Dla mnie to świetna alternatywa dla tradycyjnie parzonej białej kiełbasy na Wielkanocnym stole. Duszona na czerwonym winie cebulka idealnie pasuje również do majeranku i musztardy. Przyznam szczerze, że myślałam, że nigdy nie polubie "białej" a okazało się, że smakuje mi i to bardzo. Wypróbuj przepis bo jest naprawdę łatwy i szybki w wykonaniu a efekt lepiej niż zadawalający. Daj znać jak smakowało. Składniki: 2 białe, surowe kiełbasy dobrej jakości 1 duża cebula 50 ml wytrawnego wina só... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...