z rurkami - 1000 przepisów (strona:9/67)

Cannelloni z jarmużem 170

mieszając całość trzepaczką balonowa,aż do zagotowania i zgęstnienia sosu.Na koniec przyprawić solą ,pieprzem i gałką muszkatałową i oregano na dnie naczynia do zapiekania równomiernie rozłożyć sos pomidorowy.Każdą rurkę oprzeć na dłoni przytrzymując ja palcami i przy(...)pomocy małej łyżeczki napełnić przygotowanym nadzieniem.Napełnione rurki układać w naczyniu do zapiekaniu na pomidorowym sosie napełnione cannelloni równomiernie polać sosem beszamelowym,tak by każda rurka była dokładnie nim przykryta.W przeciwnym razie rurki wyschną i pozostaną nieupieczone posypać zapiekankę startym parmezanem i reszta posiekanych orzechów włoskich zapiekać w 220`C 20-25 minut do zrumienienia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cannelloni z mięsem pod beszamelem 165

rozmarowac na dnie naczynia,w ktorym bedziemy zapiekac cannelloniOprzec rurke na dloni przytrzymujac ja palcami i przy pomocy malej lyzeczki napelniac rurki przygotowana masa miesna z sosem bolognese.Napelnione rurki ukladac w naczyniu do zapiekaniaostatni etap to przygotowanie sosu beszamelowego.Do rozpuszczonych w garnuszku 2 lyzek masla dodac 2 plaskie lyzki maki i zrobic zasmazke.Do zasmazki dolewac zimne mleko caly(...)pieprz i galke muszkatalowa i caly czas mieszac,az do zagotowania sie sosugotowy sos rownomiernie rozprowadzic na ulozonych w naczyniu rurkach.Sos musi szczelnie pokryc wszystkie cannelloni,w innym wypadku rurki wyschna i pozostana nieupieczonestartym na tarce parmezanem oblozyc rownomiernie cala zapiekankepiec w 200°C 30-40 minut,do zrumienienia zapiekanki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cannoli nadziewane kremem z o smaku limonki 141

czasie ciasto wyjąć z lodówki, i bardzo cienko rozwałkować (ok. 1,5-2 mm) (fot.1). Następnie miseczką lub szeroką szklanką powycinać z niego kółka. Kółka nawinąć na metalowe rurki (fot.2), starając się jak najlepiej skleić ze sobą brzegi kółek, żeby się nie rozkleiły podczas smażenia. Nawinięte na rurki ciasto smażyć na głębokim oleju (całe rurki muszą być(...)zanurzone). Usmażone rurki najlepiej odłożyć do wystygnięcia na papierowe ręczniki, żeby jak najlepiej pozbyć się z nich zbędnego tłuszczu.Teraz należy przygotować nadzienie z serka ricotta. Śmietankę ubić na sztywno. Serek ricotta wymieszać z cukrem pudrem, sokiem z limonki i otartą skórką, a następnie delikatnie połączyć z ubitą śmietanką. Krem najlepiej schłodzić przed użyciem w lodówce przez około

Świat Ciasta
Krumkaker z kremem piernikowym- norweski przysmak świąteczny 196

wykonania w domu potrzebny jest specjalny wypiekacz z wzorkiem, przypomina są gofrownicę.  Drugą niezbędną rzeczą jest specjalny podłużny wałek zakończony w szpic na którym nawija się rurki. Nie wiem czy można taki przyrząd kuchenny dostać w Polsce ale myślę, że jak ktoś ma foremki do rurek to myślę, że też powinien sobie poradzić(...)masę z przyprawą piernikową dla utrzymania świątecznego nastroju.          Rurki są bardzo cienkie i kruche, mam nadzieje, że wypróbujcie przepis Składniki rurki:125 g masła125 g cukru3 jajka150 g mąki pszennej3 łyżki wodyłyżeczka mąki ziemniaczanejmasa:200 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru2 łyżeczki żelatyny4 łyżki przyprawy do piernikaWykonanie:Wszystkie

ciastkarnia na kruchym spodzie
Dyniowe cannelloni - Światowy Dzień Makaronu 207

nasiona kolendry.  Gdyby masa była za sucha dodać kilka łyżek soku pomidorowego na dnie naczynia do zapiekania rozłożyć równomiernie sos pomidorowy. Każdą rurkę z osobna, przy pomocy małej łyżeczki nadziewać przygotowanym farszem dyniowym. Nafaszerowne rurki układać w naczyniu na sosie pomidorowym w rondelku z masła i mąki sporządzić jasną zasmażkę, następnie dolewać zimne mleko cały czas mieszając trzepaczką(...)balonową, aż sos się zagotuje i zgęstnieje. Doprawić, solą, pieprzem, gałką muszkatałową i roztartym, suchym oregano sos rozprowadzić po nafaszerownych cannelloni tak, by wszystkie rurki były dokładnie przykryte sosem. Posypać startym parmezanem piec w 200`C około 35 minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort czekoladowo-truskawkowy 322

Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mascarpone, cukier puder, kakao i studzoną czekoladę i dokładnie całość miksujemy. Gotowym kremem smarujemy boki i wierzch tortu. 4. Dekoracja: Rurki waflowe przycinamy nożem do pożądanej długości w zależności od tego czy chcemy aby wystawały ponad tort czy nie. Ja przycinałam na długość(...)większa niż był tort. Polecam użyć w tym celu noża z ząbkami. Gotowymi rurkami obkładamy tort dookoła stroną którą docinaliśmy na dół. Każdą rurkę lekko dociskamy. Na koniec cały tort opasujemy folią spożywczą, aby rurki się nie odkleiły i wstawiamy na kilka minut do lodówki. Truskawki płuczemy, osączamy na durszlaku a następnie na papierowym ręczniku i układamy

Na Ciasteczkowych Papierach
RURKI Z KREMEM BUDYNIOWYM 175

godzinę. Następnie ciasto rozwałkowujemy cienko, tniemy na 20 pasków o szer. 1,5- 2 cm. Rurki smarujemy masłem. Każdą rurkę owijamy ciastem zaczynając od góry, nakładając ciasto na siebie. Białko lekko ubijamy. Na talerzyku mieszamy ze sobą cukry. Rurki owinięte ciastem maczamy w białku a następnie w cukrze. Pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach. Krem: 1 szkl(...)mleka zagotowujemy z cukrem. Budyń rozrabiamy w pozostałym mleku, dodajemy do gotującego mleka – studzimy. Ucieramy masło dodając budyń, a na końcu sok z cytryny. Tak przygotowanym kremem napełniamy rurki

słodki bratek
Rurki z kremem 217

Rurki z kremem .... genialne w swej prostocie ! :)  W tym przepisie są nieprzesłodzone, kruche i delikatne.  Mmm.... :) Składniki: kruche ciasto: 1 kostka masła (200 g) 2 szklanki mąki pszennej 1 cukier waniliowy 200 g śmietany 18 % krem: 1 litr mleka 1/4 kostki masła 2 jajka 4 żółtka szklanka cukru pudru 1/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej(...)ciepłego mleka wlewamy powoli mączno-jajeczną masę. Całość cały czas mieszamy, gotując na małym ogniu do momentu aż masa zgęstnieje i zacznie bulgotać.  Pozostawiamy masę do wystygnięcia. Rurki wypełniamy kremem - najlepiej zrobić to za pomocą rękawa cukierniczego. Smacznego

Taste Therapy
Cannelloni z pora z ziemniakami 95

pieprz, gałka muszkatołowa, Pora oczyścić, odciąć białą część. Delikatnie po kolei zsuwać kolejne warstwy pora.  Potrzebnych nam będzie 7 - 8 „rurek”. (Jeżeli nie da rady zdjąć całych rurek, można rozciąć wzdłuż na pół do środka i rozłożyć kolejne warstwy na płasko.) Włożyć je do wrzącej, lekko osolonej i ocukrzonej wody na dwie minuty od zagotowania. Pozostałą jasną(...)cukierniczego i wyciskać do rurek z pora.  Jeżeli mamy plastry pora należy układać trochę farszu na brzeg i zwijać. Formę do zapiekania posmarować oliwą, ułożyć cannelloni. Każdą rurkę posmarować oliwą, przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa, ryb... zastawa

królestwo garów
Sycylijskie cannoli 388

wtedy smażyłam).   Po schłodzeniu ciasto podzielić na kilka części i rozwałkować bardzo cienko (na ok. 2 mm). Wykrawać koła o średnicy 7-8 cm, nawijać je na metalowe rurki i zlepiać brzegi, by podczas smażenia nasze cannoli się nie rozkleiły. Dopiszę tutaj, że trzeba je naprawdę dokładnie skleić! Mnie kilka się "rozwaliło", gdyż ciasto podczas smażenia zachowuje(...)zarumieniły się również w środku. Ja kilka usmażyłam bez użycia foremek i tak, udały się, jednak bardzo się wybrzuszyły i było malutko miejsca na nadzienie. Zdecydowanie polecam z metalowymi rurkami ;). Usmażone odsączać na papierowym ręczniku. Nadzienie: Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno (tak, jest jej niewiele- tak ma być). Dodać cukier puder, serek ricotta, skórkę i sok z limonki

Nastoletnie Wypiekanie
Faworki z nadzieniem serowo- dyniowym 175

kwaśnej śmietany 1 łyżeczka octu 1 łyżki spirytusu nadzienie 250 g białego sera 3-4 łyżki pure z dyni ekstrakt waniliowy ok. 1 łyżka cukru pudu dodatkowo foremki do rurek foremka w kształcie koła o śr. minimum 7 cm białko olej do smażenia cukier(...)puder do posypania 1. Z podanych składników zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Nie napowietrzamy jak do tradycyjnych faworków. 2. Wałkujemy na grubość 1 mm i wycinamy kółka. Foremkę do rurek owijamy jednym kawałkiem ciasta w najcieńszym końcu. 3. Brzegi kółka powinny na siebie nachodzić, smarujemy je dodatkowo białkiem aby podczas smażenia faworki zachowały kształt. 4. Garnek, o średnicy równej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Cannelloni ze szpinakiem i mięsem pod dwoma sosami 233

pieprzem, dodać liście świeżego szpinaku, dusić do odparowania wody, zestawić z kuchenki, do gorącej masy wbić jajko, dodać starty ser cheddar i wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziewać suche rurki cannelloni. W naczyniu żaroodpornym na dnie wylać sos pomidorowy, ułożyć nadziane mięsem cannelloni. Sos beszamelowy: Masło roztopić w rondelku, wsypać mąkę i energicznie mieszać trzepaczką, chwilę przesmażyć, powoli wlewać mleko(...)cały czas mieszając aż do zgęstnienia. Doprawić solą, białym pieprzem i rozmarynem oraz gałką, zagotować zdjąć z ognia. Zalać sosem dokładnie rurki-powinny być całkowicie zanurzone, widelcem przemieszać delikatnie tak aby sos dostał się w każdy zakamarek-wtedy będziemy mieć gwarancję że rurki równomiernie się upieką i będą mięciutkie.  Posypujemy startym cheddarem. Naczynie przykrywamy szklaną pokrywą

Wanilia i Kardamon
Brzoskwiniowiec bez pieczenia 538

przygotowanie, to kwestia godzinki. Warte jest Waszego poświęcenia, zapewniam ;) Składniki na blaszkę 24x36cm: 1 i 1/2 paczki podłużnych biszkoptów 100g kakaowych herbatników 1 duża puszka brzoskwiń 2 opakowania pustych rurek waflowych (ok 600g) 3 galaretki brzoskwiniowe 500ml śmietanki 30% 2 serki mascarpone (500g) 4 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix 1/2 tabliczki mlecznej czekolady Sposób przygotowania: 1. Formę wykładamy(...)również po skosie rurki waflowe.  3. Śmietankę ubijamy na sztywno ze śmietan fixem i cukrem pudrem. Dodajemy mascarpone, a na końcu przestudzoną, tężejącą galaretkę. Krem wykładamy na rurki waflowe. Całość posypujemy startą czekoladą i schładzamy w lodówce

Kuchnia w czekoladzie
Tort śmietankowo czekoladowy 203

Torcik przygotowany dla najmłodszych z dużo ilością cukierków i rurkami z białej czekolady, cukierki i rurki otrzymałam od  SEMPRE , za co ślicznie dziękuję. Taki tort można przygotować dla dziecka na urodziny(...)łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Krem 400 ml śmietana 36 % 650 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 - łyżka żelatyny 3 łyżki wrzącej wody Dodatkowo : lentilki rurki białe czekoladowe Poncz : 0,5 szkl gotowanej i ostudzonej wody 1 - łyżeczka cukru sok z cytryny Przygotowanie : Biszkopt: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Białka oddzielić od żółtek

Kuchnia Danusi
CANNELLONI ZE SZPINAKIEM I SEREM 144

Dodajemy przeciśnięty czosnek sól i pieprz. Kiedy sos ( po 3-4 minutach ) zacznie gęstnieć zakręcamy gaz. Wsypujemy starty ser i mieszamy. Gorący sos wylewamy na nadziane rurki i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170 *C, przez około 30-40 minut aż makaron zmięknie. Temperaturę należy zmniejszyć kiedy sos zacznie się przypiekać.  Cannelloni posypujemy(...)podanych składników wyszły dwa małe naczynia żaroodporne, farsz szpinakowy                             który mi został, rozsmarowałam na nadziane rurki i dopiero polałam je sosem                                       beszamelowym, jednak  nie musimy

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania