znam granic, umiaru, mogę jeść, jeść, jeść... chwila przerwy i znów jeść, jeść... tak jeśli chodzi o truskawki jestem obżartuchem ! Lubię jeść je kilogramami, same, z jogurtem, zapiekane, w cieście, jako koktajl, krojone, rozduszone, zmiksowane... tym razem pokusiłam się o szybki sycący deser, który idealnie sprawdzi się na śniadanie. Wykorzystałam do niego jeden z produktów które dostałam ostatnio
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdziś postanowiłam go połączyć z mięsem i świeżym ananasem. Tercet wyszedł znakomity, więc będę eksperymentować dalej z rabarbarem na wytrawnie. Do czego i Was zachęcam :). Zapiekane pulpeciki wieprzowe z ananasem i rabarbarem Czas przygotowania: 80 minut Składniki: 500 g łopatki wieprzowej sól morska pieprz mąka pszenna do obtoczenia pulpetów olej do smażenia 1/2 łyżeczki
Kulinarne przygody GatityInspiracją do tego dania była zapiekana kasza z twarogiem pomysłu Łukasza. Od siebie dorzuciłam suszone owoce i wanilię, a deser upiekłam w formie na muffiny. Prosto, smacznie i zdrowo. P.S. Można też użyć świeżych owoców, dżemu lub gęstego syropu. Nam deser smakował z sorbetem z czarnej porzeczki. P.S. 2. Można również oddzielić kaszę od masy twarogowej i ułożyć
Qlinarnie i QlinarnieTruskawki myjemy , obieramy i kroimy na połówki, przekładamy do formy. Czekoladę kroimy w kosteczkę i posypujemy truskawki. Masło , cukier i mąkę zagniatamy na kruszonkę, posypujemy truskawki , zapiekamy w 200 stopniach przez ok 20 minut do momentu zarumienia kruszonki. Podajemy ciepłe :) Jeśli macie kokilki to koniecznie użyjcie ich do zapiekania deseru , gdyż trudno jest nałożyć porcję z formy
Cukier&Puderwrzącej, osolonej wodzie na półmiękko, przez ok 15 minut (w zależności od wielkości). Następnie odcedź i odstaw. Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Przygotuj naczynie do zapiekania. Na patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, po czym włóż cebulkę, podsmaż do zeszklenia i wymieszaj ze śmietaną i koncentratem. Dopraw solą, pieprzem, papryką i cukrem do smaku. Wymieszaj ziemniaki(...)sosem, przełóż do naczynia do zapiekania i włóż do piekarnika. Piecz do miękkości, przez około 15 minut. Smacznego! English version Hungarian style new potatoes (4-5 servings) Ingredients: 1 kg new potatoes, scrubbed and cut into equal pieces 2 onions, diced 2 tablespoons of oil 1/2 cup of cream 2 tablespoons of tomato paste salt, pepper, ground smoked paprika
karmelowynaczynia żaroodpornego i wymieszać. Zalać śmietaną wymieszaną z mleczkiem kokosowym, żółtkami i doprawionej solą i pieprzem. Na górze posypać tartą mozzarellą. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekać około 20 minut. Pod koniec zapiekania możemy włączyć funkcję grilla by ser lekko się zapiekł
Ala piecze i gotujeKurczaka smażyć kilka minut aż będzie złocisty. Następnie zabieramy się za tortille. Na połowie tortilli układamy kurczaczki i warzywa, następnie polewamy sosem, posypujemy serem. Przykrywamy pozostałą częścią tortilli i zapiekamy, ja zapiekam na grillu elektrycznym, można to też zrobić w piekarniku. A Wy jakie domowe fast foody lubicie ? :) Smacznego
Ptasia Kuchniaszparagów. Są przepyszne na surowo (muszę kiedyś pokazać Wam sałatkę z surowych, zielonych szparagów), ale już bardzo łatwo je rozgotować. Grillowane. O tak, grillowane są bardzo dobre. I, dzisiejsze, zapiekane w tarcie. Ale… w porównaniu ze świeżą zieloną fasolką? Albo groszkiem? Albo moim zdecydowanie ukochanym
Gotuj z Blue Ravenmały rant. Smarujemy rozmąconym jajkiem. Układamy plasterki szynki. Szparagi myjemy, obieramy do 1/3 wysokości. Układamy na szynce i posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (z termoobiegiem). Zapiekamy przez 15-20 minut - do zrumienienia ciasta. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeskładników, z których większość jest na bieżąco pod ręką. Naleśniki z twarogiem 2015-03-09 12:01:50 Jeden z najprostszych, ale też najbardziej znanych sposobów podania naleśników. Lekko zapiekane z twarogowym nadzieniem. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 300g półtłustego twarogu 6 łyżeczek cukru lub 4 łyżeczki cukru + 2 łyżeczki cukru waniliowego 50ml śmietany 18% 4 placki
Kulinarna Pokusaniej masę pilnując, aby dokładnie i jednolicie wypełniała formę – wewnątrz nie powinno być żadnych pustych przestrzeni. Foremkę owijamy folią aluminiową. Pasztet umieszczamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni i zapiekamy przez 50 minut. Po 30 minutach usuwamy folię i pieczemy pasztet bez przykrycia. Gotowy pasztet schładzamy, a następnie przechowujemy w lodówce, chyba że zdecydujemy się podać go na ciepło. Uwagi(...)wyrabianej masy dodajemy kaczy tłuszcz wytopiony podczas pieczenia oraz boczek m.in. po to, aby pasztet nie był suchy. Jeśli jednak boczek będzie bardziej tłusty niż to konieczne, podczas zapiekania pasztetu może wytopić się z niego większa ilość nadmiarowego tłuszczu – należy go wówczas odlać z formy bezpośrednio po zakończeniu pieczenia. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-85 {margin: auto;} #gallery-85 .gallery
Kulinarna Pokusaostatnie dobrze komponują się z aromatem świeżego oregano, które osobiście dodaję do peperonaty w dość słusznej dawce. W ostateczności, jeśli ktoś tak lubi, można też jednak „po francusku” – z zapiekaną nad tosterem lub w piekarniku bagietką. To lekkie, zdrowe, bardzo dobrze wyglądające i łatwe w przygotowaniu danie z szeroko dostępnych składników, które można podać zwłaszcza na obiad lub kolację
Kulinarna Pokusawodzie) przez 15 minut. Piekarnik rozgrzej do 200 °C. Pomidorki przekrój na połówki, cebulki pokrój w krążki, a suszone pomidory w paski. Ziemniaki przełóż do naczynia do zapiekania, a pozostałe wolne szczeliny wypełnij pokrojonymi pomidorami (świeżymi i suszonymi) oraz cebulą. Skrop oliwą, przypraw delikatnie solą i pieprzem, a na wierch połóż kilka gałązek tymianku. Wstaw do piekarnika i zapiekaj przez
Roślinna - blog wegańskiGrillowany kurczak caprese 9. Gumbo z kurczakiem 10. Sałatka gyros 11. Kanapka souvlaki 12. R osół z serowo-mięsnymi pulpecikami 13. Pierogi z kurczakiem, fetą i szpinakiem 14. Zapiekane bułki z wątróbka drobiową 15. Roladki z kurczaka z pieczarkami i mozzarellą 16. Kurczak w cieście z sosem słodko-kwaśnym 17. Enchiladas z kurczakiem i fasolą 18. Kurczak w papirusie
Przepisy AleksandryŁosoś z piekarnika w ziołowej oprawie Pstrąg z piekarnika Sola zapiekana ze szpinakiem i serem Dorsz atlantycki z piekarnika Pstrąg smażony Łosoś na parze Łosoś smażony Łosoś z piekarnika Dorsz atlantycki w sosie czosnkowo-koperkowym Pstrąg łososiowy na parze Dorsz atlantycki w cytrynie
Passions hobbies life