Drożdżowe ciasto orkiszowe z owocami i kruszonką

Drożdżowe ciasto orkiszowe z owocami i kruszonką

Drożdżowe ciasto orkiszowe z owocami i kruszonką

Klasyczne ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką, które przygotowałam z mąki orkiszowej wychodzi delikatne i długo zachowuje świeżość. Smakuje słońcem i dzieciństwem :) Możecie przygotować je z ulubionymi owocami. Dla mnie najlepszy zestaw to jagody, truskawki, rabarbar i morele. Ciasto: 500 g mąki orkiszowej jasnej 4 łyżki cukru trzcinowego jajko (opcjonalnie, raz zapomniałam dodać i też wyszło) 250 ml mleka 80 g roztopionego masła 40 g świeżych drożdży Kruszonka: 5 łyżek mąki orkiszowej jasnej 3 łyżki masł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.