z jagodami - 7023 przepisów (strona:129/469)

talaretka z ciecierzycy z malinami 117

mieszamy- przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w 180 stopniach ok 25 min gotową talaretkę odkładamy do ostudzenia, następnie wyciągamy z formy, nadziewamy malinami i posypujemy jagodami goji

healthy dreams
Ciasteczka owsiane z jagodami goji 108

owsianych 2 łyżki miodu 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka sody 200 gram masła Pół szklanki jagód goji od  Rafex Sposób przygotowania: Masło roztapiamy, odstawiamy do ostudzenia, dodajemy mąkę, płatki owsiane, sodę, cukier puder, miód, wszystko dokładnie mieszamy za pomocą łyżki. Dodajemy jagody, ponownie mieszamy, na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia łyżką wykładamy ciasto i formujemy okrągłe ciasteczka

Bajeczna Kuchnia
Ciepły koktajl z siemienia lnianego ze spiruliną 130

mgła...jest zimno i bez wyrazu. Uwielbiam tropikalne napoje i koktajle pobudzające do życia. Niejednokrotnie działają o niebo lepiej...od zwykłego posiłku. Składniki 1 grejpfrut 3 plastry ananasa jabłko jagody goji Symbio  do dekoracji pół małej łyżeczki ekologicznej spiruliny  Symbio 6 łyżek siemienia lnianego kilka listków świeżej bazylii kilka listków mięty Siemię lniane gotuj około 10 minut(...)Powstanie kisiel. Ananasa pokrój w plastry, wrzuć do blendera, dodaj jabłko , spirulinę. Grejpfruta oczyść z błonek i dodaj. Wlej kisiel z siemienia lnianego. I dodaj listki bazylii. Zmiksuj. Posyp jagodami goji , ja swoje zawsze przechowuję w szkle, udekoruj listkami mięty. Pij na zdrowie

Z Kuchni Do Kuchni
Nalewka z owoców goji na miodzie (nalewka wiecznej młodości) 146

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   "Spożywanie jagód goji opóźnia procesy starzenia, oczyszcza krew, wzmacnia oczy, mięśnie i kości (hamuje osteoporozę), poprawia potencję, wzmacnia organizm, działa przeciwnowotworowo. Nalewkę zaleca się spożywać w dawce 25-30 ml na czczo, około 30 minut przed pierwszym posiłkiem, bezpośrednio po przebudzeniu. Można również dodawać 5-10ml do herbaty." 40g suszonych owoców goji(...)litr wódki (40%) miód   Owoce goji umieścić w butelce (użyłam plastikowej o pojemności 1,5 litra) i zalać wódką. (Jagody wchłoną prawie cały alkohol.) Odstawić minimum na 2 miesiące. Co jakiś czas wstrząsnąć butelką. (Czym dłużej stoi tym lepiej.) Po tym czasie wymacerowane jagody goji odcedzić i dobrze odcisnąć. Gotową nalewkę wymieszać z miodem (do smaku, użyć

Di gotuje
Jagodzianki wegańskie 173

masła, za to z olejem i z mlekiem roślinnym. Podstawowy przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . U mnie z powodu dużej gromadki z podwójnej porcji, część z jagodami, część z malinami, a część mieszana, domownicy jednogłośnie stwierdzili że jagodzianki najlepsze są z malinami. Z ciastem pracuje się bardzo fajnie. Polecam wypróbować ten przepis. Składniki na 28-30 bułeczek(...)godziny. Ciasto odgazować, mocno uderzyć o blat. Krótko wyrobić, podzielić na 28-30 części, każda po około 60 gr. Każdą bułeczkę rozpłaszczyć w dłoni, nałożyć czubatą łyżkę jagód/malin, zlepić brzegi jak w pierogach, brzegi złapać ze sobą, podwinąć pod spód, lekko zrolować w dłoniach, nadając podłużny kształt (jeżeli będą się mocno kleić, każdy kawałek powyrabiać 30 sekund w dłoniach

moj przepis na
jagodowiec na śmietanie 263

masła  na masę śmietanową: 4 kubki śmietany 18% ( po 330 g ) 6 białek 1 szklanka cukru cukier waniliowy lub laska wanilii 2 opakowania budyniu śmietankowego szklanka jagód (mogą być mrożone) Masło posiekać nożem z mąką, dodać resztę składników. Zagnieść szybko na gładkie ciasto i schłodzić je w lodówce. Schłodzone podzielić na dwie nierówne części. Większą rozwałkować na dnie blaszki(...)około 15 minut ( zawsze podpiekam spód, bo mój piekarnik słabo piecze od dołu). W tym czasie przygotować masę śmietanową: białka ubić z cukrem, następnie wlać śmietany i wsypać budynie. Jagody zblenderować na mus i wlać do masy. Całość krótko ale dokładnie zmiksować. Wylać na podpieczony spód. Na wierzch zetrzeć odłożone ciasto. Piec w 180*C około godziny. Wystudzony sernik

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Koktajl lniany z ananasem, jagodami goji, grejpfrutem i miętą 127

grejpfruta wytnij miąższ. Wrzuć pokrojony ananas do blendera, dodaj kawałki grejpfruta, syrop, kisiel z siemienia i zmiksuj na gładko.  Dobrze by było, gdyby koktajl był ciepły. Udekoruj jagodami goji, po łyżce na szklankę. Dodaj listki mięty. Kto ma zaparcia musi zapamiętać ten przepis. Kto ma problemy z żołądkiem, również! Na zdrowie! Inspirowałam się książką Marka Zaremby "Jaglany

