kefiru 2 łyżki wody różanej Wykonanie Umyte owoce przełożyć do blendera. Dodać cukier oraz kefir. Wszystko zmiksować na gładki koktajl. Schłodzic w lodówce. Przelać do kubeczków, filiżanek, udekorować jagodami i porzeczką. Artykuł Koktajl jagodowy z malinami, czerwoną porzeczką i wodą różaną pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniawzględu na to, że nie zawsze mam ochotę na ten sam smak, przygotowuję ją w wersji podstawowej, czyli kilka składników, ale nie mieszam z suszonymi owocami (np. żurawiną, jagodami Goji, śliwką czy morelą) od razu po wystudzeniu, a przechowuję w słoiku samą - bo potem mogę sobie ją połączyć z dowolnymi składnikami(...)dzięki takiemu urozmaicaniu nigdy się nie nudzi. Jeśli chodzi o łączenie granoli z dodatkami to tu naprawdę jest duże pole do popisu :) ja najbardziej lubię dodać suszoną żurawinę, jagody Goji, banan, borówkę/jagodę i truskawki (szkoda, że jeszcze naszych nie mam). Ale tak naprawdę dodaję wszystko co mam i lubię, czyli też gruszkę, jabłko, kiwi, wiśnie, czereśnie
Kolorowy PrzepisownikSmaczne ucierane ciasto o pięknym zielonym kolorze :).Od góry to ciasto wygląda jak prawdziwy leśny mech,jeszcze jak posypiemy pestkami granatu lub jagodami czy borówką amerykańską, możemy poczuć się jak w lesie :).Zieloną barwę nadaje mu szpinak.Zawsze to coś innego czym możemy zaskoczyć swoich najbliższych lub gości. SKŁADNIKI 4 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju(...)szpinaku rozdrobnionego Na krem: 500g schłodzonej śmietanki kremówki 30% 4 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Dodatkowo do posypania pestki granatu do posypania jagody lub borówka amerykańska WYKONANIE Mrożony szpinak rozmrozić,odsączyc z wody np.za pomocą gazy.Mąkę przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia i sodą.Jajka ubijamy razem z cukrem
Mała w garnku mieszaekstrakt migdałowy 1 czubata łyżeczka żelatyny dodatkowo ok. 10 żelatynowych baniek ok. 10 Herbatników Regionalnych Petit Beurre Pełnoziarnistych firmy Cukry Nyskie 5 długich czerwonych żelek czekoladowe pałeczki do dekoracji jagody z soku do dekoracji 1. Ser ucieramy ze śmietaną, cukrem i ekstraktem migdałowym. Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach gorącej wody. Lekko przestudzoną łączymy z masą serową. 2. Napełniamy nią(...)układamy „miseczkę” z sernikiem. 3. Podłużne żelki kroimy w cienkie plastry. Przyklejamy je do masy serowej znajdującej się pomiędzy bańką a ciastkiem. Wierzch dekorujemy czekoladową posypką i jagodami. 4. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ilość deserków zależy od wielkości żelatynowych „miseczek”. Smacznego życzą Kategoria: Przepisy , Słodkości i desery Tagged: Cukry Nyskie , deser
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyporcje: 200 g makaronu czekoladowego 1 kostka twarogu (250 g) 2-3 łyżki jogurtu naturalnego cukier do smaku 2 garście mrożonych truskawek 1 garść malin kilka łyżek jagód Owoce z zamrażalnika rozmrozić. Do truskawek wsypać 1 łyżkę cukru i zmiksować za pomocą blendera. Twaróg pokruszyć na małe kawałki, dodać jogurt oraz 1 łyżkę cukru, a na sam koniec zmiksować. Jeśli(...)zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić. Na talerze wyłożyć sos twarogowy i sosu truskawkowego ( odrobinę sosów pozostawić do dekoracji!) . Następnie dodać makaron, a na sam wierzch ułożyć maliny oraz jagody. Delikatnie przełożyć sos twarogowy i całość polać pozostałym sosem truskawkowym. Od razu podawać
Ugotowaćwasz ulubiony mini mozzarella u mnie z dodatkiem bazylii szprot podwędzany w oleju sól himalajska drobnoziarnista różowa jagody goji pestki dyni śliwki kalifornijskie glassa z octem balsamicznym z Modeny oliwa z oliwek Sałatę rozłóż na talerzu, dodaj mozzarellę, szprota oraz posyp jagodami i pestkami dyni. Wkrój śliwkę, dosmacz solą, pokrop oliwą. Przed podaniem dopraw glassą balsamiczną. Gotowe
Z Kuchni Do Kuchnijagody goji pestki dyni świeża bazylia olej kokosowy olej lniany parmezan marynowane plastry buraka sól himalajska drobna różowa do smaku Olej kokosowy rozgrzej na dużej patelni, wrzuć mieszankę azjatycką i pokrojone w cząstki bataty. Dosmacz solą i pieprzem. Duś pod przykryciem. Gdy wszystko zmięknie zetrzyj po wierzchu rzodkiewkę, opcjonalnie. Dodaj świeże listki bazylii. Posyp prażonymi pestkami dyni, jagodami goji oraz parmezanem. Przed podaniem bezpośrednio na talerzach dosmacz całość olejem lnianym. Po dwie łyżeczki na talerz. Dodaj marynowane buraki pokrojone w paski. Smacznego i zdrowia
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: duża puszka mleka kokosowego / 400 ml 100 ml dowolnego mleka 4 czubate łyżki nasion chia / ¼ szklanki 2 łyżki syropu z agawy/klonowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego świeże jagody jogurt grecki Sposób przygotowania: Do miski wlać obydwa rodzaje mleka zwykłe i kokosowe, ziarna chia, syrop z agawy i ekstrakt wanilii(...)Wszystko mieszać intensywnie trzepaczką przez 2 – 3 minuty, przelać do przygotowanych szklanek lub słoiczków i odstawić do lodówki na przynajmniej 3 godziny lub na całą noc. Następnego dnia zmiksować jagody z jogurtem greckim. Ewentualnie dosłodzić syropem z agawy lub syropem klonowym. Na wierzchu puddingu położyć warstwę jagodowego jogurtu. Posypać świeżymi owocami
Pyry na Gazprzekąski :) Składniki: -> 200ml mleka (sojowe/krowie) -> 50g mrożonych jagód -> 1/2 banana -> Kilka jagód goji -> ½ łyżeczka jagód acai ( opcjonalnie) -> 3 łyżki płatków owsianych Na wierzch: -> ½ banana -> 1 kiwi -> Migdały, jagody goji Wykonanie: Wykonanie jest dziecinnie proste. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy
Jedz zdrowo żyj zdrowo!łyżeczki miodu Do dekoracji : jagody, suszone morele, kokos, płatki owsiane Wykonanie: W gorącej kąpieli rozpuszczamy olej kokosowy. Gdy będzie już płynne dodajemy masło i na małym ogniu, ciągle mieszając, doprowadzamy do ich połączenia. Następnie wsypujemy odżywkę białkową oraz kakao. Mieszamy ze sobą. Na dno formy wsypujemy płatki owsiane, zalewamy masą, wierzch dekorujemy jagodami oraz kokosem. Wkładami
Jedz zdrowo żyj zdrowo!SKŁADNIKI: 100 ml mleka ryżowego 50 g jagód ( mogą byc mrożone ) suszona morela pół banana WYKONANIE: 1. Banan obrać ze skórki i pokroić na kawałki. 2. Suszona morelę drobno pokroić. 3. Do blendera wlać mleko, dodać banan, jagody i morelę. 4. Zmiksować do konsystencji kremu. INSTRUKCJA - krok po kroku: KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Mleko ryżowe(...)Jagody 29 50 0.37 0.17 7.25 Morele suszone 23 8 0.43 0.1 5.78 Banan 53 60 0.6 0.18 13.2 Podsumowanie
Atlas Smakóworzechy włoskie kilka ziarenek granatu Wykonanie: Nasiona chia należy dokładnie wymieszać z mlekiem kokosowym i odstawić na noc, aby napęczniały. Następnego dnia quinoę blendujemy z jagodami, puddingiem z chia, wiórkami kokosowymi, olejem kokosowym, sokiem z cytryny i cukrem kokosowym (składniki powinny być w temperaturze pokojowej, a olej roztopiony). Chowamy na godzinkę do lodówki masa powinna lekko zgęstnieć
Quinoa Raz!posypujemy po wierzchu pozostałą mąką kokosową, wyrównujemy (ja rozwałkowałam przez folię spożywczą) i odstawiamy do lodówki. Przygotowujemy "sernik jagodowy" - quinoę blendujemy na gładką masę z mlekiem kokosowym, rozmrożonymi jagodami i 3 łyżkami cukru kokosowego (składniki powinny mieć temperaturę pokojową). 4 czubate łyżeczki żelatyny dokładnie rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody (1/3 - 1/2 szklanki). Następnie rozpuszczoną żelatynę starannie łączymy
Quinoa Raz!Składniki: >Ciasto *50 dag mąki *5 dag drożdży *10 dag masła *150 ml mleka *pól szk cukru *3 żółtka *1 całe jajko *cukier wanilinowy >Farsz: *50 dag jagód *4 łyżki cukru > Kruszonka: *1/2 margaryny * 1 szk mąki *1 szk cukru *cały cukier wanilinowy Przygotowanie: 1. Drożdże rozpuścić z 2 łyżkami ciepłego mleka i łyżką cukru. Następnie pozostawiamy(...)Wyrabiając ciasto dodajemy ciepłe mleko, a następnie całość wyrabiamy, aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów naczynia. 6. Ciasto pozostawiamy do wyrośnięcia. 7. Wałkujemy i wycinamy trójkąty. 8. Farsz z jagód nakładamy na iasto i zwijamy w strone wierzchołka. 9.Jajko rozbełtać, posmarować rogaliki i posypać przygotowaną kruszonką. 10. Piec w temp 170 C przez ok. 20 min Smacznego
FITBUuKdodaję czekoladę oraz dżem Łowicz 100% z owoców czarnego bzu. Jeśli jest taka potrzeba to dodaję syrop klonowy. Gotową komosankę przekładam do miseczek. Danie dekoruję pokrojonymi truskawkami, mango, jagodami goji oraz płatkami kokosa. Podaję od razu. Smacznego, Klaudia
Mango Papaja