Sposób przygotowania : Pomidory sparzam wrzątkiem i obieram ze skórek, Kroję w kostkę. Na dużej patelni lub rondlu rozgrzewam masło i dodaję posiekany czosnek. Gdy czosnek się zeszkli (uważaj, by go nie spalić, bo nada gorzkawego smaku), dodaję pół łyżeczki suszonej chilli grys, pokrojone pomidory(...)podałam w przepisie (zeszklony czosnek, chilli, sos, zioła). Do czego używać? Sos pomidorowy możesz wykorzystać nie tylko do pizzy. Będzie świetną bazą do zupy pomidorowej, jajecznicy z pomidorami, makaronu, zapiekanek, lasagne i wszędzie tam, gdzie jest potrzebny smak prawdziwego pomidora. Sosu z pomidorów z działki, wygrzanych w słońcu, smacznych i zdrowych nie zastąpi żaden kupny sos. Warto zatem poświęcić godzinkę

Ale Proste
Muszle z trzema serami nadziewane mięsem mielonym 290

Jestem miłośniczka wszelakich zapiekanek makaronowych. Więc wszelkie nowości  w tym zakresie zawsze przykłuwają moją uwagę. Już od jakiegoś czasu zabierałam się za zrobienie zapiekanki w formie nadziewanych muszli.W końcu udało mi się zakupić makaron  (o dziwo nawet w hipermarketach nie zawsze jest dostępny) , więc zostało mi jedynie wymyślenie co dalej z nimi zrobić ...   Zwykle nadziewam Cannelonni, więc(...)łyżeczka cukru łyżka octu winnego Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki maki około 1 szklanki mleka sól pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie:   Cebulę posiekać drobno. Podsmażyć połowę na patelni. Dodać mięso. Kiedy się podsmaży  przyprawić. Pieczarki obrać, pokroić w kosteczkę i również podsmażyć na maśle. Pomidory suszone pokroić na mniejsze kawałki.   Przygotować sos pomidorowy. Na patelni podsmażyć

Mania Gotowania
Fit pierś z indyka z sosem tzatziki 273

Pierś z indyka jest bardzo delikatnym w smaku mięsem, dobierając odpowiednie przyprawy i dodatki możemy z niej wyczarować różnorodne i jednocześnie pyszne obiady. Doskonale komponuje się

Kuchnia Pełna Pasji
Gryczany placek z cukinią, szpinakiem i pomidorami 155

ogrodzie powstał ostatnio gryczany placek z cukinią, szpinakiem i pomidorkami, do którego dodałam jeszcze ser feta i trochę suszonych pomidorów. Chociaż placek to nie do końca właściwa nazwa, raczej zapiekanka:) Zjedliśmy ją z sosem jogurtowym. Ten post jest automatyczny, to znaczy napisałam go w zeszłym tygodniu, teraz się automaczynie opublikował bo ja aktualnie na wakacjach. Pewnie teraz gdy to czytacie(...)misce zmieszać ( najlepiej mikserem) mleko, mąki, proszek do pieczenia, jajka, sól i pieprz. Odstawić ciasto na 20 minut. Cebulę posiekać na kawałeczki, cukinię pokroić na większe kawałki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu - podsmażyć cebulkę, dodać cukinię i lekko podsmażyć ( ok 5 minut) a na koniec wrzucić szpinak, smażyć aż straci objętość , odstawić do lekkiego przestudzenia. Pomidorki pokroić na połowę

Cooking for Emily

Proponowane wyszukiwania