Z Kuchni Do Kuchni
Owsiane placuszki z jagodami 114

dobry pomysł. Jeśli nie macie samorosnącej mąki dodajcie do zwykłej pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Polecam gorąco moje placuszki i zapraszam do degustacji. Owsiane placuszki z jagodami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pierogi z jagodami 110

Kiedy rozpoczyna się sezon na jagody, koniecznie muszę zrobić pierogi z tymi pysznymi(...)owocami. Moja rodzina uwielbia je, szczególnie polane śmietaną. Składniki: Ciasto: 0,5 kilograma mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko 2 łyżki oleju szczypta soli Farsz: 500 gram jagód cukier Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na stolnice, wbijamy jajko, wlewamy wodę wymieszaną z olejem i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto cienko wałkujemy, szklanką wycinamy krążki, nakładamy po łyżce jagód

Bajeczna Kuchnia
Nocna owsianka z chia, cynamonowymi ziarenkami, owocami i żurawiną 136

Składniki: 6 1/2 łyżki płatków owsianych górskich 1/2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka miodu 1/2 szklanki mleka około 1 1/3 łyżki ziarenek "Cynamonowy Raj" 3 łyżeczki jagód * 1 łyżeczka żurawiny * jagody można zastąpić innymi małymi owocami Przygotowanie: Wieczorem mieszamy w miseczce płatki owsiane górskie, nasiona chia, miód i mleko. Miseczkę przykrywamy talerzykiem i odstawiamy na noc do lodówki. Rano(...)naszą owsiankę z lodówki. Jeśli lubimy cieplejsze śniadania możemy ją lekko podgrzać np. w mikrofalówce. Na wierzch owsianki sypiemy cynamonowe ziarenka. Układamy suszoną żurawinę oraz ulubione owoce (u mnie jagody, które zamroziłam w sezonie i zostawiłam na takie okazje). Podajemy. Smacznego

Słodkie okruszki
Słodka rewelka . 304

Witajcie :) Zapraszam Was na pyszne ciasto kakaow o , biszkoptowe z  kisielem z jagód i kremem budyniowym .  Ciasto wyśmienicie smakuje i szybko znika z talerza :) D o kisielu użyłam przepysznych jagód z sokiem z firmy Ogródek Dziadunia  .   Zapraszam :)   Składniki na ciasto : 5 jajek  1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki kakao gorzkiego  1 cukier(...)szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia  1 łyżka oleju   1/2 szklanki cukru   Kisiel jagodowy: 1 litr jagód z sokiem ze słoika ja użyłam z Ogródka Dziadunia  3 kisiele poziomkowe + 1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej   Masa budyniowa : 700 ml mleka  3 budynie śmietankowe 1 cukier waniliowy

Sama słodycz i szczypta chili
lody jagodowe ze śnieżki 98

szklanka śmietanki kremówki 3 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki wody szklanka jagód 1,5 szklanki zimnego mleka Śnieżki ubić z mlekiem. W osobnym naczyniu ubić na sztywno kremówkę. Cukier i wodę zagotować. W misce ubijać jajka na białą puszystą masę, stopniowo dolewając gorący syrop z cukru. Jagody zmiksować. Wszystko razem połączyć i dokładnie zmiksować. Przełożyć do wysokiego zamykanego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Naleśniki z jogurtem greckim i jagodami 157

przełozyć do miseczki , dodać cukier i 3/4 szkl jagód, wymieszać, troszke rozgnieść by puściły sok. Nakładać po 2 łyżki do naleśnika, posmarować również po wierzchu i posypać pozostałymi jagodami

Gotowanie jest łatwe
MUFFINKI NADZIANE BORÓWKAMI 158

misce, mokre w drugiej. Następnie łączymy ze sobą obie zawartości misek. Tym razem pokusiłam się o wypróbowanie troszkę innego przepisu Margarytki na  muffinki z jagodami , zastępując jagody borówkami. Muffinki wyszły pyszne (mimo, że trochę przesadziłam z ilością dodanych borówek) i już myślę z czym tu upiec kolejne :))) Składniki: (na 18szt) 35 0 g mąki ½ szklanki cukru

Walijskie Pichcenie
Pudding Chia Matcha z Masłem Migdałowym Bananami i Jagodami 123

syropu z agawy lub miodu akacjowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (użyłam domowego) 1/2 łyżeczki herbaty Matcha 3 łyżki nasion Chia kilka łyżeczek masła migdałowego domowego jeden banan garść jagód Wykonanie: Mleko, wodę kokosową, syrop i herbatę Matcha zmiksowałam wszystko razem w blenderze. Mieszanką zalałam nasiona chia i przez pierwsze 15 minut co jakiś czas mieszałam nasiona z płynem. Potem(...)lodówki. Rano nasiona były już napęczniałe i powstała gęsta galaterowata  konsystencja. Gotowy pudding przełożyłam do szklanej miseczki do połowy wysokości, na to wyłożyłam plasterki banana, masło migdałowe i jagody, potem kolejna warstwa puddingu i znowu banany, masło migdałowe i jagody. Wszystko razem stworzyło fajne połączenie smaków. Po zjedzeniu takiej miseczki bardzo długo nie chciało mi się jeść

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania