zapiekane - 3000 przepisów (strona:58/200)

Pomidorowe bułeczki 123

Moja dzisiejsza propozycja śniadaniowa. W weekendowe dni zawsze jest więcej czasu na przygotowanie czegoś pysznego na śniadanko. Bułeczki zapiekane z pomidorami  to strzał w dziesiątkę. Składniki: 4 bułki kajzerki 2 średnie pomidory 5 łyżek mleka 2 łyżki masła 1 cebula sól pieprz bazylia Wykonanie: Z bułek skroić górę i wyjąć miąższ, który zalać mlekiem i odstawić. Wydrążone bułki

O kuchni z uczuciem
11 przepisów z owocami leśnymi 123

Orzeźwiająca sałatka z arbuza z sałatą lodową i malinami Owsianka na mleku z bananem i malinami Semifreddo jagodowo-truskawkowe Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi

Moja smaczna kuchnia
Łosoś zapiekany pod pesto z mizerią z rzodkiewki i pieczonymi młodymi ziemniakami 172

skrapiamy oliwą z oliwek. Nagrzewamy piekarnik do 190C. W tym czasie w powstałej marynacie obracamy filety ze 3-4 razy. Małe naczynie żaroodporne lub inne nadające się do zapiekania wykładamy folią aluminiową i nakładamy na nią filety, które przykrywamy łyżką lub więcej pesto alla genovese - pesto z bazylii. Całość, łososia i ziemniaczki zapiekamy 20minut. W tym czasie rzodkiewkę bardzo drobno

Be Fit Be Strong
Pieczona kukurydza z masłem, czosnkiem niedźwiedzim i chili 175

Aromatyczna kukurydza pieczona z masłem, czosnkiem niedźwiedzim i szczyptą chili. Sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju mięs lub jako samodzielna przekąska. Warto skorzystać z sezonu

Oryginalny smak
Focaccia z cukinią i suszonymi pomidorami 191

danie. Usmażona cukinia z suszonymi pomidorami stanowi idealne połączenie.  Długo zastanawiałam się z czym to połączyć. Upieczenie pysznej i chrupiącej focacci  było bardzo dobrym rozwiązaniem. Do tego zapiekanego dania podaliśmy miskę z sałatką. To wspaniały pomysł na smaczny obiad. Składniki: Focaccia - 110 ml ciepłego mleka - 620g mąki - 8 g suchych drożdży instant - 5 łyżek oliwy - łyżeczka soli

Pan i Pani Smith w kuchni
Razowa tarta z brzoskwiniami i budyniem oraz analiza składu dostępnych budyni 203

kruche ciasto, jeśli się klei to należy dosypać jeszcze trochę mąki. Ciastko obowiązkowo należy co najmniej przez pół godziny schłodzić w lodówce. Następnie wykładamy nim formę do tarty i zapiekamy przez 10 minut w 180 st. C. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu z taką małą różnicą, że ja nie dodałam do niego cukru. Na podpieczone ciasto wykładamy budyń(...)rozkładamy obrane i pokrojone brzoskwinie. Zapiekamy całość jeszcze ok 30 minut w 170 st. C. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym 199

Cukinia – nie pierwsze już i na pewno nie ostanie ciasto z jej udziałem. Uwielbiam, nie tylko w deserach ale również w daniach wytrawnych. Zapiekana z kaszą jaglaną czy z mięskiem smakuje wybornie. W ciastach sprawdza się równie znakomicie. Nadaje im wilgotności, świeżości i za nic w świecie nie do wykrycia w smaku. Dzisiejsze ciasto jest cukiniowo – czekoladowe

Made By Mom And Son
Buraki zasmażane 179

mój starszy syn uwielbiamy je i gdyby nie fakt że barwią na czerwono to zapewne częściej bym je przygotowywała. Najczęściej przygotowuję je jako dodatek do bitek wołowych, kurczaka zapiekanego a czasami do kotletów schabowych. Buraki zasmażane można także podać jako dodatek do […] The post Buraki zasmażane appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Faszerowany bakłażan 114

Dopraw solą.  Teraz dodaj pomidor pokrojony w dość dużą kostkę. Na koniec ryż i pieprz cayenne oraz oregano. Całość wymieszaj. Faszeruj bakłażany.  Do naczynia, w którym będziesz zapiekać wlej szklankę bulionu,  połóż bakłażany. Zacznij piec ok 60 minut w 190 stopniach.  Ja przykrywam folią aluminiową podczas pieczenia.  Pod koniec posyp bakłażany serem parmezan i zapiekaj

AZgotuj!
Zapiekany dorsz z ziemniakami i brokułem 180

solą, pieprzem  i skórką cytrynową. Odstawić.  Ziemniaki pokroić w plasterki lekko podgotować. W tym samym czasie ugotować lekko brokuła. Brokuła lekko ugnieść tłuczkiem do ziemniaków. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem rozłożyć brokuły, 1 ząbek czosnku, następnie położyć warstwę ziemniaków polać śmietanką, znowu 1 ząbek czosnku, zetrzeć równomiernie gałkę muszkatołową na ziemniaki  i pieprz oraz posypać papryką(...)wierzch położyć dorsza z ostatnim ząbkiem czosnku  i zapiekać 25 minut w 200 stopniach

AZgotuj!
Nasza grecka musaka (moussaka) 201

Sprzedawane tam były piękne kolorowe owoce, warzywa, różnego rodzaju sery, owoce morza i ryby. Był to niezwykły widok. Korzystając z tych wyjątkowych składników sami przygotowywaliśmy np: sałatkę grecką czy zapiekane warzywa.           Musaka to wspaniała grecka potrawa. Podczas urlopu obowiązkowo musieliśmy jej skosztować. Próbowaliśmy jej w dwóch restauracjach i obie różniły

Pan i Pani Smith w kuchni
Restauracja Nowa Łódź (Al. Piłsudskiego 76) 206

początek zostaliśmy przywitani melonem zawiniętym w szynkę schwarzwaldzką polanym balsamico. Bardzo dobry, na pewno do powtórzenia w domu. Z przekąsek wybraliśmy cukinię faszerowaną mięsem z dziczyzny zapiekaną z wędzonym serem, do tego pyszny żurawinowy sos. Jak wszystkie dania, które otrzymaliśmy talerz był pięknie przybrany, sałatami, świeżymi ziołami i jadalnymi płatkami bratka. Z zup wybraliśmy krem z fasolki szparagowej, który

Corner With Recipes
"Tort" a'la gołąbki 203

Już wielokrotnie pisałam Wam, że jestem fanką gołąbków. Uwielbiam ich wersję tra dycyjną, ale nie mogę się oprzeć również Zupie gołąbkowej  oraz ich wersji zapiekanej jako "tort".  Pięknie się prezentuje i ma gołąbkowe walory smakowe. Spróbujcie sami kochani :) Moi domownicy takiego tortu nie o dmawiają :) Skła dniki:   nie duża główka kapusty 0,5kg mięsa mielonego wieprzowo

ChilliJemy
Co zrobić z nadmiarem brzoskwiń? 113

tylko pomyślę o brzoskwiniach zawsze pierwszy na myśl przychodzi mi włoski koktajl Bellini, przed oczami mam jeden z odcinków Dwóch Łakomych Włochów. Po wczorajszych zapiekanych owocach w różowym winie   pozostało mi kilka truskawek i gruszka, a dzisiaj dostałam soczyste brzoskwinie, polskie.  Przygotowałam pyszny koktajl, bezalkoholowy, ale obiecałam sobie, że następnym razem sięgając po brzoskwinię będzie włoskie Bellini

Moja smaczna kuchnia
Ryż zapiekany z fasolką i pieczarkami 103

posmażyć cebulę z pieczarkami. Dodać fasolę, podlać bulionem i dusić pod przykryciem 10 minut. Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Ugotowany ryz wymieszać z warzywami, przełożyć do formy do zapiekania. Posypać startym serem. Zapiekać przez 15 minut

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania