zapiekane - 3000 przepisów (strona:69/200)

Zapiekanka z makaronem razowym i szparagami 372

naczynia żaroodpornego i wymieszać. Zalać śmietaną wymieszaną z mleczkiem kokosowym, żółtkami i doprawionej solą i pieprzem. Na górze posypać tartą mozzarellą. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekać około 20 minut. Pod koniec zapiekania możemy włączyć funkcję grilla by ser lekko się zapiekł

Ala piecze i gotuje
Qurrito 324

Kurczaka smażyć kilka minut aż będzie złocisty. Następnie zabieramy się za tortille. Na połowie tortilli układamy kurczaczki i warzywa, następnie polewamy sosem, posypujemy serem. Przykrywamy pozostałą częścią tortilli i zapiekamy, ja zapiekam na grillu elektrycznym, można to też zrobić w piekarniku. A Wy jakie domowe fast foody lubicie ? :) Smacznego

Ptasia Kuchnia
Galette ze szparagami i pieczarkami 142

szparagów. Są przepyszne na surowo (muszę kiedyś pokazać Wam sałatkę z surowych, zielonych szparagów), ale już bardzo łatwo je rozgotować. Grillowane. O tak, grillowane są bardzo dobre. I, dzisiejsze, zapiekane w tarcie. Ale… w porównaniu ze świeżą zieloną fasolką? Albo groszkiem? Albo moim zdecydowanie ukochanym

Gotuj z Blue Raven
Mini tarty ze szparagami, czyli szparagi na cieście francuskim 115

mały rant. Smarujemy rozmąconym jajkiem. Układamy plasterki szynki. Szparagi myjemy, obieramy do 1/3 wysokości. Układamy na szynce i posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (z termoobiegiem). Zapiekamy przez 15-20 minut - do zrumienienia ciasta. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Kruszonka owsiana z owocami 144

orzechów włoskich   Wykonanie: Masło wyrobić palcami z mąką.  Dodać cukier, płatki i posiekane orzechy i wymieszać. Wszystkie owoce wymieszać z mąką ziemniaczaną i przełożyć do naczynia do zapiekania.  Posypać przygotowaną kruszonką.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać przez około 25 - 30 minut.  Podawać po lekkim przestudzeniu

Sto kolorów kuchni
Naleśniki z twarogiem 149

składników, z których większość jest na bieżąco pod ręką. Naleśniki z twarogiem 2015-03-09 12:01:50 Jeden z najprostszych, ale też najbardziej znanych sposobów podania naleśników. Lekko zapiekane z twarogowym nadzieniem. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 300g półtłustego twarogu 6 łyżeczek cukru lub 4 łyżeczki cukru + 2 łyżeczki cukru waniliowego 50ml śmietany 18% 4 placki

Kulinarna Pokusa
Pasztet z kaczki 231

niej masę pilnując, aby dokładnie i jednolicie wypełniała formę – wewnątrz nie powinno być żadnych pustych przestrzeni. Foremkę owijamy folią aluminiową. Pasztet umieszczamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni i zapiekamy przez 50 minut. Po 30 minutach usuwamy folię i pieczemy pasztet bez przykrycia. Gotowy pasztet schładzamy, a następnie przechowujemy w lodówce, chyba że zdecydujemy się podać go na ciepło. Uwagi(...)wyrabianej masy dodajemy kaczy tłuszcz wytopiony podczas pieczenia oraz boczek m.in. po to, aby pasztet nie był suchy. Jeśli jednak boczek będzie bardziej tłusty niż to konieczne, podczas zapiekania pasztetu może wytopić się z niego większa ilość nadmiarowego tłuszczu – należy go wówczas odlać z formy bezpośrednio po zakończeniu pieczenia. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-85 {margin: auto;} #gallery-85 .gallery

Kulinarna Pokusa
Peperonata 182

ostatnie dobrze komponują się z aromatem świeżego oregano, które osobiście dodaję do peperonaty w dość słusznej dawce. W ostateczności, jeśli ktoś tak lubi, można też jednak „po francusku” – z zapiekaną nad tosterem lub w piekarniku bagietką. To lekkie, zdrowe, bardzo dobrze wyglądające i łatwe w przygotowaniu danie z szeroko dostępnych składników, które można podać zwłaszcza na obiad lub kolację

Kulinarna Pokusa
Zapiekane młode ziemniaki i pomidorkami daktylowymi i tymiankiem 199

wodzie) przez 15 minut. Piekarnik rozgrzej do 200 °C. Pomidorki przekrój na połówki, cebulki pokrój w krążki, a suszone pomidory w paski. Ziemniaki przełóż do naczynia do zapiekania, a pozostałe wolne szczeliny wypełnij pokrojonymi pomidorami (świeżymi i suszonymi) oraz cebulą. Skrop oliwą, przypraw delikatnie solą i pieprzem, a na wierch połóż kilka gałązek tymianku. Wstaw do piekarnika i zapiekaj przez

Roślinna - blog wegański
20 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW Z KURCZAKIEM 831

Grillowany kurczak caprese 9. Gumbo z kurczakiem 10. Sałatka gyros 11. Kanapka souvlaki 12. R osół z serowo-mięsnymi pulpecikami 13. Pierogi z kurczakiem, fetą i szpinakiem 14. Zapiekane bułki z wątróbka drobiową 15. Roladki z kurczaka z pieczarkami i mozzarellą 16. Kurczak w cieście z sosem słodko-kwaśnym 17. Enchiladas z kurczakiem i fasolą 18. Kurczak w papirusie

Przepisy Aleksandry
Dania obiadowe - ryby 186

Łosoś z piekarnika w ziołowej oprawie     Pstrąg z piekarnika   Sola zapiekana ze szpinakiem i serem     Dorsz atlantycki z piekarnika   Pstrąg smażony     Łosoś na parze     Łosoś smażony   Łosoś z piekarnika   Dorsz atlantycki w sosie czosnkowo-koperkowym     Pstrąg łososiowy na parze   Dorsz atlantycki w cytrynie

Passions hobbies life
Truskawki pod owsianą kruszonką 120

owsianą kruszonką lub jak kto woli crumble to świetny sposób na pyszny, gorący i szybki deser. Myli się ten, kto uważa, że truskawki nie specjalnie nadają się do zapiekania. Zamarynowane z dodatkiem ciemnego octu balsamicznego i mięty, następnie upieczone - smakują rewelacyjnie. Spróbuj, a pokochasz ten smak! Składniki na kruszonkę: 100 g mąki orkiszowej jasnej 70 g ksylitolu lub cukru(...)listkami mięty i odstawić wszystkie składniki na kruszonkę zagnieść dość szybko, by masło się nie zagrzało, bo wówczas kruszonka straci chrupkość  przygotowane kokilki lub jedno większe naczynie do zapiekania wypełnić truskawkami. Resztę powstałego soku rozlać do naczyniek, następnie równomiernie podzielić kruszonkę piec w piekarniku nagrzanym do 200`C 18-20 minut do zrumienienia kruszonki i do momentu jak owoce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciabatta z serem camembert i szynką szwarcwaldzką 73

Coś dla miłośników śniadań w wersji ciepłej i chrupiącej - pyszna ciabatta zapiekana z serem pleśniowym typu camembert, szynką szwarcwaldzką lub inną surową podsuszaną oraz rukolą. Niezawodne połączenie składników każdemu z Was umili poranek

Milion Smaków
Burgery sojowe light 88

czyli kompromis między miłością do burgerów a miłością do zdrowego jedzenia - kotlet sojowy z pomidorem i plasterkiem sera zapiekany w grahamce. Kotlet oczywiście przygotowany od podstaw, w żadnym wypadku z paczki. Ponieważ gotowanie soi jest czasochłonne warto przygotować ją od razu na dwa dni i np. pierwszego dnia przyrządzić kotlety a drugiego burgery. Przepisy na pyszne kotlety sojowe oczywiście

Milion Smaków
Tosty z parówkami 90

Ciepłe śniadania przyjemnie nas rozgrzewają w chłodne poranki. Jeżeli lubicie tosty i lubicie również parówki to dlaczego by ich nie połączyć w jedno danie? Poniżej propozycja: tosty z parówkami zapiekane z żółtym serem na miły początek dnia

Milion Smaków