Dorsz atlantycki pieczony z cytryną, koperkiem i czosnkiem.

Dorsz atlantycki pieczony z cytryną, koperkiem i czosnkiem.

Dorsz atlantycki pieczony z cytryną, koperkiem i czosnkiem.

 Dorsz pieczony w folii w towarzystwie cytryny, koperku, czosnku, przypraw oraz masła jest bardzo aromatyczny, soczysty i wspaniale nadaje się na lekki, letni obiad :)   Składniki: 400 g filetów z dorsza atlantyckiego sok z jednej cytryny 2 plasterki cytryny  2 ząbki czosnku łyżeczka posiekanego koperku przyprawy (bazylia, szałwia, kolendra) sól, pieprz 50 g masła  Przygotowanie: Dorsza osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Sok z cytryny łą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Symfonia smakowa

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.