z jagodami - 7023 przepisów (strona:113/469)

Racuchy z jabłkami, podane z sosem jagodowym. 105

Jagody czy też borówki teraz królują na targach. Zatem zapraszam dziś na smak dzieciństwa. Racuchy, dziś z dodatkiem jabłka, podane z aromatycznym musem jagodowym.  Niebo w gębie!  Składniki;  1,5 szkl. mąki pszennej 200 ml kefiru szczypta soli  himalajskiej Skworcu łyżka cukru  trzcinowego Skworcu 1 jajko pół łyżeczki sody 1 jabłko olej  kokosowy(...)jagód świeżych lub mrożonych 2-3 łyżki cukru  trzcinowego lub  kokosowego Skworcu Przygotowanie; Jabłko obieramy. Do miski dodajemy kefir, sodę, jajko, cukier i szczyptę soli. Na końcu dodajemy mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Jabłko ścieramy na dużych oczkach, dodajemy do ciasta. Na rozgrzanym oleju smażymy małe racuszki z łyżki ciasta. Na złoto z obu stron. Do rondelka wkładamy jagody

Radość kipiąca uśmiechem.
Maślane jagodzianki z kruszonką 103

cukru  1 opakowanie cukru wanilinowego 250 g mleka  2 żółtka  89 g miękkiego masła 500 g mąki  nadzienie: 350 g  świeżych jagód  30 g cukru  25 g skrobi ziemniaczanej  kruszonka: 30 g masła  20 g cukru  30 g mąki  Przygotowanie: W naczyniu pokruszyć drożdże, dodać cukier, cukier(...)mleko. Odstawić na 10 min. Dodać żółtka, masło, mąkę i wyrobić ciasto.  Ciasto przełożyć do miski oprószonej mąką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. W osobnej misce jagody delikatnie wymieszać z cukrem i mąką. Ciasto wyłożyć na prószony blat i rozwałkować na grubość ok 0,5 .  Wycinamy krążki ok średnica 9-10 cm W środek wkładamy

Niezły Młynek
Domowe pianki marshmallow - delikatne puszyste i słodziutkie 😋😋😋 152

łyżka) 60 ml wody (60 gramów – około 6-7 łyżek) oraz do oprószenia pianek: 1 łyżka z górką cukru pudru 1 łyżka z górką mąki ziemniaczanej jeżeli nie dodajemy jagód, to należy dodać około 3 łyżek więcej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Pianki marshmallow Przygotowanie: Najpierw przygotuję pojemnik, zamiast pojemnika może być foremka, tacka(...)której przygotuję piankę, wlewam wodę (60 ml), wsypuję żelatynę i odstawiam na czas przygotowania syropu, do napęcznienia. Do rondelka wsypuję cukier, dodaję wodę, sok z cytryny i przecieram jagody przez sitko, tak żeby do cukru dodać sam sok i miąższ. Rondelek stawiam na gazie i gotuję od momentu zagotowania około 5 minut. Syrop gotuję na małym palniku

Uwaga Babcia Gotuje
Rolada twarogowo-miętowa z nadzieniem jagodowym 99

mleka – 60g miękkiego masła – 60g cukru (jeśli lubicie bardzo słodkie wypieki należy zwiększyć ilość cukru) – garść drobno posiekanej mięty – szczypta soli – 1 żółtko do posmarowania rolady Dodatkowo: – 400g jagód (lub innych ulubionych owoców) – 4 łyżki cukru – 3 łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczane j Mleko delikatnie podgrzać (max 40 stopni), wkruszyć drożdże, dodać 1 łyżkę mąki(...)masy twarogowej. Wymieszać. Dodać przesianą mąkę i zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Gotowe ciasto włożyć do miski, przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Jagody dokładnie umyć i osuszyć, dodać cukier i skrobię i wszystko dokładnie wymieszać. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką i delikatnie rozwałkować na kształt prostokąta o grubości około

Smaki Armine
Koktajle śniadaniowe z BlendyGo (przepisy + recenzja) 101

miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. 2) Koktajl z owocami lata Składniki: 1/2 szklanki mleka 2 łyżki serka wiejskiego 1/2 filiżanki truskawek 1/2 filiżanki jagód 1 łyżka miodu 3 listki mięty Wykonanie: Truskawki oraz jagody myjemy i osuszamy. Truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na mniejsze kawałki. Do blendera wlewamy najpierw mleko, a następnie dodajemy serek wiejski, truskawki oraz jagody

Kuchnia MagdaLeny
Koktajle śniadaniowe z BlendyGo (przepisy + recenzja) 101

miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. 2) Koktajl z owocami lata Składniki: 1/2 szklanki mleka 2 łyżki serka wiejskiego 1/2 filiżanki truskawek 1/2 filiżanki jagód 1 łyżka miodu 3 listki mięty Wykonanie: Truskawki oraz jagody myjemy i osuszamy. Truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na mniejsze kawałki. Do blendera wlewamy najpierw mleko, a następnie dodajemy serek wiejski, truskawki oraz jagody

Kuchnia MagdaLeny
Drożdżówki z serem i owocami 77

Drożdżówki, bułeczki drożdżowe z serem i owocami , można je upiec z truskawkami, malinami, jagodami, porzeczkami, borówkami... ciasto : 600 g mąki tortowej, 16 g suchych drożdży(...)mleka, 4 jajka, 160 g cukru pudru, 100 g masła, ser : 500 g sera białego tłustego, 120 g cukru, cukier waniliowy lub brandy waniliowe, 2 jajka, owoce (truskawki, jagody, maliny, porzeczki, agrest, borówki...) jajko do smarowania bułeczek Ciasto: mleko lekko podgrzać, wlać do miseczki z drożdżami, wymieszać. Jajka ubić z cukrem na pulchną masę. Mleko z drożdżami wlać

królestwo garów
Muffinki z jagodami i rabarbarem 109

sezonowe owoce ;) Przepis modyfikowany na podstawie  Kwestii Smaku Składniki: 200g rabarbaru 50g jagód 250g mąki 150g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g oleju 125 ml mleka 2 jajka Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rabarbar myjemy, suszymy na ręczniku papierowym i kroimy w drobną kostkę. Jagody możemy użyć zarówno świeże jak i rozmrożone. Suche składniki mieszamy razem, mokre(...)Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy tłuszczem i posypujey bułką tartą. Na koniec wsypujemy owoce i lekko mieszamy, żeby nie znalazły się w jednym miejscu, ale też żeby jagody nie zrobiły nam totalnie niebieskiego ciasta ;) Nakładamy ciasto do otworów i pieczemy 25 min w 180 stopniach. Gotowe studzimy poza piekarnikiem. Smacznego

W kuchni bez szafek
Bagietka z ziarnami 69

polecam szczególnie na piknikowe kanapki 🙂 Smacznego! Print Bagietka z ziarnami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wspaniałe bardzo proste bagietki. Course Pieczywo Cuisine Polska Keyword jagoda goji, siemię lniane Prep Time 30 minutes Cook Time 25 minutes Total Time 55 minutes Servings 9 Author Anna Ingredients Zaczyn 90 g zakwasu żytniego 135 g wody(...)Składniki na ciasto właściwe 320 g mleka 20 g świeżych drożdży lub 14 g suchych 11 g soli 1 łyżka cukru 50 g oliwy lub oleju słonecznikowego 20 g jagody goji 20 g siemienia lnianego 20 g nasion dyni 610 g mąki pszennej Instructions Wieczorem W misce umieścić składniki na zaczyn, wymieszać miskę przykryć folią spożywczą, odstawić w ciepłe

SprawdzonaKuchnia.pl
Bagietka wieloziarnista 102

jest odrobinę klejące. Koniecznie spróbujcie, bo jest pyszna! Print Bagietka wieloziarnista .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Przepyszne domowe pieczywo. Course Pieczywo Cuisine Polska Keyword jagoda goji, mąka żytnia Prep Time 15 minutes Cook Time 25 minutes Total Time 40 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients 320 g wody 40 g zakwasu 1 łyżka miodu(...)mąki żytniej typ 2000 70 g pszennej pełnoziarnistej 240 g mąki pszennej typ 650 30 g siemienia lnianego 40 g słonecznika 1 łyżka czarnuszki - opcjonalnie 20 g suszonej jagody goji 2 łyżki oliwy z oliwek Instructions W misce robota kuchennego umieścić wszystkie składniki, zaczynając od wody. Ciasto mieszamy przez 3 minuty na średnich obrotach, końcówką typu hak, następnie

SprawdzonaKuchnia.pl
Muffinki z jagodami kamczackimi, białą czekoladą i kokosem 115

białej czekolady 1 szklanka jagód kamczackich ( świeżych lub mrożonych ) Wykonanie pysznych muffinek: 1. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry, miksujemy na puszystą masę, wlewamy olej i chwilę miksujemy, dodajemy jogurt, obie mąki, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe, miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną w małą kostkę i jagody kamczackie i dokładnie mieszamy

Izabelawkuchni
Brownie jagodowe 76

jagód świeżych lub mrożonych – 140 g mąki pszennej Przygotowanie: Masło razem z gorzką czekoladą rozpuść w garnku. Odstawić do wystygnięcia. Uwaga nie zagotowujemy masy tylko rozpuszczamy. Jajka ubijamy z cukrem na  pulchną jasną masę. Następnie dodaj ostudzoną, płynną gorzką czekoladę z masłem. Dodaj mąkę i dokładnie wszystko wymieszaj. Na koniec dodajemy odsączone jagody i pokrojoną(...)foremki o wymiarach ok 22 cm x 32 cm wyłożonego papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180°C góra-dół. Na wierzch ułóż jagody i opcjonalnie posypać pudrem. Pieczemy 35-45 minut. Artykuł Brownie jagodowe pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Leniwe kopyta jagodowe 112

twarogu chudego 150 g jagód, świeżych lub mrożonych 1 jajko 280 g mąki orkiszowej lub pszennej 80 g skrobi ziemniaczanej szczypta soli Jagody miksujemy przy użyciu blendera. Twaróg zagniatamy z jajkiem. Dodajemy jagody, mieszamy. Następnie dodajemy mąki i sól, zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy wałeczek, a następnie ostrym nożem odkrawamy „kopytka”. Gotujemy w dużej ilości delikatnie

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania