z jagodami - 7023 przepisów (strona:126/469)

PIEROGI Z JAGODAMI 153

Pierogi z jagodami jadłam przez całe wakacje będąc u babci i to właśnie one są moimi ulubionymi. Ten smak przenosi mnie do lasu, do wspólnego zbierania borówek z babcią, a później lepienia pierogów. Składniki na ciasto  300 g mąki pszennej  około 250 ml gorącej wody szczypta soli Składniki na pierogi: borówki jogurt naturalny 1 łyżeczka cukru(...)wyrabiaj ręką.  Następnie uformuj kulę, przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut. Podsyp stolnicę mąką. Ciasto rozwałkuj na cienki placek. Za pomocą szklanki wycinaj kółka. Do środka nałóż jagody, dokładnie sklej brzegi pierogów.  Zagotuj wodę z odrobiną soli, wrzuć pierogi partiami i gotuj do czasu aż wypłyną na wierzch (około 2 minuty)  Pierogi wyjmij za pomocą

Kukuleczki
Pierogi z jagodami 142

jajko 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju gorąca woda 1/2 kg jagód 10 dkg cukru Przygotowanie: Z podanych składników przygotować ciasto na pierogi, … Czytaj dalej Pierogi z jagodami

czarrna od kuchni
Koktajl z czarnej porzeczki, malin i jagód 144

Kremowy i sycący koktajl z owoców czarnej porzeczki, malin i jagód. Koktajl idealny na lato. Może zastąpić posiłek lub ugasić nasze pragnienie. Koktajl zrobiony na bazie maślanki, ale równie dobrze sprawdzi się tutaj kefir. W zależności od Waszych upodobań możecie pobawić się ilością dodawanego cukru jak i ilością i rodzajem owoców. Możecie zamiast cukru dodać miodu, lub w ogóle pominąć(...)owoce w dużej ilości jak tutaj, zastępowano dżemem. Nie powiem, aby to były moje ulubione napoje, ale dało radę jakoś je wypić. Drukuj Koktajl z czarnej porzeczki, malin i jagód window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 l maślanki 200 g czarnej porzeczki 250 g malin 100 g jagód 4 łyżki cukru Sposób przygotowania Owoce umyć, osuszyć. Wszystkie składniki zblendować

Mieszam w Garnku
Tarta z jagodami, bezą i białą czekoladą 162

Boska tarta! Smakuje niesamowicie - krem z serka ricotta i białej czekolady, jagody, ubita śmietanka i słodkie beziki... Całość smakuje rewelacyjnie. Trudno oprzeć się kolejnym kawałkom :) Łatwa do zrobienia, efekt piorunujący ;) Polecam! Ps. Zapraszam na stronę http://piatkabus.pl/ - przejazdy dla każdego ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw(...)kremówki 2 łyżeczki cukru pudru + 400 g jagód kilka pokruszonych bez Na wystudzony spód ciasta wyłożyć krem z białej czekolady, schłodzić w lodówce przez około 3-4 godziny. Po tym czasie kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Wyłożyć ją na krem z białej czekolady, na wierzch wysypać jagody i pokruszone bezy. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Czekoladowe ciasto z jagodami 139

szklanki mąki tortowej 1 i 1/2 szklanki cukru pudru trochę mniej niż połowa szklanki kakao 1/2 szklanki oleju 4 duze jajka mogą być maliny, ja dałam mrożone jagody- 3 łyżki Przygotowanie : Jajka utrzeć z cukrem Dodawać stopniowo mąkę, kakao i ucierać wlewać powoli olej i nadal ucierać Przełozyć(...)utartą masę do natłuszczonej foremki Piec w temp. 180*C przez ok.40 min. W oryginalnym przepisie ciasto upieczono z malinami. Następnym razem takie upiekę, ale ze jest sezon na jagody to dziś jest właśnie z nimi. Można upiec w większej foremce, będzie wtedy bardziej owocowe, a mniej "ciastowe" :) Ja polałam je sokiem z jagód. przepisa stąd

Proste Potrawy
Domowy pudding jaglany - z gwiazdką 122

daktyle (namoczone w gorącej wodzie) do dekoracji banan, jagody orzechowy pasek: zmiksowane orzechy, daktyle i rodzynki (wcześniej namoczone w wodzie)  Wykonanie Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Jeśli budyń jest zbyt gęsty dodajemy więcej mleka. Gotowy budyń rozlewamy do miseczek (u nas wieeelki puchar), dekorujemy jagodami i bananami oraz orzechową masą. Możesz z niej zrobić

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Orzeźwiające ciasto jagodowo- morelowe 114

placki. Kremówkę ubijamy, mieszamy z serkiem i żelatyną rozpuszczoną w 50 ml wrzątku. Galaretki przygotowujemy, biorąc 100 ml wody mniej niż w przepisie. Dolny placek nasączamy i posypujemy jagodami, zalewamy tężejącą galaretką jagodową. Gdy zastygnie, smarujemy ją 1/2 kremówki. Przykrywamy 2 plackiem i nasączamy. Wykładamy morelami, polewamy galaretką morelową. Gdy zastygnie, smarujemy ją resztą śmietany. Na wierzchu układamy

Podróż w kulinaria
Jagodzianki II 98

Blueberry Corner by "jagodzianka" Jagody są naturalnym lekarstwem na problemy jelitowe i choroby oczu. W XIX wieku jagody uważane były za niezbędny składnik domowej … Przeczytaj cały artykuł Post Jagodzianki II pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
SERNIK Z JAGODAMI 122

być większa) wyłożyć większą częścią ciasta,następnie wylać masę serową, rozłożyć większą część jagód i ułożyć dekoracyjną kratkę z mniejszej części ciasta,środek każdej kratki wypełnić 4-5 jagodami. Piec w temp 180-190 st. C przez ok 1- 1,5 godz. Po upieczeniu przyozdobić białym lukrem bądź posypać cukrem pudrem. Przepis pochodzi z książki s Anastazji,wyjątkowo

Niespełnione zdolności kulinarne
Deser Jagodowo bananowy na śmietanie i mleku 87

kolacje :) Składniki: jagody 500 g banany 2 szt śmietana 30% 300 ml mleko 2% 300 ml ksylitol( cukier brzozowy) Kłos Pol Krok 1 Do blendera wkładamy zmrożone jagody, wlewamy śmietanę i blender -ujemy chwilę. Krok 2 Banany obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze kawałki dodajemy do zmiksowanych jagód i wlewamy mleko. Miksujemy chwilę. Przelewamy do szklaneczek

Różowa kuchnia
Jagodzianki - najlepsze słodkie bułki! 161

szklanki zwykłego cukru (115 g) 3 łyżeczki cukru wanilinowego 80 g masła, np. klarowanego 1 szklanka mleka 2 małe jajka szczypta soli nadzienie  300 g jagód 3 łyżki zwykłego cukru 1,5 łyżki skrobi ziemniaczanej do dekoracji cukier puder Na samym początku zabrać się za przygotowanie drożdżowego ciasta. W małym rondelku rozpuścić masło, a następnie wlać(...)Przygotowane ciasto przełożyć do miski i przykryć czystym ręcznikiem. Odstawić do podwojenia masy.  Ciasto przed i po pierwszym wyrośnięciu Gdy ciasto wyrośnie, to przygotować nadzienie. Umyte, osuszone jagody wymieszać z cukrem i skrobią ziemniaczaną. Ciasto drożdżowe podzielić na 2 części. Każdą z nich podzielić na 8 kawałków. Uformować okrągłe bułeczki, które należy spłaszczyć. Na każdy kawałek

Ugotować
MUFFINKI Z JAGODAMI I KRUSZONKĄ 114

uwielbiam muffinki w każdej postaci, z kremem lub z owocami, gdy jest sezon na jagody, nie może ich zabraknąć na moim stole, idealne do popołudniowej kawki   SKŁADNIKI  Suche składniki: 1 szkl. mąki, 1/3 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cukru waniliowego Składniki mokre: 1/4 szkl. oleju, 1/2 szkl. mleka, 1 łyżka śmietany(...)jajko Dodatkowo:   Kruszonka: 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, 1 łyżka cukru 2-3 łyżki jagód, 4 kostki czekolady gorzkiej WYKONANIE Suche składniki łączymy w 1 misce, mokre w 2 misce. Czekoladę siekamy. Suche składniki łączymy z mokrymi, dodajemy czekoladę gorzką oraz jagody. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki. Całość posypujemy kruszonką. Pieczemy 20 min w 180 stopniach

słodki bratek
Zielone ciasto z jagodami 133

rumu, 5 ml soku z cytryny, szczypta cukru krem: 500 ml śmietany kremówki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 11 g żelatyny, 50 ml gorącej wody, 400 g jagód* Szpinak zmiksować z sokiem z cytryny. Odcedzić. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej oraz roztopione masło (nie gorące, musi być chłodne!). Następnie dodać zmiksowany szpinak, ekstrakt waniliowy oraz przesianą(...)zakładam obręcz, dopasowując wielkość do wielkości biszkoptu), nasączyć biszkopt (nie przesadzić z ilością płynu – biszkopt ma być lekko wilgotny a nie ociekający wodą ;) ). Następnie wyłożyć krem. Na wierzchu ułożyć jagody, można dodać trochę innych owoców. Ja dodałam czerwone porzeczki. * mogą być jagody, borówki amerykańskie, maliny, porzeczki

królestwo garów
Pierogi z jagodami 160

dostępne są świeże owoce, nie zapominajmy o klasycznych potrawach z ich wykorzystaniem. Przecież nigdy indziej nie będą one smakowały tak wyśmienicie. Na dzisiejszy obiad polecam pierogi ze świeżymi jagodami. Możemy je serwować posypane cukrem z dodatkiem cukru waniliowego lub polane śmietaną. Wsypać mąkę do miski. Zrobić dołek i wbić do niego jajko, dodać sól i tyle wody(...)kawałku ciasta i rozwałkowywać na cienkie placki podsypując niewielką ilością mąki. Z ciasta wycinać krążki za pomocą szklanki, rozmieszczając je jak najbliżej siebie. Na wszystkie krążki nakładać łyżeczkę jagód, pół łyżeczki cukru i formować pierogi. Nastawić wodę w garnku. Zagotować. Wrzucać przygotowane pierogi na gotującą się wodę po około 10-12 sztuk w zależności od wielkości garnka. Gotować około

Świat Domowej Kuchni
Omlet kokosowy z kremem jagodowym 103

wylać na  rozgrzaną patelnię. Smażyć pod przykryciem 5 minut z każdej strony. Krem: 3 łyżki serka homogenizowanego 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki jagód (mrożone wcześniej rozmrozić) Serek wymieszać z jogurtem, dodać jagody i rozgnieść widelcem. Krem można wyłożyć na omlet za pomocą dekoracyjnej końcówki. Smacznego

Chocolate Muffin Blog

Proponowane wyszukiwania