kruche ciasto, jeśli się klei to należy dosypać jeszcze trochę mąki. Ciastko obowiązkowo należy co najmniej przez pół godziny schłodzić w lodówce. Następnie wykładamy nim formę do tarty i zapiekamy przez 10 minut w 180 st. C. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu z taką małą różnicą, że ja nie dodałam do niego cukru. Na podpieczone ciasto wykładamy budyń(...)rozkładamy obrane i pokrojone brzoskwinie. Zapiekamy całość jeszcze ok 30 minut w 170 st. C. Smacznego
Cynamonowe szczęścieCukinia – nie pierwsze już i na pewno nie ostanie ciasto z jej udziałem. Uwielbiam, nie tylko w deserach ale również w daniach wytrawnych. Zapiekana z kaszą jaglaną czy z mięskiem smakuje wybornie. W ciastach sprawdza się równie znakomicie. Nadaje im wilgotności, świeżości i za nic w świecie nie do wykrycia w smaku. Dzisiejsze ciasto jest cukiniowo – czekoladowe
Made By Mom And Sonmój starszy syn uwielbiamy je i gdyby nie fakt że barwią na czerwono to zapewne częściej bym je przygotowywała. Najczęściej przygotowuję je jako dodatek do bitek wołowych, kurczaka zapiekanego a czasami do kotletów schabowych. Buraki zasmażane można także podać jako dodatek do […] The post Buraki zasmażane appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny GarnekDopraw solą. Teraz dodaj pomidor pokrojony w dość dużą kostkę. Na koniec ryż i pieprz cayenne oraz oregano. Całość wymieszaj. Faszeruj bakłażany. Do naczynia, w którym będziesz zapiekać wlej szklankę bulionu, połóż bakłażany. Zacznij piec ok 60 minut w 190 stopniach. Ja przykrywam folią aluminiową podczas pieczenia. Pod koniec posyp bakłażany serem parmezan i zapiekaj
AZgotuj!solą, pieprzem i skórką cytrynową. Odstawić. Ziemniaki pokroić w plasterki lekko podgotować. W tym samym czasie ugotować lekko brokuła. Brokuła lekko ugnieść tłuczkiem do ziemniaków. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem rozłożyć brokuły, 1 ząbek czosnku, następnie położyć warstwę ziemniaków polać śmietanką, znowu 1 ząbek czosnku, zetrzeć równomiernie gałkę muszkatołową na ziemniaki i pieprz oraz posypać papryką(...)wierzch położyć dorsza z ostatnim ząbkiem czosnku i zapiekać 25 minut w 200 stopniach
AZgotuj!Sprzedawane tam były piękne kolorowe owoce, warzywa, różnego rodzaju sery, owoce morza i ryby. Był to niezwykły widok. Korzystając z tych wyjątkowych składników sami przygotowywaliśmy np: sałatkę grecką czy zapiekane warzywa. Musaka to wspaniała grecka potrawa. Podczas urlopu obowiązkowo musieliśmy jej skosztować. Próbowaliśmy jej w dwóch restauracjach i obie różniły
Pan i Pani Smith w kuchnipoczątek zostaliśmy przywitani melonem zawiniętym w szynkę schwarzwaldzką polanym balsamico. Bardzo dobry, na pewno do powtórzenia w domu. Z przekąsek wybraliśmy cukinię faszerowaną mięsem z dziczyzny zapiekaną z wędzonym serem, do tego pyszny żurawinowy sos. Jak wszystkie dania, które otrzymaliśmy talerz był pięknie przybrany, sałatami, świeżymi ziołami i jadalnymi płatkami bratka. Z zup wybraliśmy krem z fasolki szparagowej, który
Corner With RecipesJuż wielokrotnie pisałam Wam, że jestem fanką gołąbków. Uwielbiam ich wersję tra dycyjną, ale nie mogę się oprzeć również Zupie gołąbkowej oraz ich wersji zapiekanej jako "tort". Pięknie się prezentuje i ma gołąbkowe walory smakowe. Spróbujcie sami kochani :) Moi domownicy takiego tortu nie o dmawiają :) Skła dniki: nie duża główka kapusty 0,5kg mięsa mielonego wieprzowo
ChilliJemytylko pomyślę o brzoskwiniach zawsze pierwszy na myśl przychodzi mi włoski koktajl Bellini, przed oczami mam jeden z odcinków Dwóch Łakomych Włochów. Po wczorajszych zapiekanych owocach w różowym winie pozostało mi kilka truskawek i gruszka, a dzisiaj dostałam soczyste brzoskwinie, polskie. Przygotowałam pyszny koktajl, bezalkoholowy, ale obiecałam sobie, że następnym razem sięgając po brzoskwinię będzie włoskie Bellini
Moja smaczna kuchniaposmażyć cebulę z pieczarkami. Dodać fasolę, podlać bulionem i dusić pod przykryciem 10 minut. Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Ugotowany ryz wymieszać z warzywami, przełożyć do formy do zapiekania. Posypać startym serem. Zapiekać przez 15 minut
Moja Galeria Smakużółtego sera, startego bazylia sól, pieprz masło do wysmarowania formy Jajka rozbić do miseczki, dodać startą cukinię, starty ser żółty, bazylię. Masę dokładnie wymieszać. Posolić. Formę do zapiekania wysmarować masłem. Przelać masę, dodać pomidora, doprawić pieprzem. Zapiekać w 180 stopniach przez 20 minut, aż masa się zetnie
Moja Galeria SmakuPyszne, zdrowe śniadanie. Quinoa z siemieniem lnianym zapiekana w piekarniku jak granola. Do tego jogurt grecki, miód, dla chętnych syrop klonowy no i truskawki :) Jeszcze trochę a sezon na truskawki się zacznie :) ja już nie mogę się doczekać i na razie skusiłam się na importowane:) Składniki na 1 porcję: 1 duży jogurt grecki kilka truskawek lub innych ulubionych
Moja Galeria SmakuŚniadanie na ciepło w 10 minut. Jajko sadzone na zapiekanej kromce chleba. Składniki na 1 porcję: 1 kromka chleba 1 jajko 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku oliwa z oliwek sól, pieprz Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Czosnek obrać, przekroić na pół i natrzeć nim kromkę chleba. Skropić oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika i piec 8 minut
Moja Galeria SmakuTort w wersji wytrawnej, czemu nie? :) Myślę, że niejednego zachęci do spróbowania. Makaron zapiekany z boczkiem i mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym. Zapieczone pod serową pierzynką. Osoby dbające o linię, proszę przymknąć oczy :) Inspiracja zaczerpnięta z jednej z kobiecych gazet. Składniki na 4 porcje (tortownica o średnicy 21 cm) : 100 g wędzonego boczku 2 marchewki 1 cebula 1 ząbek
Moja Galeria SmakuMuszle makaronowe nadziewane cukinią i filetem z kurczaka zapiekane w sosie pomidorowym, całość posypana serem żółtym. Te dane na pewno zachwyci Waszych gości. Składniki na 3 porcje: przepis zmodyfikowany z Kwestii Smaku 18 sztuk muszli makaronowych 1 cukinia 1 filet z kurczaka 1/2 cebuli 3 łyżki oleju 1 łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz 1 łyżka posiekanej pietruszki, plus
Moja Galeria Smaku