powstanie gęsta i kremowa konsystencja (ok. 2-3 minuty). Następnie dodaj wybrane słodzidło i sproszkowane jagody. Dokładnie wymieszaj. Przełóż do miseczki i udekoruj dodatkami. U mnie jagody (mrożone) i wiórki kokosowe
Zdrowie na języku :Pwylewamy na dno słoiczków i wstawiamy do lodówki. Gdy śmietanka stężeje nalewamy sok i wstawiamy do lodówki. Czynność powtarzamy do momentu zapełnienia słoiczków. Gotowy deser dekorujemy bitą śmietaną, jagodami i miętą. Smacznego
Kasia i jej kobiecy światwidzenia. Do tego zawarte w jagodach antocyjany chronią wrażliwe części oka, zwłaszcza siatkówkę, przed uszkodzeniem. Składniki (2 porcje) : 350 g czarnych jagód 350 g moreli 300 g gruszki szczypta imbiru Sposób przygotowania: Jagody umyć i zmiksować blenderem. Morele umyć, pozbawić pestek i rozdrobnić blenderem. Gruszki umyć i wcisnąć sok w sokowirówce
The Slow Life Wifebardzo dokładnie mieszamy z wodą na pastę, pozbywając się wszelkich grudek i dodajemy do płatków, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze minutę. Porcje rozkładamy do miseczek, dekorujemy pokrojonym bananem, jagodami goji, chią, pestkami dyni i porzeczkami. Jogurt grecki z owocami 200g jogurtu greckiego light 250g owoców letnich mrożonych (mieszanka której używam to brzoskwinie, śliwki, maliny, porzeczki i winogrona
Karo in the Kitchenkubeczki jogurtu greckiego (razem 300 ml) 4 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 15 dag cukru pudru 2 łyżki kakao Polewa; tabliczka białej czekolady 3-4 łyżki smietany 30% jagody goji do dekoracji Przygotowanie; Tortownice (26cm) wykładamy papierem do pieczenia. Do większej miski przekładamy ser, jogurty, cukier i jajka. Blendujemy kilka minut aż masa będzie gładka. Dosypujemy mąkę(...)Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 min w 180C. Studzimy w uchylonym piekarniku. Gdy sernik ostygnie polewamy rozpuszczoną na parze czekoladą wymieszaną ze śmietaną. Ozdabiamy jagodami goji. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.mojej kuchni zdecydowanie swoje 5 minut. Po pysznych kukurydzianych, kruchych ciasteczkach przyszedł czas na ciasto. Upiekłam okrągły wieniec tylko z mąki kukurydzianej z jagodami i kruszonką. Ciasto jest bardzo smaczne, podobne w smaku do klasycznej babki cytrynowej. Dodatkową zaletą jest to, że nie ma ono w swoim składzie odrobiny tłuszczu, co oczywiście obniża jego kaloryczność(...)jogurtu greckiego 180 g cukru 1 cukier waniliowy 16 g. skórka otarta z 1 sparzonej cytryny 1 łyżka soku z cytryny dodatkowo : dowolne owoce (u mnie jagody ze słoika) oraz kruszonka Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masą. Dodajemy jogurt, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia oraz skórkę i sok z cytryny. Chwilę ubijamy
Walijskie Pichceniełyżka miodu garść szpinaku 1/2 banana Dodatkowo: banan pistacje jagody goji nasiona chia Kefir zmiksuj z bananem, awokado, miodem i szpinakiem na gładką masę. Przełóż do miseczki i udekoruj bananem, nasionami chia, posiekanymi pistacjami i jagodami goji. Zjedz od razu! Smacznego, Klaudia
Mango Papajaprzygotowaną tortownicę o średnicy 16 cm. Kolejno blendujemy wszystkie składniki na górną warstwę – oprócz jagód. Po uzyskaniu naszego ciasta odlewamy jego połowę, a pozostałą część miksujemy z jagodami. Tak uzyskaliśmy dwukolorową masę, którą w różnej kolejności wylewamy na spód ciasta. Dzięki temu powstanie dwubarwna górna warstwa sernika. Wstawiamy do zamrażarki do schłodzenia. Smacznego! Artykuł Najprostszy sernik
PaleoLifepartiami dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i solą, miksujemy na niskich obrotach, na koniec dodajemy olej ciasto przekładamy do formy ( 34x25cm) wyłożonej papierem do pieczenia, górę posypujemy jagodami pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C do suchego patyczka. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
Słodkie zapomnieniebardzo smaczne, a na dodatek proste w przygotowaniu. Zdecydowałam się na wersję z krem na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone , natomiast zamiast pestek granatu , użyłam maliny i jagody, które bardziej pasują według mnie do nazwy ciasta Leśny mech. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style(...)kruszymy go na okruszki ciasto układamy na paterze, smarujemy go kremem, a wierzch posypujemy okruszkami, które lekko dociskamy, na koniec na górze układamy owoce np. maliny i jagody lub pestki granatu. Źródło: Książka „ Wyśmienite ciasta owocowe
Słodkie zapomnienielatin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 6 średnich jajek 2 łyżki miodu lub syropu klonowego ¼ szklanki oleju kokosowego ½ szklanki mąki kokosowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia jagody lub maliny Wykonanie: jajka ubijamy z miodem/ syropem klonowym około 10 minut, następnie nie przerywając miksowania delikatnie wlewamy olej na koniec do masy(...)dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, całość dokładnie mieszamy do chwili kiedy wszystkie składniki się połączą masę przekładamy do formy ( 20x20cm) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu wykładamy jagody lub maliny ciasto wkładamy do piekarnia nagrzanego do 160°C z funkcją termoobiegu, pieczemy około 25-30 minut do suchego patyczka. Źródło: http://kingaparuzel.pl/blog/2016/07/fit-ciasto-z-maki-kokoswej/
Słodkie zapomnieniedżem z rabarbaru, truskawek i jagód goji: 500 g truskawek 250 g rabarbaru 3 łyżki jagód goji. 1/2 - 1 szklanki cukru żelującego Dżem z rabarbaru, truskawek i jagód goji wykonanie: Jagody namaczamy w wodzie. Truskawki oczyszczamy z szypułek i myjemy. Rabarbar kroimy na mniejsze części i myjemy. Owoce wkładamy do garnka i gotujemy przez 40 minut, pozostawiamy
Delusional Trinemascarpone - 4 duże łyżki cukru pudru - 80ml śmietanki 30% - 1 całe jajko - kilka kropel olejku waniliowego - 2 duże łyżki budyniu waniliowego Dodatkowo: - 300g mrożonych lub świeżych jagód - 1 duża świeża figa Sposób wykonania: Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wałujemy, najlepiej miedzy foliami(...)brzegi, nakłuwamy widelcem spód i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 15 minut, studzimy. Składniki na masę serową mieszamy do połączenia składników. Wylewamy na wystudzony sód, wykładamy jagody i figi, wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy 30 minut, ostatnie 10 minut pieczemy tylko na górnej grzałce, wyciągamy i studzimy. Smacznego
Wypieki Renemniejszej ilości cukru niż zwykle - prawidłowo do masy powinien trafić cały kubeczek białej słodyczy . Do tego słodkości odjęły tu kwaskowate, mrożone owoce , jakie wrzuciłam na wierzch: wiśnie, czereśnie, jeżyny, jagody . Ciasto wypada idealnie na relaksujący podwieczorek z gorącą herbatą, gdy za oknem bura i ponura jesień szaleje :) Zapraszam do podejrzenia również moich poprzednich wariacji w temacie ciasta jogurtowego : Ciasto(...)pszennej - u mnie tortowa, typ 450 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej ok 8 garści mrożonych owoców letnich - u mnie: wiśnie czereśnie, jeżyny, jagody; można użyć więcej, w zależności od preferencji Do dużej miski wyłożyć jogurt. Wbić całe jaja. Kubeczka po jogurcie użyć do odmierzenia oleju i dolać zawartość do reszty płynnych składników
Grunt to przepis!Smoothie z gruszką i jarmużem Bardzo orzeźwiające, słodkie smoothie z gruszką i jarmużem -... Odżywcza czekolada do picia z jagodami i jogurtem naturalnym Po zimie zostały mi mrożone jagody. Nie miałam czasu wykorzy... Post Kurkumowe cappuccino na przeziębienia pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku